‘Pijnpatiënten hebben een groot, niet te onderschatten probleem’

0
2468
Excellent Klinieken

Tijdens ons bezoek aan Excellent Klinieken in Zoetermeer spreken we met Drs. J. Shaikhani. Hij is anesthesioloog-pijnspecialist en mede-oprichter van de kliniek. Hij is één van de eerste specialistisch opgeleide pijnspecialisten in het Maastricht UMC. Zijn motto is ‘Zorg moet zorg zijn en Zorg moet betaalbaar en bereikbaar zijn voor iedereen’. Omdat in de reguliere ziekenhuizen vaak lange wachttijden zijn voor pijnbehandeling, bedacht hij dat dit anders moest kunnen en besloot Excellent Klinieken te openen.

Korte wachttijden

De ambitie van Excellent Klinieken is om wachttijden binnen een week te houden. “Pijnpatiënten hebben een groot probleem, wat niet onderschat moet worden”, aldus Shaikhani. “Zo kan iemand met pijn problemen krijgen met het werk, maar ook thuis in het gezin en bij andere sociale activiteiten. Daarom moet een patiënt niet hoeven wachten om bij de arts te kunnen komen. En omdat we een platte organisatie hebben, kunnen we na het eerste consult ook snel met de behandeling starten. Dat is een groot voordeel voor de patiënt.” Excellent Klinieken werkt zonder contracten met de zorgverzekeraars, waardoor ze niet te maken hebben met inkoopbudgetten. Hierdoor wordt echter gemiddeld 30-35% minder vergoed door de zorgverzekeraar, maar dit wordt niet doorbelast aan de patiënt. “De patiënt hoeft dus niets bij te betalen”, benadrukt Shaikhani. “Zo blijft de pijnzorg voor iedereen bereikbaar.”

Doorverwijzing arts of specialist

Mensen met pijnklachten kunnen met een verwijzing van de huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts bij Excellent Klinieken terecht. Excellent Klinieken behandelt patiënten met zowel chronische als acute pijnklachten. Denk hierbij aan pijnklachten als gevolg van een operatie, slijtage van de wervelkolom, gewrichtspijn, aangezichtspijn, ACNES, pijn bij kanker of acute pijn door een rug- of nekhernia of gordelroosinfectie. Ook voor de complexe en uitgebreide pijnbehandelingen kunnen patiënten bij Excellent Klinieken terecht. “Patiënten in verpleeg- en verzorgingstehuizen én hospices zijn vaak beperkt in mobiliteit. Met onze kennis en faciliteiten kunnen we zelf naar de patiënt toe om ter plaatse te behandelen”, aldus Sheikhani. “En zo is zorg bij ons betaalbaar en bereikbaar.”

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat Excellent Klinieken voor u kan betekenen? Ga dan naar de website of maak een afspraak. De kliniek is overigens ook in de avonduren geopend.

Excellent Klinieken
Europaweg 151, 3e etage
(boven de LangeLand Huidkliniek)
T. 085-0410150
www.excellentklinieken.nl