Alle slaapoplossingen op 1000 vierkante meters

0
2313
De Slaapmaker - Fotografie Nico Brons

Voeding en beweging vormen essentiële elementen voor een gezond en gelukkig leven. In dit illustere rijtje hoort ook een goede nachtrust zodat de vitale dag kan beginnen. En toch wijst een onderzoek van het CBS uit dat slapen een stuk beter kan in ons land. Meer dan een kwart van de bevolking van 25 jaar en ouder kampte namelijk vorig jaar met slaapproblemen. Het slaapcomfort speelt hierin een grote rol. Deze grote groep doet er weinig aan. Daar kan de expertise van De Slaapmaker verandering in brengen.

De Slaapmaker - Fotografie Nico Brons

“Een goede nachtrust is belangrijk voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid”, opent Stefan Wolfswinkel in de immense toonzaal van De Slaapmaker in Huizen. “Een goed bed staat aan de basis van een gezonde nachtrust. Vaak wordt onderschat wat de rol van een bed, bedbodem en matras is. Wat dat betreft zijn de kwaliteitsbedden van De Slaapmaker in de afgelopen 25 jaar een begrip in het centrum van Nederland. Behalve in Huizen, waar we actief zijn sinds 2012, hebben we een winkel in Lunteren. Daar zijn mijn ouders Nico en Helma ruim een kwart eeuw geleden met de zaak begonnen. Je kunt zeggen dat we heel wat consumenten in een comfortabel dromenland hebben gebracht, dankzij de bedrijfswaarden die wij dagelijks uitdragen: Kwaliteit, goede service en garantievoorwaarden. Maar we onderscheiden ons ook door het volledige aanbod dat bestaat uit onder meer boxsprings, ledikanten, waterbedden en bedtextiel. Mensen een goede nachtrust bezorgen. Daar gaat het om. Er is veel behoefte aan een kwaliteitsbed, zo blijkt uit de vraag van onze klanten. Op slaapgebied hebben wij de beste merken in onze toonzaal die ruim 1000 vierkante meter beslaat. Het is een shop in shop. Van alle merken die we vertegenwoordigen tonen we hier de complete collecties.”

Hoog geplaatst

De rondleiding in de ruime toonzaal begint bij het deel waar De Slaapmaker haar eigen merk etaleert. “Kwaliteit is uiteraard gewaarborgd”, legt Stefan uit. “Een belangrijk verschil is de prijs omdat ons huismerk niet is voorzien van een label. Het gaat voornamelijk om boxsprings en gestoffeerde ledikanten die in verschillende dikten en hoogten leverbaar zijn. De klant kan vanzelf kiezen uit een omvangrijk stofferingsprogramma. Kortom, de klant kan met ons eigen merk zijn of haar bed geheel naar eigen inzicht en comfort samenstellen. Dat is leuk.” Opmerkelijk is dat de bedhoogten verschillen. Een trend? Stefan: “Niet helemaal, maar voor steeds meer klanten is het belangrijk dat het bed relatief hoog geplaatst wordt om gemakkelijk en verantwoord in en uit het bed te stappen. De beste in en -uitstaphoogte is als de heupen boven de knieën uitkomen zodra de mensen hun benen over de bedrand plaatsen en de voeten op de grond zetten. Bovendien vinden klanten een hoger bed mooier.” In dit deel van de toonzaal liggen ook overzichtelijk een omvangrijk programma bedtextiel en dekbedden met verschillende vullingen: dons, veren, synthetisch en zijde.”

Drukontlastend

Ook de collectie van Pullman mag er zijn. Dit is een merk dat sinds halverwege de 19e eeuw op de markt is. Tot de dag van vandaag staan Pullman bedden en matrassen synoniem voor comfort en luxe. De beste natuurlijke materialen zorgen er volgens Stefan voor dat de klant in een oase van sereniteit van de nachtrust gaat genieten. “De boxspring collectie wordt gekenmerkt door een 12,20 of 24 cm hoge boxspring als comfortabele basis, waarop de klant zijn of haar persoonlijke bed samenstelt met een bijvoorbeeld een Pullman of Mline matras en eventueel nog een Comfort Topper naar keuze. De Pullman matrassen zijn overigens voorzien van een doordacht en zeer duurzame pocketveer met daarin nog een – kleinere – pocketveer. De eerste aanraking van het Pullman matras is soepel dankzij de grotere buitenveren, waarna de binnenveren exact de juiste tegendruk geven, afgestemd op het lichaamsgewicht, lichaamsbouw en slaaphouding. De boxspring heeft een stabiel en duurzaam houten frame met vier of zes poten. Tevens vertegenwoordigen we in het premiumsegment van de boxsprings het gerenommeerde merk Carpe Diem. De speciale vering laat elke veer onafhankelijk van elkaar bewegen, waardoor het als beste in staat is de contouren van uw lichaam te volgen en u een optimale ondersteuning te bieden. De hoge kwaliteit wordt behaald door de drukontlastende eigenschappen van bedden. Ik noem het een wolkje waarop je slaapt. En wie drukvrij slaapt, herstelt sneller. Een Carpe Diem bed wordt ten alle tijde geleverd met een luxe topper voor extra comfort en drukverdeling. Ook het merk Tempur onderscheidt zich met drukverlagende matrassen. Dankzij visco-elastische materiaal vormt dit matras zich naar de contour van het lichaam. In het verlengde hiervan vertegenwoordigen we M line met haar comfortabele kussens, matrassen en boxsprings om in de nachten op krachten te komen. In gevallen dat het slaapcomfort niet voldoet dan kan binnen negentig dagen omgeruild worden. Gelukkig komt dat niet vaak voor dankzij onze advisering. Wat dat betreft willen we op geen enkele manier de consument een slapeloze nacht bezorgen.”

De Slaapmaker - Fotografie Nico Brons

Levensduur

De meeste klanten verbazen zich over de ruimte in de toonzaal. Zo herbergt het achterste deel van de toonzaal waar het Zweedse merk Viking. Duurzame materialen, handmatige productie en vakmanschap staan aan de basis voor een heerlijke nachtrust. “Oersterk”, vult Stefan aan. “En dat geldt ook voor Amerikaanse merk: Serta dat samen met het Zweedse topmerk in dezelfde ruimte bezichtigd en uitgeprobeerd kan worden. Kortom, we hebben alle kwaliteitsbedden met een lange levensuur onder één dak geplaatst. Ligcomfort in verschillende prijscategorieën, vanaf 1.500 euro. Eventueel kan de klant een testkussen thuis een week testen. Goede hoofdondersteuning moet zeker niet onderschat worden. Voordeel is dat we direct uit voorraad kunnen leveren. Tenslotte werken we samen met de Nederlandse fabrikant Allure die verbluffende schuif- en draaideurkasten maakt. Deze kunnen volledig op maat worden gemaakt. Supermooie kwaliteit. Je zou er bijna dromerig van worden van alle inspiratie en slaapoplossingen die we bieden. Kopje koffie?”

De Slaapmaker - Fotografie Nico Brons

Beddenspeciaalzaak De Slaapmaker
Eemlandweg 13 A, Huizen
T. 035-5234567
www.slaapmaker.nl

Fotografie: Nico Brons