Floris van Bommel for Big Green Egg

0
1894
Floris van Bommel for Big Green Egg

Floris van Bommel lanceert in het voorjaar van 2021 een collab met Big Green Egg. Een uitstapje zoals hij die wel vaker maakt, om zichzelf en zijn team scherp te houden, en zich te laten inspireren door iets of iemand ver buiten de “schoenen bubbel” waar ze zich als bedrijf in bevinden.

Floris: “Door de jaren heen hebben we zo samengewerkt met een kleurrijk gezelschap aan bedrijven en personen. De enige overeenkomsten die we zoeken zijn kwaliteit, vakmanschap en ambacht, in de ruimste zin van het woord.”

Over de schoen

Beeld je in: een dames- en een herensneaker die past bij het perfecte Big Green Egg moment. Vrienden en familie hangen rond in de tuin, het weer is perfect, de drank smaakt goed en de Big Green Egg staat te roken. Maar wat voor schoen past daar dan bij? Deze vraag was het startpunt van het ontwerpproces van de ‘Floris van Bommel & Big Green Egg’ sneaker. Floris: “We hebben het hele ontwerp behoorlijk thematisch aangepakt deze keer. Tijdens ons onderzoek viel ons oog op de vrolijk kringelende rook pluimpjes die we boven uit de Big Green Eggs zagen komen. Dat leek ons een mooi uitgangspunt.” Het resultaat? Een mix aan materialen die dit idee ondersteunt. Het werd roetzwart suède gemixt met wat high tech mesh op de voorvoet, glanzend zwart nylon op de zijkant en as-achtig rubber op de hiel. Dwars daaroverheen kronkelt als accent een wit lijntje rook. Onder op de zool heeft Floris de kleur van gloeiende kooltjes terug laten komen en de kenmerkende look van het groene gedeukte keramische materiaal is verwerkt in het rubber van de stabilizer achter bij de hiel. Heet van de naald, de Floris van Bommel for Big Green Egg collab.

De Floris van Bommel for Big Green Egg collab bestaat uit: een Limited edition Floris van Bommel for Big Green Egg’ sneaker (dames & heren) en een Limited edition ‘Floris van Bommel for Big Green Egg’ lederen BBQ schort.

De sneaker zal, vanaf medio mei, verkrijgbaar zijn bij een selectie Floris van Bommel topdealers, Floris van Bommel brandstores & webshop en een selectie Big Green Egg dealers in Europa.

Herensneaker: € 199,90
Damessneaker: € 189,95
Lederen schort: € 149,00

WWW.FLORISVANBOMMEL.NL