24/7 beschermd tegen virussen en bacteriën

0
2283
CleanEdge Lighting - Fotografie iStockphoto

CleanEdge is een innovatief verlichtingsproduct dat continuïteit toevoegt aan het desinfectieproces. De LED-verlichtingsarmaturen geven licht met een golflengte van 405 nm (niet schadelijk zoals UV). Op deze manier biedt CleanEdge een betaalbare oplossing die uw inspanningen versterkt om uw omgeving te desinfecteren en bestaande infecties te voorkomen.

De geavanceerde technologie van de CleanEdge zorgt de hele dag voor een gesteriliseerde omgeving. En omdat de CleanEdge boven het UV-lichtspectrum zit, is deze oplossing in tegenstelling tot UV-A/B/C niet schadelijk voor mens en dier. Schakel het LED-paneel in en een oppervlakte tot 24 vierkante meter (per LED-paneel) wordt continu gesteriliseerd. Dag en nacht! CleanEdge is ontwikkeld in Zuid-Korea waar het gerenommeerde bedrijf Maltani bestaande technologie van Samsung een nieuwe dimensie heeft gegeven door een oplossing te ontwikkelen die maar liefst tot 50.000 branduren heeft. Hiermee onderscheidt de CleanEdge zich van bestaande sterilisatieverlichting die een aanzienlijk kortere levensduur heeft tegen een hogere investering. Zo heeft u al een CleanEdge voor 495 euro exclusief BTW.

Virus- en bacteriënkiller

Een lamp die virussen doodt. Dat klinkt te mooi om waar te zijn in deze tijden van pandemie. Toch bestaat het principe al tientallen jaren. Het duurde echter relatief lang om de levensduur van de lamp interessant te maken voor toepassing buiten clean rooms in ziekenhuizen. Het gerenommeerde Korea Conformity Laboratories (KLC) heeft de CleanEdge onder meer getest op Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae en MRSA (Staphyiococcus auraus subsp). Daarnaast is de werking van CleanEdge in september 2020 door KR Biotech (Institute of Infection Disease Control) getest op COVID-19 (SARS-CoV-2). Op COVID-19 werd in een tijdsbestek van 120 minuten een 99,16% virusdodend effect gerealiseerd.

Ongevaarlijk voor mens en dier

De CleanEdge is ‘Fusion Lighting’ dat sterilisatielicht combineert met algemeen licht in een golflengteband van 405 nanometer. Het licht richt zich op natuurlijk voorkomende moleculen (porfyrines) die in bacteriën worden aangetroffen. Deze moleculen absorberen het licht en gaan in de cel reactieve zuurstofcomponenten (ROS) produceren. Op deze manier zorgt de CleanEdge de hele dag (24/7) voor een gesteriliseerde omgeving. Bovendien is de Clean Edge niet schadelijk voor mens en dier.

Vergelijking Desinfectiemiddelen

CleanEdge is een bewezen oplossing die 99,99% van de schadelijke virussen en bacteriën doodt. CleanEdge doodt niet alleen MRSA en C.diff, maar ook ESKAPE-pathogenen (Enterococcus Faecalis, Klebsiella Pneumonae, Acinetobacter Baumannii, Pseudomonas Aeruginosa, Enterobacter Spoecies), Aspergillus Niger, E. Coli, Salmonella Enteritidis en COVID-19. CleanEdge is bovendien de enige oplossing die niet alleen continu de lucht desinfecteert, maar ook zachte en harde oppervlakken zonder deze aan te tasten.

Breed inzetbaar

CleanEdge geeft een nieuwe dimensie aan het ‘Nieuwe Normaal’. Met CleanEdge creëert u een veilige werk- en woonomgeving. CleanEdge bestrijkt een oppervlakte van circa 24 m2 en is hierdoor niet alleen breed inzetbaar, maar kan tevens gecombineerd worden met reguliere LED-panelen om een ruimte te verlichten. Dor een twee-standenschakelaar kan ‘s nachts de sterilisatie van de ruimte doorgaan terwijl het normale licht uit is. De CleanEdge wordt momenteel in Zuid-Korea veelvuldig geïnstalleerd in onder meer de gezondheidszorg, het onderwijs, laboratoria, kantoren, sportscholen en luchthavens om een gezonde (werk)omgeving te creëren. CleanEdge Lighting uit Woerden heeft de exclusieve rechten verworven voor distributie in onder meer Nederland.

Voordelen CleanEdge

  • Clean Edge is onschadelijk voor mens en dier (IEC 62471 gecertificeerd).
  • Clean Edge doodt 99,99% van de schadelijke bacteriën en virussen, inclusief COVID-19!
  • Clean Edge beschermt u 24/7 tegen schadelijke virussen en bacteriën.
  • Een Clean Edge LED-paneel beschermt een gebied tot 24 vierkante meter tegen virussen en bacteriën.
  • Clean Edge is eenvoudig te installeren en heeft maar liefst 50.000 branduren.
  • Bewezen technologie volgens TNO.

CleanEdge Lighting
Industrieweg 4 H, Woerden
T. 0348-203000
www.cleanedge-lighting.com

Fotografie: iStockphoto