Koop Een Vat: unieke wijn uit je eigen vat

0
2252
Koop en Vat

Exclusieve wijn met een persoonlijk verhaal? Die haal je voortaan uit je eigen wijnvat. Bij Koop Een Vat kies je een wijnboer die je helpt bij het samenstellen van jouw unieke wijn. De kleur, de druif en de tijd op het vat: jij bepaalt! Volg hoe jouw wijn zich ontwikkelt in de kelder bij de wijnboer. Laat je meevoeren op een wijnreis waarin jij van begin tot eind betrokken blijft: van het plukken van de druiven tot de eerste slok wijn uit eigen fles.

Jij bepaalt

Het is de stiekeme droom van iedere wijnliefhebber: een eigen vat. Het bijzondere aan een persoonlijk wijnvat is dat jij van a tot z de touwtjes in handen hebt. Dat begint al bij het selecteren van één van de twaalf wijnmakers in binnen- en buitenland, ieder met een eigen verhaal en werkwijze. Drink jij het liefst wijn uit Spanje, Italië, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland of juist van eigen bodem? Samen met een ambachtelijke wijnboer uit een regio naar wens bepaal jij de kleur, druif, rijptijd en dus de uiteindelijke smaak van de wijn. Jouw vat, jouw keuze.

Bijzondere beleving

De wijnboer gaat voor je aan de slag en houdt je op de hoogte vanaf het blenden tot het bottelen. Mis geen moment van de ontwikkeling van jouw wijn en geniet vanuit huis van filmpjes en foto’s van het plukken van de druiven, vatmonsters en updates vanuit de wijnkelder. Wil je jouw vat ‘live’ bewonderen en je wijn vast proeven? Jouw vat is een goed excuus voor een wijnreis. Je bent van harte welkom bij de wijnmaker die je graag een rondleiding geeft en alles over jouw vat vertelt. Sommige wijnboeren hebben zelfs een B&B, zodat je kunt overnachten tussen de wijnvelden.

Koop en Vat

Samen op wijnavontuur

Het is zo ver: de wijn wordt gebotteld! Na een intensief proces waarin jij de smaak hebt bepaald, wil je daar natuurlijk ook de credits voor. Bepaal zelf wat er op de fles komt te staan. Een persoonlijk etiket maakt het bijzondere verhaal compleet. Eén wijnvat is goed voor driehonderd flessen kwaliteitswijn. Liever samen op wijnavontuur? Ga dan voor een vriendenvat en geniet van dertig flessen per persoon. Met maximaal tien vrienden proost je met elkaar op jullie eigen vat.

Over Koop Een Vat

Koop een Vat is in 2020 opgericht door het stel Thomas Luberti en Femke Luberti-Landman en hun vriend Frits van der Bijl. De drie Rotterdammers hebben een achtergrond in food marketing (Thomas), e-commerce (Frits) en communicatie (Femke). Thomas: “We zijn alle drie wijnliefhebbers en houden van de verhalen achter de wijnen. Met Koop Een Vat willen we meer beleving rondom wijn creëren en wijnmakers en wijnliefhebbers aan elkaar verbinden.”

Koop en Vat

Prijs: vanaf €9,95 per fles en €2.985 per vat
www.koopeenvat.com