Creëer sfeer in uw woning met een haard

0
2640
Hooijer Haarden en Vloeren - Fotografie Nico Brons

Kiest u voor het knapperende vuur van een houthaard, een inbouwhaard of juist voor het gemak van een gashaard? Van een strakke, gesloten gashaard met een moderne uitstraling tot een nostalgische openhaard, bij Hooijer Haarden en Vloeren uit Amersfoort zit u er altijd warmpjes bij.

“Waar uw haard is, is uw huis”, aan het woord is René Hooijer van Hooijer Haarden en Vloeren. “Wij hebben zo onze visie op het hart van uw huis. Een vernieuwende visie waarbij wij haarden als halffabrikaten zien en een totaalplaatje leveren. Knapperende vlammen tussen robuust natuursteen. Flakkerend licht achter glas. Dáár is de intimiteit voelbaar. Deze wonderlijke aantrekkingskracht van haarden ervaart u ook in onze showroom. Vanaf de eerste stap die u binnen zet, zult u onder de indruk zijn van de prachtige haarden, hout- en gaskachels en houten vloeren. U proeft de sfeer. Oogstrelende openhaarden tussen houten vloeren, strak gestuukte wanden en ruw beton. Het eigentijdse design van de showroom en de aandacht die we daaraan besteed hebben, tekent onze aanpak. Ook van uw haard, schouw en/of vloer willen we méér maken dan een los product in de ruimte. Dat is een kwestie van maatwerk en perfectie.”

Maatwerk haarden

Hooijer Haarden en Vloeren is al jaren een vertrouwde naam op het gebied van exclusieve haarden, met hoogstaande merken als Boley, Metalfire, M-Design en Bellfires voor een unieke vuurbeleving. Het maken van maatwerk openhaarden is één van de specialiteiten van het gepassioneerde team van Hooijer Haarden en Vloeren. “Niet alleen particulieren, maar ook architecten en aannemers weten ons werk te waarderen. Wij denken mee in het ontwerp, maar ook de praktische uitvoering en het gebruik. Hierin gaan wij heel ver, ook de maatwerk meubels en kasten rondom de haard worden in eigen beheer vormgegeven en geproduceerd. Dit kan in elk gewenst materiaal, zoals eikenhout, blauwstaal, Belgisch natuursteen, leer en beton”, benadrukt René. “In onze showroom is het zelfs mogelijk om in onze ontwerpruimte met beamer uw droomhaard virtueel te laten realiseren met professionele 3D-impressies.” Daarnaast levert Hooijer Haarden en Vloeren ook authentieke houten vloeren en traditioneel parket van onder andere Chapel, stoere, robuuste vloeren. Ook de tapis legwijze in verschillende legpatronen zoals visgraat of Hongaarse punt behoort tot hun specialiteiten.

Professionele installatie

Het installeren van een haard of kachel vereist volgens René niet alleen vakkennis maar ook specifieke vaardigheden. Hooijer is een erkend installateur van alle soorten haarden en kachels. Wij zijn officieel DE-erkend en lid van de Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK). “Elke haardenzaak die hierbij is aangesloten moet aan strenge eisen voldoen en waarborgt zekerheid met drie V’s: Vakmanschap, Verantwoordelijkheid en Veiligheid. Ook de kwaliteit van het personeel staat onder controle. Er wordt dan ook verwacht dat wij regelmatig deelnemen aan opfriscursussen. We spelen immers wel met vuur!”

Hooijer Haarden en Vloeren - Fotografie Nico Brons

TIP: Hout stoken

Zorg dat u droog hout met maximaal 15% vocht gebruikt en werk topdown volgens de zogenaamde Zwitserse methode. Zo heeft u een optimale verbranding en weinig tot geen rookvorming.

Hooijer Haarden en Vloeren - Fotografie Nico Brons

Interesse?

Wilt u er komende winter ook warmpjes bijzitten? Breng dan nu een bezoek aan de showroom in Amersfoort. Het maken van een afspraak wordt aanbevolen.

Hooijer Haarden en Vloeren
De Stuwdam 21, Amersfoort
T. 033-4799947
www.haarden-vloeren.nl

Fotografie: Nico Brons