LEGO, Wie heeft er niet mee gespeeld?

0
4794
Brick King LEGO winkel

De kans is groot dat u ooit wel eens met LEGO heeft gespeeld. U weet wel, die kleine plastic blokjes waarmee u van alles en nog wat kunt bouwen. Van toren tot ruimtestation. Sinds 1949 heeft dit Deense speelgoed de harten van ontelbaar veel kinderen, ouders en grootouders veroverd. Sinds oktober 2016 kunt u voor dit meest bekende speelgoed ter wereld terecht in de LEGO speciaalzaak ‘Brick King’ in Nieuwerkerk aan den IJssel. Haal herinneringen op en laat uw kinderen en kleinkinderen meegenieten van de magie van dit fantastische ‘blokje’.

LEGO. Ik weet nog goed dat ik als kind helemaal gek was van die plastic blokjes. Als ik voor mijn verjaardag of met Sinterklaas een doos kreeg, dan was ik urenlang zoet met het bestuderen van de bouwtekening en het opbouwen en afbreken. Ik beleefde in mijn fantasiewereld de mooiste avonturen. Die periode ligt inmiddels al weer decennia achter me. Vandaag ga ik echter voor een interview naar de nieuwe LEGO speciaalzaak in Nieuwerkerk aan den IJssel. En weet u, ik krijg toch weer die kriebels. Net als vroeger.

CLICK-TO-BRICK

‘Brick King’ – erg toepasselijk voor deze steentjesspecialist – is gevestigd in het winkelgebied ‘het Oude Dorp‘ in Nieuwerkerk aan den IJssel, op een steenworp afstand van Nesselande. In de LEGO winkel word ik hartelijk welkom geheten door Leo en Martine van der Haven. Het bedrijf is begonnen als een online LEGO winkel en maakte in oktober 2016 de stap van ‘click to brick’. De webwinkel maakt echter nog steeds deel uit van het bedrijf. Waar Martine soms nog even moet zoeken naar de juiste doos, denkt haar man voornamelijk in doos-nummers. “Veel van onze klanten zijn namelijk ouders en grootouders en die hebben vaak een lijstje met de nummers meegekregen.”

BREED ASSORTIMENT

Volgens Leo onderscheidt Brick King zich op meerdere vlakken ten opzichte van de ‘normale’ speelgoedwinkel. In de winkel hebben wij het volledige basisassortiment voor zowel jongens als meisjes. “En omdat wij een speciaalzaak zijn, liggen onze prijzen gemiddeld 10 tot 15% onder de verkoopadviesprijzen die over het algemeen in de ‘normale’ speelgoedwinkel worden gehanteerd.” Maar ook voor speciale sets en exclusieve LEGO dozen bent u hier aan het juiste adres. Daarnaast kunt u in de winkel niet alleen terecht voor de LEGO collectie, maar ook voor diverse LEGO licentie artikelen. Ook bestaat er de mogelijkheid losse onderdelen te bestellen om die ene set weer compleet te maken, of zelf aan de slag te gaan met een LEGO idee. Omdat er bovendien elke maand nieuwe producten uitkomen worden de etalage en de schappen steeds nieuw ingedeeld.

VOOR JONG EN OUD

Als ik schoorvoetend vertel, dat bij mij de LEGO kriebels ook weer naar boven kwamen toen ik de winkel binnenstapte, moeten ze beiden lachen. “Je bent zeker niet de eerste volwassene die dat zegt”, vertelt Martine. “Hoewel LEGO namelijk primair kinderspeelgoed is, spelen ook veel ouders gewoon met de kinderen mee. Maar er zijn ook veel volwassenen die LEGO voor zichzelf kopen. LEGO is dan ook voor jong en oud.” Dat moet ik inderdaad beamen, want als ik met mijn dochtertje naar een kinderfeestje ga, dan zijn het vaak de papa’s die de LEGO dozen opbouwen, terwijl hun kroost gezellig andere dingen doet.

ACTIVITEITEN

In de winkel worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals demonstraties, kleurwedstrijden en workshops. Daarnaast kunnen kinderen hier hun LEGO kinderfeestje vieren (zie kader). “Verder zijn wij ook op social media erg actief en er is altijd wel een leuke prijsvraag. Of je nu klein bent of groot, het bouwen van grote gebouwen met kleine steentjes blijft een hele leuke bezigheid!”

LEGO KINDERFEESTJE

Is uw zoon of dochter gek op LEGO en kan hij of zij uren met dit magische blokje spelen? Dan is een LEGO kinderfeestje een originele manier om een echt feestje te ‘bouwen’. In de knusse en gezellige LEGO kamer van Brick King kunnen de LEGO fans na het eten van een LEGO cupcake helemaal los gaan. Met spelletjes als LEGO prikje, LEGO bingo, LEGO quiz en het LEGO torenbouwen, vliegen de twee-en-een-half uur voorbij. Na afloop krijgt iedere deelnemer bovendien een LEGO-diploma en de jarige een leuk cadeautje als aandenken. Wilt u meer weten over onze LEGO kinderfeestjes, bezoek dan onze website.

Brick King LEGO winkel
Kerklaan 53, Nieuwerkerk aan den IJssel
T. 0180-769310
www.brickking.nl
www.facebook.com/brickkingnl

Fotografie: Joke Schut, Marco van den Arend