Tip aan thuiswerkers: Neem de tijd voor huidverzorging

0
1963

De ‘r’ zit tot mei in de maand. Tijd om aandacht te schenken aan je huid die lange tijd bloot is gesteld aan onder meer UV-stralen. Bovendien werken en verblijven we in deze coronacrisis veel thuis. Een uitgekiend moment om de tijd te nemen de huid daar waar nodig onder handen te laten nemen met zwaardere laser- of fillerbehandelingen en te herstellen. Living stelde dr. David Njoo van het gerenommeerde David Njoo Skin & Laser Clinics in Amersfoort in deze donkere dagen voor Kerst en de jaarwisseling een aantal vragen.

Heeft thuiswerken negatieve effecten op de huid?

“Velen volgen het RIVM-advies op om zoveel mogelijk thuis te werken en te verblijven. Dat is belangrijk om het coronavirus onder de hamer te krijgen, zoals Mark Rutte dit onlangs verkondigde. Je zou inderdaad tot de slotsom komen dat de huid alleen maar beter kan worden door veel thuis te zijn. Toch heeft het verblijf in huis negatieve effecten op de huid. In tijden zonder de vermaledijde corona waren we ons vaak bewuster dat onze huid veel te verduren heeft. Het is een misverstand dat de huid voor thuiswerkenden niet wordt blootgesteld aan stoffen die de poriën vullen met viezigheid. Het is dus van belang dat de huid in deze tijdspanne goed wordt verzorgd.”

Hoe kun je tekenen van huidveroudering tegengaan?

“Ik heb een full-face antiaging concept ontwikkeld. Lasers – zoals de innovatieve PicoWay – en injectables worden daarbij gecombineerd met cosmeuticals en supplementen. Een combinatie die garant staat voor succes en uw huid de tender, love en care geeft die hard nodig is. Ik werkt uitsluitend volgens de laatste (bewezen) technieken en maak bovendien gebruik van de meest geavanceerde apparatuur. Hierdoor bent u als cliënt verzekerd van een zorgeloze behandeling door een ervaren dermatoloog.”

David Njoo Skin & Laser Clinics - Fotografie Marc de Jong

Kan ik bij u ook terecht voor diagnostiek en behandeling van allerlei soorten pigmentvlekken in de huid?

“Ik ben gepromoveerd op het onderwerp pigmentstoornissen en heb jarenlang in een kliniek gewerkt die gespecialiseerd is in de behandeling van mensen met pigmentstoornissen. Daardoor heb ik een bijzondere belangstelling voor deze groep huidaandoeningen en heb daarin ook veel ervaring weten op te bouwen. Mensen met allerlei pigmentvlekken zijn welkom. Zowel aangeboren als verworven. Ook ben ik een expert in de behandeling van mensen met een gekleurd huidtype. De behandeling van de donkere huid is een extra uitdaging omdat deze vaak anders reageert op behandelingen dan de lichte huid. ‘Slowly, safely but surely’, luidt mijn aanpak van de donkere huid. Als een gerenommeerd allround dermatoloog heb ik bovendien een grote kennis van de fysiologie en anatomie van de huid, waardoor ik exact weet of uw huid geschikt is voor een (esthetische) behandeling en hoe deze zal reageren. Uw veiligheid staat bovenaan. Zo zijn bijvoorbeeld niet alle donkere kringen onder de ogen hetzelfde. Het is voor een optimaal eindresultaat dan ook belangrijk om eerst de oorzaak van deze donkere kringen te achterhalen.”

David Njoo Skin & Laser Clinics - Fotografie Marc de Jong

Hoe kan ik pigmentvlekken en melasma laten behandelen?

“Ik maak gebruik van de meest geavanceerde en snelste pigmentlaser, de PicoWay laser. En ú kunt van alle voordelen van deze superlaser profiteren. De PicoWay laser combineert namelijk een langere golflengte met een ultrakorte pulsduur (picoseconden!) waardoor ik nu de pigmenten in zowel de oppervlakkige als de diepere lagen kan bereiken en in kleinere deeltjes kan verpulveren. Op deze manier kunnen de deeltjes gemakkelijker en sneller door het lichaam worden opgeruimd. Tegelijkertijd is de behandeling veiliger en minder pijnlijk. In vergelijking tot de oudere, zogenoemde ‘Q-switched nanolasers’ zijn er minder behandelingen nodig om pigmentvlekken naar tevredenheid te doen verbleken. De PicoWay is op dit moment ook dé veiligste laser voor mensen met een getinte huid. Aziatische, Hindoestaanse en zelfs negroïde huidtypen kunnen met deze laser worden behandeld met minimale risico’s op verkleuringen en littekenvorming. De impact van de energiepulsen op de huid is te vergeleken met die van het afschieten van een elastiekje op de huid. Wat veel mensen niet weten is dat bij veel pigmentproblemen, zoals melasma en donkere kringen, het overmatige pigment op meerdere niveaus in de huid ligt, te weten in de hoornlaag, in de opperhuid en ook in de diepere lederhuid. Een extra moeilijkheidsgraad is het feit dat het dieper gelegen pigment door speciale ontstekingscellen (melanofagen) worden ingekapseld, net als de situatie bij tatoeagepigmenten (zie kader). Hierdoor is dit dieper gelegen pigment niet bereikbaar voor plaatselijke middelen, zoals een bleekcrème. Peelings of lasers alleen zullen uw pigmentprobleem dus niet kunnen oplossen.”

