More than Stones – Beter in balans

0
2428
More than Stones - Fotografie Maybelline Koense

De kracht van edelstenen ervaar je aan den lijve bij More than Stones, een meer dan bijzondere winkel in Rotterdam-Nesselande, op steenworp afstand van Nieuwerkerk aan den IJssel.

Je moet even zoeken. More than Stones ligt niet in het zicht maar eenmaal gevonden glinstert daar die parel in de grote dijktuin van Edwin en Anneloes de Bruijn in de Rotterdamse wijk Nesselande. Het is bijna een metafoor voor het leven. De mooiste stenen (lees: handvaten) liggen niet voor het oprapen. Naar de mooiste stenen moet je zoeken. Heb je ze gevonden, dan draag je ze je levenlang mee. Op stenen kun je immers bouwen. Letterlijk en figuurlijk.

Passie voor stenen

Afzonderlijk van elkaar hadden Edwin en Anneloes als kind al een passie voor stenen. Geen vakantie ging voorbij zonder een speurtocht naar stenen. ,”De schoonheid van mineralen konden we destijds al waarderen.” De helende kracht van stenen ontdekten ze pas veel later, na het huwelijk. Anneloes: ,”Je draagt een keer een steen in je broekzak en je merkt dat die steen iets met je doet. Je kunt er niet gelijk je vinger opleggen maar je voelt de positieve energie. Je gaat je erin verdiepen, je draagt wat vaker een steen bij je, je legt eens een steen op je nachtkastje, en gaandeweg ontdek je dat edelstenen lichaam en geest in balans brengen – los van de decoratieve waarde.”

Edelstenenwinkel

Een eigen edelstenenwinkel stond al een tijdje op de bucketlist. Edwin: “We stelden het maar uit en uit. Op een gegeven moment raakte ik in een burn-out. Waarom zouden we nog langer wachten? Het leven is te kort om je dromen niet te verwezenlijken. We zijn naar Sainte Marie in Frankrijk gereden, één van de belangrijkste marktplaats voor mineralen ter wereld. We selecteerden de mooiste edelstenen uit Brazilië, Marokko, Madagaskar, Congo, Uruguay, Namibië, India maar ook uit minder verre oorden als Portugal en buurland Duitsland. Het resultaat ligt sinds juli 2019 bij More than Stones.”

Beide benen op de grond

More than Stones dekt in alles de lading. Stenen doen zoveel meer dan wij ooit kunnen beredeneren. Ze corrigeren, versterken en helen door middel van trillingen. Met meer dan bedoelen Edwin en Anneloes niet dat dat ze nog andere artikelen verkopen. “We beperken ons tot stenen en tot literatuur over stenen. Wierook is niet aan ons besteed. We staan met beide benen op de grond, bij voorkeur op een stenen grond.”

More than Stones - Fotografie Maybelline Koense

Breed assortiment

Voor iedere portemonnee heeft More than Stones edelstenen in huis. Een setje van zeven stenen, elke steen vertegenwoordigt minimaal één chakra, betaal je slechts 19 euro. Welke steen welke chakra stimuleert staat uitvoerig beschreven op de kaartjes naast de stenen. Een zilver shungiet bijvoorbeeld bestaat uit fullerenen en fullerenen beschermen je tegen de emissies van stralingen veelal afkomstig uit laptops en smartphones. Deze steen verwijdert mentale en emotionele vervuiling en helpt als water bij eczeem, psoriasis, wondgenezing en bij chronische maag-, darm- en leverziektes. De apatiet daarentegen vergemakkelijkt het spreken in het openbaar. Deze zuivert en stimuleert het derde oog en onderdrukt honger, verhoogt de snelheid van de stofwisseling en moedigt gezond eten aan. “Het derde oog is je onzichtbare oog, het derde oog is je intuïtie”, verduidelijkt Anneloes.

Beter in balans

Hoe kleiner de steen hoe dichter die je bij jezelf dient te leggen of te dragen. Grotere stenen zijn in staat een hele ruimte te zuiveren of te vullen met positieve energie. De kleur van de steen zegt echter niets over de kracht van de steen. “Je wordt vaak automatisch naar een bepaalde steen getrokken. Je voelt welke steen wat met jou doet. De steen kiest als ware jou. We hebben om deze reden ook geen webshop. De kracht van stenen moet je ervaren. De kracht van stenen is niet af te lezen van een plaatje.” Een steen als verjaardagscadeau is geen optie? “Juist wel. Als je een steen voor iemand koopt, heb je die persoon in gedachte. Je koopt een steen met de beste intentie voor die ander.” Extra voordeel: je geeft een tijdloos cadeau. Een steen gaat immers nooit dood. De energie in een steen, die is oneindig. “Heb je niets van de energetische kant van de steen, je kunt hem ook aanschaffen als pronkstuk voor op tafel, op de vensterbank of op het dressoir.” Edwin en Anneloes kunnen er nog uren over praten. Wie meer wil weten over de kracht van edelstenen, zijn bij dezen uitgenodigd een kijkje te nemen bij More than Stones. De (wisselende) openingsdagen staan vermeld op de website.

More than Stones
Groeneweg 9, Rotterdam
T 06-57559641
www.morethanstones.nl

Fotografie: Maybelline Koense