De medewerkers achter Opticlaer Opticiens

0
2550
Opticlaer Opticiens - Fotografie Nico Brons

Opticlaer Opticiens is een unieke plek in Amersfoort waar de gezondheid van ogen centraal staat. Daarbij ligt de focus niet alleen op de sterkte van de glazen of lenzen, maar op het eindresultaat: optimaal kijkcomfort.

“Er zijn namelijk diverse factoren die uiteindelijk voor comfortabel zicht zorgen”, legt Wim Lafeber, eigenaar van Opticlaer Opticiens uit. “Tijdens een uitgebreid adviesgesprek bespreken wij eerst de klachten en wensen, vervolgens kijken wij wat voor u het maximaal haalbare is en dan pas naar welke oplossing daar het beste bij past. Een vakkundige oogmeting is daarbij van essentieel belang. Indien er aanvullend onderzoek wenselijk is, dan onderzoekt onze optometrist de afwijking en stuurt u zo nodig door naar de oogarts. Middels een volledig en onafhankelijk advies, bieden wij de meest optimale oplossing. Dit kunnen enkelvoudige of multifocale brillenglazen zijn, maar bijvoorbeeld ook multifocale contactlenzen. Of wellicht speciale glazen voor een digitale levensstijl die rekening houden met het intensief werken en lezen voor nabij. Ons huidige digitale leven vereist immers nieuwe optische ondersteuning.”

Opticlaer Opticiens - Fotografie Nico Brons

Wim Lafeber
‘Ik kom uit een echte optiek familie’

Ondernemen in het algemeen, maar de optiek in het bijzonder is ons met de paplepel ingegoten. Ik kom uit een echte optiek familie. Naast trotse vader van een prachtige tweeling ben ik ruim 15 jaar operationeel verantwoordelijk geweest voor de Lafeber groep. Een prachtig bedrijf met 11 hoogwaardige optiekzaken. In 2017 heb ik Opticlaer Opticiens overgenomen van mijn broer en ben ik mij volledig op deze schitterende winkel gaan focussen. Ik ben super trots op Opticlaer en haar getalenteerde medewerkers. Zij stellen zich ook graag even verder aan u voor…

Opticlaer Opticiens - Fotografie Nico Brons

Jikke van den Heuvel
‘De veelzijdigheid van de winkel waar ik enorm van geniet’

Als moeder van twee mooie dochters vind ik het heel belangrijk om op de voor mij beste plek te werken. Blije moeder zijn blije kinderen, toch? Bij Opticlaer heb ik die plek zeker gevonden. Ik haal veel voldoening uit het samen met de klant zoeken naar de beste zicht oplossing. Daarnaast is voor mij als optometrist de veelzijdigheid van de winkel waar ik enorm van geniet. Van oogonderzoeken tot het repareren van brillen, je kan alles bij me kwijt.

Opticlaer Opticiens - Fotografie Nico Brons

Jeroen Blom
‘Verder kijken naar de gezondheid van het oog’

Wanneer een klant na een oogmeting voor het eerst de nieuw gemeten sterkte opzet en er weer een wereld voor hen opengaat, is dat mooi en dankbaar werk. Indien uit de meting blijkt dat met alleen nieuwe glazen het zicht geen verbetering geeft, kan ik als student aan de opleiding optometrie verder kijken naar de gezondheid van het oog. Met de moderne apparatuur die wij tot onze beschikking hebben, kan ik een helder beeld krijgen van de achterliggende problematiek.

Opticlaer Opticiens - Fotografie Nico Brons

Denise Henkes
‘Als eerstelijns optometrist ben je erg toegankelijk’

Als optometrist bij Opticlaer Opticiens ben ik naast oogmetingen en contactlezen bezig met de uitgebreide ooggezondheidscontroles en de kinderconsults. Door de combinatie optiek en ziekenhuis doe ik veel ervaring op in de oogzorg. Als eerstelijns optometrist ben je erg toegankelijk en is het voor mensen een minder grote drempel dan het ziekenhuis. Naast lekker eten en veel lachen ben ik ook gek op kinderen. Voor kinderen is een oogonderzoek vaak spannend, maar door de tijd te nemen en spelenderwijs het onderzoek te doen, lopen ze vrolijk de deur uit met een stoer verhaal voor hun klasgenootjes!

Opticlaer Opticiens - Fotografie Nico Brons

Zefanja Ketting
‘Optimaal genieten van klassieke muziek’

„Ik heb gekozen voor Opticlaer Opticiens omdat de servies en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Als audicien heb ik de adviserende rol bij het bieden van de beste gehooroplossingen. Ook maak ik bescherming op maat tegen geluiden en water. Vanwege mijn aangeboren slechthorendheid maak ik zelf gebruik van hoortoestellen en ervaar ik hoe het dragen van hoortoestellen de kwaliteit van mijn leven heeft verbeterd. Dit geeft mij de mogelijkheid optimaal te genieten van klassieke muziek. Dit is één van mijn grote passies.”

Opticlaer Opticiens - Fotografie Nico Brons

Melody Brandsen
‘Ik ervaar elke dag als een feestje’

Inmiddels ben ik 2,5 jaar werkzaam bij Opticlaer Opticiens als opticien-contactlensspecialist. Het leukste aan mijn vak vind ik dat wij iedereen kunnen helpen met de beste zichtoplossing. Wij kunnen de klanten ook verrassen met de mooiste en nieuwste zichtoplossingen. Het is elke keer weer een uitdaging om de klant te helpen met de juiste bril of contactlens. Als de klant blij is, dan ben ik dat ook. Dit blije gevoel neem ik mee naar mijn paard, waar ik dan ook elke dag te vinden ben. Ik ervaar elke dag als een feestje.

Opticlaer Opticiens - Fotografie Nico Brons

Marieke Dubiez
‘Ik kijk graag om naar anderen’

Met veel plezier werk ik bij Opticlaer Opticiens als opticien-contactlensspecialist. Ik vind het leuk om klanten van een passend advies te voorzien. Zo kan het zijn dat de klant blij verrast de deur uit gaat met een andere oplossing dan hij of zij van tevoren had bedacht. In mijn vrije tijd houd ik van schaatsen en speel ik graag bord- en kaartspellen. Ook vind ik het leuk en ontspannend om creatief bezig te zijn. Ik kijk graag om naar anderen, vooral als het gaat om mijn dierbare familie.

Opticlaer Opticiens - Fotografie Nico Brons

Rienke Velzing
‘Met een goed gevoel en een mooie bril de deur uit’

Als opticien heb ik een heel afwisselende baan waarin ik het leuk vind om bezig te zijn met oogzorg, modetrends, techniek en klantcontact. Ik doe dit inmiddels 10 jaar waarvan de afgelopen 2,5 jaar met veel plezier bij Opticlaer Opticiens. Het is fijn als een klant met een goed gevoel en een mooie bril de deur uit gaat. Naast mijn werk vind ik het leuk om met mijn hobby fotografie bezig te zijn.

Opticlaer Opticiens - Fotografie Nico Brons

Opticlaer Opticiens
Emiclaerhof 370, Amersfoort
T. 033-4551136
www.opticlaer.nl