Zonnepanelen nemen: belangrijke punten om in gedachten te houden

0
600

Als je van plan bent om zonnepanelen te nemen, ben je duurzaam bezig. Je kunt namelijk met behulp van zonnepanelen zelf jouw energie opwekken en deze energie ook meteen verbruiken. Bij het nemen van zonnepanelen komen een aantal zaken om de hoek kijken. In deze blog staan een aantal punten opgesomd waar je aan kunt denken bij het nemen van zonnepanelen.

1. Denk aan je energiecontract

Als je zonnepanelen gaat nemen, is het ook belangrijk om nog even jouw huidige energiecontract onder de loep te nemen. Vraag jezelf bijvoorbeeld af of dit energiecontract nog wel aansluit bij de thuissituatie als er zonnepanelen op je dak komen te liggen. Je gaat immers zelf energie opwekken en daardoor waarschijnlijk minder energie afnemen van de energieleverancier. Je kunt energie vergelijken in 2024 en ontdekken welk energiecontract het beste gaat passen bij jouw situatie.

2. Vergelijk aanbieders zonnepanelen

Het is een goede tip om aanbieders van zonnepanelen en de zonnepanelen met elkaar te vergelijken. Zo weet je precies wat de beste prijs is en welke zonnepanelen het beste op jouw dak passen. Je kunt hiervoor een handige vergelijkingssite gebruiken, zoals Gaslicht. Op die manier kun je binnen no time de beste zonnepanelen kiezen en gebruik gaan maken van groene energie.

3. De plek van de zonnepanelen

Het is ook altijd verstandig om de locatie van de zonnepanelen te bepalen. Zo kan het zijn dat je op je dak een kant hebt waar altijd veel zon schijnt. Dan is het dus logisch om aan die kant van het dak je zonnepanelen te laten plaatsen. Op die manier kunnen de zonnepanelen vel zon vangen en dus veel energie aanmaken. Mochten je zonnepanelen veel in de schaduw staan, dan wekken de zonnepanelen ook een stuk minder energie op. Daarom is het verstandig om daar goed naar te kijken.

4. Een thuisbatterij overwegen

Verder kun je er ook voor kiezen om een thuisbatterij te nemen in huis. Het kan maar zo zijn dat je met je zonnepanelen meer energie opvangt, dan dat je daadwerkelijk verbruikt. De overige energie kan dus worden opgeslagen in een thuisbatterij. Op die manier kun je die energie gebruiken als je een dag minder energie hebt opgewekt.

5. Garantie

Als laatste is het ook goed om te kijken naar de garantie van de zonnepanelen. Zo kan het zijn dat er niet veel garantie zit op de zonnepanelen en dat zou zonde zijn. Mocht er dan iets mis zijn, dan krijg je het niet vergoed of vernieuwd. Met garantie op zonnepanelen heb je een stuk meer zekerheid en kun je zonder problemen een zonnepaneel laten vervangen, mocht er toch iets mis zijn.