In beweging

0
2376
Van der Panne Makelaardij - Fotografie Marc de Jong

Zo. De kinderen gaan weer naar school, Culinesse is weer achter de rug en de Laan van Avant-Garde en de Hoofdweg slibben weer dicht. Nesselande pakt na zes weken zomervakantie de draad weer op. Even weer in het gareel, ook wel weer lekker. De woningmarkt heeft zich echter helemaal niets van de zomervakantie aangetrokken, onze agenda’s stonden vol met verkoopgesprekken, bezichtigingen maar ook veel taxaties. Daarover later meer.

Startschot

Sinds jaar en dag is de zomertijd een soort startschot voor veel particulieren om zich te verdiepen in verhuismogelijkheden. De markt is op z’n hoogtepunt (althans, wij verwachten nog een piepkleine stijging) en aan overwaarde heb je ook maar weinig als je blijft zitten waar je zit. Dus worden de specialisten van de markt van Van der Panne makelaars uitgenodigd om eens geheel vrijblijvend aan te horen wat de verwachte verkoopopbrengst van de woning zou kunnen zijn. En dan blijkt er ineens toch meer mogelijk dan verwacht. En wij sluiten steevast de gesprekken af met: “dit is wat WIJ verwachten, wat de markt er uiteindelijk voor over heeft kom je maar op één manier achter”. Dus op de juiste en meest professionele manier in de markt zetten. En vaak worden we toch weer verrast met wat een woning in Nesselande opbrengt. In positieve zin uiteraard!

Full-service dienstverlening

Ons kantoor houdt van een complete dienstverlening en een intensieve klantrelatie. Niets is zo leuk als een relatie helpen om hun droomhuis aan te kopen en vervolgens hun eigen woning succesvol te verkopen. Dus met deze wetenschap op zak bespreken we samen de woonwensen en maken we een zoekprofiel aan om nieuw aanbod in de gaten te houden (sowieso goed om te doen!). Leuk huis gezien? Gaan we mee als aankoopmakelaar om je voor een misstap te behoeden. Lukt het toch niet om een leuk huis te vinden of besluit je lekker te blijven zitten waar je zit? Een taxatierapport met de huidige marktwaarde kan je maandelijkse lasten flink doen dalen. Ook daarin kunnen we u begeleiden.

Marktcijfers Nesselande

Ieder kwartaal analyseert ons kantoor de woningmarktcijfers en publiceert deze op onze website. Voor wie het nog niet gelezen heeft even een korte samenvatting: in Nesselande werden in het tweede kwartaal 44 woningen verkocht en voor een gemiddeld huis dien je € 448.642,- aan een verkoper te gireren. Dat is 4,8 % meer dan een jaar daarvoor, een gemiddelde twee onder een kapwoning kost € 607.500,- k.k. Gemiddeld duurt het 2,7% langer om een verkocht huls over een bord te kunnen schuiven, een woning in Nesselande staat gemiddeld 66 dagen te koop. Bent u de trotse bezitter van een tussenwoning? Dan gaat het vlotter, deze woningen worden binnen 24 dagen verkocht. De tijden van 10% onder de vraagprijs gaan zitten zijn overigens al lang voorbij, gemiddeld zit er -0,9 % tussen de vraagprijs en uiteindelijke koopsom. U leest het goed.

Nieuwbouw woningen en bedrijfsunits

Op het moment van schrijven zijn we druk met de voorbereidingen van diverse nieuwbouw woningen welke op de markt komen. Er lopen gesprekken met geïnteresseerden voor de twee vrijstaande nieuwbouwwoningen op het Louis Aragonplein en ook voor het laatste bouwnummer van het project Kade van Agata zijn gesprekken. Een dezer weken gaan we van start met een project met vrije kavels aan de Onderweg en ook onze afdeling bedrijfshuisvesting zit niet stil. De derde fase van bedrijfsunits in Nesselande gaat na de succesvolle verkoop van de eerste twee fases binnenkort van start. En vergeet onze woon- werkeenheden van het unieke project “Nexis” niet.

Overweegt u te verkopen? Of benieuwd naar de opbrengst van uw woning? Voor de prijs van een kopje koffie en een koekje komen we bij graag bij u op bezoek.