Wonnink Zonwering uitgeroepen tot Zonweringsbedrijf van het jaar 2019

0
2589
Wonnink Zonwering - Fotografie Arthur Krijgsman

Lovende woorden ontving de jury over Wonnink Zonwering B.V. uit Amersfoort: “Ik stem op Wonnink, vanwege hun enorme vakkennis en oplossingsgerichte aanpak.” “Er wordt altijd voor iedere situatie een passende oplossing gezocht en gevonden.” “Goede producten en altijd een goede service. ”Iemand noemt Wonnink “het meeste professionele bedrijf in de branche. Ze zijn zeer vakkundig, volgen trainingen en blijven innoveren in de branche. Daarnaast zijn ze ook zeer actief op Social Media met bijvoorbeeld de ‘Son en Sol’ cartoons en ze doen veel voor de regio Amersfoort. Je voelt je altijd welkom bij Wonnink.” Ook de showroom wordt geroemd: “Zeer mooie en vernieuwde showroom op de Isselt, waar je als consument goed wordt ontvangen door professioneel personeel. In de showroom is keus genoeg en zijn veel producten te bezichtigen. Men werkt heel gestructureerd en erg netjes. Ook erg gemoderniseerd qua automatisering.”

“Het was al een eer om door leveranciers, collega’s en fabrikanten uit Nederland en België genomineerd te worden voor de titel. En als je eenmaal tot de laatste drie bent doorgedrongen wil je natuurlijk de hoofdprijs. En dat is gelukt.” Aldus eigenaar Ries de Jong. “Specialisme is en blijft het kernwoord. Als eerste en vooralsnog enige in de branche, hebben we dit jaar voor de derde keer de titel ‘Zonvakker van het jaar’ binnengehaald.”

Wonnink Zonwering - Fotografie Arthur Krijgsman

Thuiswedstrijd

De verkiezing Zonvakker van het jaar werd in de jaren ‘90 gestart om professionaliteit in de branche te stimuleren en te belonen. Strengere regels van de overheid, een positieve invloed van de branchevereniging, groeiende aandacht voor samenwerking en bovenal innovatief ondernemerschap stuwen de branche in opwaartse richting. Sommigen volgen de trends, anderen zoeken naar verdere verbetering in kwaliteit, service en management. De voorgedragen bedrijven zijn getoetst op tal van zaken, zoals de aantrekkelijkheid van de showroom, klantgerichtheid, service, maatschappelijk verantwoord ondernemen, kwaliteit en aftersales. Ook zijn de ondernemers beoordeeld op bijvoorbeeld toekomstvisie en ondernemerschap.

Op 4 november jongstleden werd Wonnink Zonwering uitgeroepen tot het beste Zonweringsbedrijf “Het was ook nog een thuiswedstrijd voor ons”, grapt Stefan. Hij bedoelde de Rijtuigenloods op de Wagenwerkplaats, het voormalige emplacement van de Nederlandse Spoorwegen waar de prijsuitreiking en de gezellige borrel met alle branchegenoten plaatsvond. “Dit is echt een prachtig hoofdstuk in een jaar waarin we ook nog eens een halve eeuw bestaan”, vervolgt Ries. “Noem het een tweede kers op de verjaardagstaart waarmee we ons het komende jaar kunnen profileren in een markt waarin we gebouwd hebben aan een relatienetwerk met tevreden klanten. Noem ze ambassadeurs. Dat komt ook omdat onze corebusiness louter zonwering is. Voor binnen en buiten. Een specialistische aanpak die haaks staat op branchegenoten die naast zonwering ook producten adviseren en verkopen als parket, gordijnen en tapijten. Specialisatie heeft voor de klant nog meer voordelen. Dankzij het hoge kennisniveau van onze medewerkers en ons brede assortiment zijn we geëquipeerd om op drie fronten onze bedrijfsformule effectief en efficiënt uit te rollen: consument, projecten en nieuwbouw plus onderhoud. Dat betekent dat we een platte organisatie hebben die ingericht is om snel te kunnen schakelen. Een organisatie met veertig medewerkers die gericht is op uitvoering. Liefst 22 monteurs rijden dagelijks uit voor de montage van de binnen- en buitenzonwering en andere allerhande werkzaamheden. Bovendien zijn we in staat om ook voorkomende storingen van producten die in het verleden niet door ons zijn geleverd, dezelfde dag nog adequaat te verhelpen. Dat hoort bij een eigentijds bedrijf waarin de veeleisende klant centraal staat. Dat betekent dat onze organisatie professionaliseringsslagen maakt om mee te gaan met de marktontwikkelingen van morgen en overmorgen. Een van de aanpassingen is het aanstellen van een ervaren operationeel directeur: Jos Stoit. “We willen bij de beste vijf zonweringsbedrijven in de branche blijven horen. De gewenste groei in schaal en professionaliteit betekent dat we open staan voor constructieve vormen van samenwerking die ons helpen onze doelstellingen te realiseren. De komende jaren maken we voorwaartse stappen.”

Wonnink Zonwering - Fotografie Arthur Krijgsman
vlnr: René, Erik, Stefan, Jos, Yvonne en Ries

Ruim 280 m2 aan binnen- en buitenzonwering inspiratie

Nergens in de regio Amersfoort, Soest, Leusden en Bunschoten is zo’n complete opstelling te vinden als bij Wonnink, waar de adviseurs u graag van alle informatie voorzien. In de showroom kan de klant zich uitgebreid oriënteren. Zo vertegenwoordigt Wonnink Zonwering het gerenommeerde merk Luxaflex met haar imposante binnen- en buitencollectie die zich onderscheidt dankzij haar precieze oog voor detail voor elk op maat gemaakte raamoplossing. “Behalve aluminium en houten jaloezieën, heeft de klant ook keuze uit plissés, silhouetten, jaloezieën of vouwgordijnen”, legt Erik uit. “Daarnaast hebben we een merk als Roma dat uitblinkt met haar rolluiken, buitenjaloezieën en screens. In de showroom maakt de klant kennis met een verscheidenheid aan modellen en opties. Door middel van een breed aanbod aan kleuren, patronen, stoffen en designs kunnen effectieve accenten in ieders ruimte worden gecreëerd.” De kwaliteit van wonen en leven wordt verhoogd door het integreren van domotica en huis-automatisering. Door de toepassing ervan kunnen specifieke wensen, zoals het openen en sluiten van gordijnen, het uitrollen van de buitenzonwering in combinatie met aansturen van de verlichting worden bediend. “Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden die we de klant kunnen laten zien. Dus u bent van harte welkom bij Wonnink Zonwering op de Siliciumweg 34 te Amersfoort.

Wonnink Zonwering
Siliciumweg 34, Amersfoort
T. 033-4802244
www.wonnink.nl

Fotografie: Arthur Krijgsman