De familiaire Broekhuis-beleving

0
2475
Broekhuis Ford Amersfoort - Fotografie Nico Brons

In een relatief rustig jaar, waarin alleen de nieuwe Focus werd geïntroduceerd waarmee Ford de lat weer hoger legde in de klasse van de betaalbare gezinsauto’s, heeft de Amerikaanse autofabrikant beslist niet achterovergeleund. De eerste volledig elektrische SUV gebaseerd op de Mustang is nog maar het begin van een nieuwe Ford-vloot met een stekker met in ieder geval de Puma in de voorste gelederen.

Directeur Michel Pols heeft de locatie in de immense en representatieve showroom gereserveerd om de Puma aan de zakelijke en particuliere klant te presenteren. Uitgerekend in de feestmaand december rolt de nieuweling ‘zijn’ showroom binnen. Het is een hoogpotige cross-over voor de echte autoliefhebber die lifestyle en sportiviteit hoog op het verlanglijstje heeft staan. Daar komt bij dat de nieuweling op de tekentafel heeft gelegen van de Nederlander Amko Leenarts. Hij is designdirector van Ford. “De Ford-klant, die toch al de sportieve belijning van onze modellen waardeert, komt helemaal aan zijn of haar trekken”, steekt Pols van wal. Hij is een half jaar geleden aangesteld als directeur van Broekhuis Ford Amersfoort dat nog aan de groene begrenzing van Isselt haar klanten bedient. Volgend jaar verhuist dit bedrijf naar een zichtlocatie op de Amsterdamseweg in het huidige pand waar de dealer van Opel is gevestigd. Een deel van het pand vertegenwoordigt Opel terwijl het andere deel door het merk Ford wordt ingenomen. “Ook de Puma is een auto voor wie zich graag in de kijker rijdt”, vervolgt Pols. “De auto komt eerst als hybride. Op de motorenlijst staan een één litermotor en een 1.5 liter krachtbron. Op kort termijn kunnen we de volledig elektrische Puma aan onze klanten voorstellen. Hoge ogen gooit deze cross-over met onder meer het zitcomfort, de ruimte en de rijeigenschappen. In de aanloop naar de introductie hebben we al veel telefoontjes gehad van klanten die staan te popelen om een proefrit te maken. We hoeven niet te twijfelen dat de Puma reuring brengt in onze showroom. Het leuke is dat Ford een echte familiewagen is. Niet alleen als ruim vervoersmiddel. Ons klantenbestand scoort hoog als het gaat om herhalingsverkoop. Het percentage is circa 70%. Dat zegt iets over de kwaliteit, betrouwbaarheid van het product en de service die wij bieden.”

Broekhuis Ford Amersfoort - Fotografie Nico Brons

Aanpak

De zichtbare uitvoering van de elektrificatie plannen van Ford gaan volgend jaar onverdroten verder. Het nieuwe jaar begint met de nieuwe Kuga Hybride die leverbaar wordt met gewone benzine- en dieselmotoren. We noteren op dieselgebied een 1.5 met 120 pk en een 2.0 met 180 pk en standaard vierwielaandrijving, terwijl benzinerijders de keuze hebben uit een driecilinder 1.5 Ecoboost die er met 120 en 150 pk is. Een handgeschakelde zesbak is bij deze motoren standaard. “Daarnaast verwachten we de nieuwe Ford Explorer Plug-In Hybrid Explorer”, aldus Pols. “Met stekker welteverstaan. Voor de zakelijke klanten hebben we straks een interessant werkpaard en kilometervreter in petto: de volledig elektrisch aangedreven Transit. Een bestelwagen die welkom is in iedere binnenstad. Kortom, de elektrisch aangedreven Fords gaan van acquit. Bij Broekhuis Ford Amersfoort begrijpen we het belang van een goede reispartner als geen ander. Het team van professionals en enthousiaste vakspecialisten staat iedere dag klaar om de vaste klanten en de nieuwe autoconsumenten op maat te bedienen. We doen wat goed is voor onze mensen, onze samenleving, maar boven alles voor onze klanten. Een bedrijfswaarde die we dagelijks uitdragen in een markt die in de afgelopen jaren totaal is veranderd. De aanpak die we inzetten is de zogenoemde familiaire Broekhuis-beleving. We nemen de tijd voor de klant. Nieuwe prospects willen we allereerst goed leren kennen. Daarna brengen we de mobiliteitsbehoefte van de consument in kaart. Als hij of zij niet bij ons slagen, kunnen we de consument nog altijd verwijzen naar een ander merk dat we onder het dak van de Broekhuisgroep verkopen. Onze groep bestaat uit 47 dealerbedrijven die liefst 13 merken vertegenwoordigen. Elke mobiliteitsoplossing is voorhanden.”

Broekhuis Ford Amersfoort - Fotografie Nico Brons

Tevreden

Een laagdrempelige, open en transparante organisatie wordt uiteraard ook doorgetrokken naar de werkplaats. Pols daarover: “In onze werkplaats staan vijftien bruggen waar veertien monteurs het onderhoud, de reparaties en APK-keuringen verrichten. Uiteraard informeren we de klant vooraf over de reparaties die uitgevoerd moeten worden en de hoogte van de kosten. Het is voor ons een vereiste dat de particulier en de zakelijke rijder in alle opzichten weer tevreden zijn of haar weg vervolgt. Dat geldt ook voor een andere discipline die we in huis hebben: schadeherstel.”

Maar ook in het leaseaanbod weet Broekhuis Amersfoort het juiste gevoel en beleving neer te zetten. “In de aanloop naar een leasecontract kijken we naar de wensen. Wordt het een inmiddels populaire operational lease, private lease of occasional lease. Of heeft de klant juist minder servicecomponenten nodig? Wij maken het leasecontract exact op maat. Welk leasecontract het ook wordt, de klant profiteert altijd van een scherp tarief. De kans dat de klant bij ons slaagt is groot. We zijn binnen de Ford-organisatie immers bekerhouder. Alle geledingen binnen ons bedrijf kregen na de audit de hoogste cijfers. De grote beker in onze showroom hopen we volgend jaar ook te behouden.”

MVO

Broekhuis Amersfoort staat te midden van de Amersfoortse samenleving. Een succesvol bedrijf wil graag iets terugdoen voor de stad of haar regio waar ze actief is. “Uiteraard ondersteunen we de Amersfoortse sportwereld via sponsoring of anderszins”, aldus Pols. “Maar ook hebben we een bijdrage geleverd om het schaatsplezier op het Eemplein mogelijk te maken. Bovendien laten we ons gezicht zien tijdens netwerkbijeenkomsten. We hebben een accountmanager die daar graag deelgenoot van is. Maar ook maatschappelijk verantwoord ondernemerschap hoort bij een bedrijf als Broekhuis Ford Amersfoort. Bij de aflevering van een auto geven we de klant een lekkernij mee die door Downey’s Coffee and Tea met veel zorg is gemaakt en samengesteld. Een presentje dat het Broekhuis-gevoel etaleert en versterkt.”

Broekhuis Ford Amersfoort
Fluorweg 49, Amersfoort
T. 033-4670511
www.broekhuis.nl

Fotografie: Nico Brons