Een vloerkleed: ideaal voor koude dagen!

0
230
Volero - Een vloerkleed: ideaal voor koude dagen!
Volero - Een vloerkleed: ideaal voor koude dagen!

De jaarwisseling is inmiddels achter de rug, maar het is nog lang niet afgelopen met de winter. Sterker nog: de komende dagen zullen de temperaturen juist weer gaan dalen. Als jij een liefhebber bent van lekker cocoonen op de bank kan jouw geluk niet op, maar voor de koukleumen onder ons is de winter een zware periode. Gelukkig zijn er tal van manieren om jouw huisje lekker warm te houden. Het begint natuurlijk bij goede verwarming en isolatie, maar iets simpels als een vloerkleed kan ook een hoop kou weghouden. Dit is waarom een vloerkleed ideaal is voor koude dagen.

Nooit meer koude voeten

Zeker als je een tegelvloer hebt, kan de vloer op winterdagen een hel onder je voeten zijn. Het is dan veel aangenamer om op een lekker vloerkleed te kunnen stappen. Ga voor een lekker dik hoogpolig vloerkleed (dat wil zeggen: een vloerkleed met een hoge mate van opstaande stofdeeltjes) van zacht materiaal als wol. Zeker als je onder je vloerkleed de vloerverwarming aan hebt staan voelen je voeten heerlijk comfortabel.

Een warme ruimte

Een lekker dik, hoogpolig vloerkleed heeft ook daadwerkelijk een isolerende werking. Wanneer er een vloerkleed op de grond ligt, gaat er ook een stuk minder warmte van de ruimte verloren via de vloer. Dit isolerende effect werkt niet alleen op het gebied van warmte, maar ook op het gebied van geluid. Nooit meer last van de onderburen dus en zij niet van jou. Dit effect is wel het sterkst wanneer je gaat voor een zo dik mogelijk kleed, bijvoorbeeld een dik hoogpolig berber vloerkleed.

Lekker knus

Met een lekker vloerkleed in de woonkamer oogt de ruimte ook nog eens een stuk knusser en warmer. Hoe meer zachte elementen jij in je woonkamer hebt, hoe knusser en uitnodigender de sfeer. Leg dus een lekker dik vloerkleed op de grond, zet je favoriete serie vast klaar, maak een lekkere kop thee of mok chocolademelk voor jezelf, kruip onder een dekentje en steek een paar kaarsjes aan. Deze winter kun jij heerlijk genieten van een lekker warm huis en warme voeten