Proef het échte Italië – Fiordifrutta biologische confituren van Rigoni di Asiago

0
2475
Rigoni di Asiago

Het verhaal van het Italiaanse familiebedrijf Rigoni di Asiago begint in de jaren twintig van de vorige eeuw bij Elisa, de grootmoeder van de Rigoni-familie, die van het houden van bijen haar beroep maakte. Nu, honderd jaar later, wordt haar succesvolle bedrijf gerund door de nieuwe Rigoni-generatie, die met dezelfde passie als hun ‘nonna’ biologische honing, confituren en notenpasta’s maakt volgens eeuwenoude recepten. Deze winter introduceert Rigoni di Asiago vier nieuwe confituren met citrus: fruitbeleg vol sinaasappel, citroen, mandarijn met kurkuma en citrusvruchten met gember. Vol van smaak en heerlijk voor op brood, bij kaas en in winterse recepten.

Rigoni di Asiago

Traditionele recepten

De Rigoni-familie leeft nog altijd in de Altopiano di Asiago: een bergplateau in Noord-Italië dat bekend staat om het zonnige klimaat en uitgestrekte weides en bossen. In dit paradijselijke gebied, waar mensen nog in harmonie leven met de natuur, maakt Rigoni di Asiago honing, jam (Fiordifrutta) en romige hazelnootpasta (Nocciolata) volgens traditionele recepten. Sinds de jaren negentig produceert het bedrijf uitsluitend biologische producten in harmonie met de natuur. Biologisch produceren legt een verband tussen de natuur en duurzame ontwikkelingen, en dwingt ons na te denken over omgang met ons voedsel voor onszelf en toekomstige generaties. In Nederland zijn de producten van Rigoni di Asiago verkrijgbaar bij de biologische winkel.

Fiordifrutta: gezond genieten!

Bij Rigoni di Asiago proef je de Italiaanse traditie om met een aantal basisingrediënten de lekkerste gerechten op tafel te zetten. Vol van smaak, en met liefde en aandacht gemaakt. Fiordifrutta is een revolutionair fruitbeleg, gemaakt van 100% bio-fruit en zonder conserveermiddelen, kleurstoffen of toegevoegde suiker. De jams zijn gezoet met appelsap en bereid op kamertemperatuur (dus niet gekookt), waardoor de smaak, kwaliteit en voedingswaarde van het fruit bewaard blijven. Fiordifrutta is verkrijgbaar via de natuurvoedingswinkel. Deze winter introduceert Rigoni di Asiago vier nieuwe smaken van Fiordifrutta, heerlijk bij kaas, op brood, door de yoghurt of als taartvulling:

Fiordifrutta Citrusvruchten en Gember is een mix van sinaasappelen, citroenen, mandarijnen en bergamot, verrijkt met gember. De typische, zurige aroma’s van de mediterrane citrusvruchten – voornamelijk geteeld op Sicilië, in de omgeving van Syracuse – gaan goed samen met de intense smaak van de gember. Combineer deze Fiordifrutta met gorgonzola, of smeer ‘m op donkerbruin geroosterd brood.

Fiordifrutta Citroenen zit vol citroenen uit het zuiden van Sicilië die rijk zijn aan citroenzuur, kalium en natrium. De smaak: typisch zuur. Fiordifrutta Citroenen past perfect bij vettige, jonge kazen, gorgonzola en tortellini met spinazie. Ook uitstekend als vulling van taarten en gebak.

Fiordifrutta Mandarijn en Kurkuma bevat mandarijnen uit Sicilië waarbij biologische kurkuma is toegevoegd: een specerij met waardevolle eigenschappen en een intense geur. Dat maakt de smaak van deze Fiordifrutta fris en verrassend. Heerlijk in combinatie met half gerijpte kazen en als taartvulling.

Fiordifrutta Bittere Sinaasappels heeft een bittere en zacht zure smaak. De jam is gemaakt van biologische sinaasappelen die met de hand worden geoogst rond de Etna op Sicilië. De bittere en heerlijk zurige smaak is uitstekend te combineren met desserts op basis van koffie, of in de yoghurt.

Rigoni di Asiago

Over Rigoni di Asiago

Het Italiaanse familiebedrijf Rigoni di Asiago streeft ernaar de smaken van het verleden te behouden, de natuur te respecteren en een sterke relatie te onderhouden met de lokale regio en tradities. En dat al honderd jaar. Het bedrijf werkt uitsluitend met biologische grondstoffen van de hoogste kwaliteit om producten te maken die eerlijk zijn voor mensen en het milieu, zonder toegevoegde aroma’s of chemische additieven. Al sinds de oprichting wordt op de hoogvlakte van Asiago jaarlijks zo’n 6.000 ton biologisch geteeld fruit verwerkt, zoals aardbeien, bosvruchten, bramen, bramen, blauwe bosbessen, kersen, frambozen, aalbessen, kruisbessen, appels, bosbessen en sleepruimen. Alle gewassen en bijenkasten op de landgoederen van Rigoni di Asiago zijn biologisch en worden meerdere keren per jaar aan strenge controles onderworpen.

Rigoni di Asiago

www.rigonidiasiago.nl