Daarom biedt u ook de multilevel approach aan

“Ja. De PicoWay laser wordt hierbij ingezet in combinatie met een bleekserum bestaande uit pigmentremmers en antioxidanten plus een speciaal pigment-remmend zonnebrandmiddel spf 50+. Het bleekserum wordt vers voor u bereid tijdens het consult en is houdbaar tot maximaal 12 weken. Reguliere zonnebrandcrème geeft geen afdoende bescherming. Als extra optie kan ik u ook tabletten voorschrijven die de pigmentaanmaak van binnenuit afremmen. Deze tabletten worden vergoed door uw verzekeraar. Momenteel ben ik in Nederland de enige die deze unieke combinatie aanbiedt, een combinatie die zich reeds in Azië heeft bewezen.”

Hoe zit het met injectables?

“Gedurende mijn loopbaan heb ik me bekwaamd in het verbeteren van de gezichtshuid met behulp van injectables – zoals botox en filters – en huidlasers. U kunt daarbij denken aan het wegwerken van rimpels of een verslapte huid. Vrouwen die hun lippen of jukbeenderen van meer volume en structuur willen voorzien zijn welkom. Alle producten voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidseisen van de beroepsvereniging voor de dermatologie. Uit recent onderzoek is bovendien gebleken dat hoe vaker u een behandeling ondergaat des te langer het effect aanhoudt. Daarbij is het van groot belang om kritisch rond te kijken met wie u in zee gaat. Cosmetiek is een serieuze zaak, maar er zijn helaas veel malafide partijen die zonder gekwalificeerde arts behandelingen (laten) uitvoeren.” Ik raad u aan te kiezen voor een arts die is aangesloten bij de NVDV, NVPC of NVCG. Naast esthetische problematiek kunt u bij mij terecht voor het behandelen van medische indicaties zoals tandenknarsen, migraine of overmatig zweten. De behandeling van fronsrimpels is waarschijnlijk één van de meest bekende behandelingen met botox. Fronsrimpels geven een persoon namelijk niet alleen een vermoeid en boos uiterlijk, maar kunnen ook hoofdpijnklachten en migraine geven. Daarnaast heb ik een sensationele CO2-laser waarmee ik goedaardige huidgezwelletjes, zoals moedervlekken, ouderdomswratten, fibromen, xanthelasma en syringomen bijna zonder littekens kan doen verdwijnen. Met de CO2-laser kunnen tot slot ook diverse zonneschadeplekjes, waaronder de actinische keratose op een cosmetisch superieure wijze worden verwijderd.”

David Njoo Skin & Laser Clinics - Fotografie Marc de Jong

Intakegesprek

Bij dr. Njoo kunt u eenvoudig en snel een afspraak maken voor een intakegesprek met, indien gewenst, aansluitend de behandeling. Hij zal ingaan op uw klachten en wensen en een behandelplan op maat voorstellen. Alle (on)mogelijkheden zullen de revue passeren. U heeft immers recht op een goed en eerlijk advies. Tot slot zal hij met u bespreken welke voorzorgsmaatregelen u zelf kunt nemen om de behandeling optimaal te laten verlopen. Nazorg staat bij dr. Njoo hoog in het vaandel. En ook na de behandeling is hij altijd bereikbaar voor advies en begeleiding. Uit reviews van klanten is gebleken dat deze service wordt gewaardeerd. De behandelingen bij dr Njoo vallen buiten de vergoedingsvoorwaarden van de ziektekostenverzekering.

David Njoo Skin & Laser Clinics - Fotografie Marc de Jong

Afspraak maken?

Dr. David Njoo houdt praktijk in het Gezondheidscentrum Vondelplein in Amersfoort. Een afspraak maken kan eenvoudig via de telefoon / whatsapp. 06-44702873, de website www.davidnjoo.nl of via e-mail: info@davidnjoo.nl.

Fotografie: Marc de Jong