Alexandrium Shopping Center: It’s shopping time!

0
4757

Winkelen in Alexandrium Shopping Center is in alle opzichten een feestje. Met de komst van de G-Star Raw, eind november, telt dit overdekte winkelcentrum maar liefst 140 interessante adressen. U bent gegarandeerd geslaagd na een bezoek aan dit veelzijdige Rotterdamse shoppingmekka.

In Alexandrium Shopping Center is het motto weliswaar ‘shop till you drop’, maar het is veel meer dan dat. Alexandrium is het startpunt voor de dagelijkse boodschappen, de ontdekkingsreis naar een nieuwe outfit, het ontmoeten van nieuwe mensen, maar ook voor een gezellig dagje uit met vrienden of familie.

Overdekt shoppingmekka

Het weer heeft in Alexandrium Shopping Center geen invloed. Geen gehannes met paraplu’s, geen glijpartijen over herfstbladeren op straat. “Het ideale winkelcentrum,” vindt Britta de Vries uit Gouda. Minimaal één keer per maand is ze hier te vinden. “Nergens is het zo relaxed winkelen als in Alexandrium. Je hebt er alles onder één dak. Van Albert Heijn XL tot Zara.” Dit overdekte winkelcentrum is bovendien zodanig centraal gelegen dat het vanuit elke hoek van Nederland optimaal bereikbaar is. De parkeermogelijkheden rond Alexandrium zijn legio. Met een eigen trein- en metrostation is het Shopping Center bovendien ook met openbaar vervoer snel gevonden.

140 redenen om te komen

Alexandrium Shopping Center kent als één van de weinige winkelgebieden in Nederland nagenoeg geen leegstand. Alle 140 panden zijn gevuld met fashion, food of lifestyle. “We hebben heel vaak de primeur. De eerste Primark van Nederland, in 2008, vestigde zich in het Alexandrium. De biologische ijszaak Frooters, fotostudio PicturePeople, de vernieuwde Manfield. Ze kozen allemaal Alexandrium als eerste vestigingslocatie,” weet Christie van der Linden van Alexandrium Shopping Center. En eind november opende de G-Star Raw hier zijn deuren. “G-Star Raw timmert wereldwijd aan de weg. We zijn trots daar onderdeel van uit te mogen maken.”

Andere trekkers zijn Van den Assem en Pim Sneakers van voetbalvedette Pim Doesburg, titelhouder meeste gespeelde wedstrijden in de eredivisie. De tagliatelle pollo limone en tortellini del padrone van Diani Balestri, afkomstig uit het Noord-Italiaanse Parma, zijn niet te versmaden. Haar winkel, Pastamama, is een regelrechte hit. En de heerlijke kaneelrol van Cinnabon is zelfs beroemd tot ver voorbij de stadsgrenzen. Als enige in Rotterdam en omstreken beschikt Alexandrium bovendien over een filiaal van Oil & Vinegar. Paul en Lida Mandos van Oil & Vinegar hebben in dit veelzijdige Shopping Center hun draai gevonden. “We zijn dik tevreden over deze locatie. Alexandrium Shopping Center kent een grote opkomst. Je ziet daarnaast een enorme mix aan bezoekers, omdat het veilig en netjes is.”

Toeristische trekpleister

Alexandrium Shopping Center trekt bijna tien miljoen bezoekers per jaar. Bij dit aantal zijn de bezoekers van de Megastores en Woonmall Alexandrium nog niet eens meegerekend. Het aanbod in Alexandrium is volgens Christie van der Linden dermate divers dat het een brede doelgroep aanspreekt. Voor ieder wat wils. Winkelen in dit ruim opgezette en overdekte Shopping Center is in meerdere opzichten een feestje. Op het HEMA-plein worden op gezette tijden modeshows gelopen en het publiek wordt regelmatig verrast door een originele flashmob. Tijdens schoolvakanties vermaken TV-karakters als Bob de Bouwer, Buurman & Buurman en Woezel & Pip de talloze kinderen, en muzikaal talent kan zich uitleven op de gepimpte piano. In de kerstvakantie komen overigens Peppa Pig en de hondjes van Paw Patrol voor een Meet & Greet.

Groene dak

Uniek is het groene dak van Alexandrium Shopping Center waarop diverse vetplanten (zeven verschillende soorten) groeien. Het groene dak is maar liefst 22.000 m2 groot en is daarmee een park op zich. De bijen op het dak maken dat dit ‘winkelcentrum’ als enige in Nederland in de zomer honing onder eigen naam uit kan brengen. Voor belangstellenden worden bovendien ‘meet-and-greets’ georganiseerd met de imker.

‘Nergens is het zo relaxed winkelen als in Alexandrium…’

Heb jij ALEX al?

Met de feestdagen in het vooruitzicht zijn er extra koopavonden ingelast (op vrijdag 19 tot en met woensdag 23 december). En op 19 en 20 december kunnen bezoekers hun kerstcadeaus kosteloos laten inpakken bij de verschillende servicebalies in het winkelcentrum. Nog meer service krijgt het publiek met ALEX, de gratis klantenkaart van Alexandrium Shopping Center. Wie ALEX meedraagt, hoeft niet te betalen voor het toilet. Heeft recht op korting bij een groot aantal winkels en geniet bovendien van diverse privileges bij events. De ALEX klantenkaart is aan te vragen via de website www.alexandrium.nl/shoppingcenter.

Alexandrium Shopping Center
Korte Poolsterstraat 2, Rotterdam
www.alexandrium.nl

Fotografie: Joke Schut