Genieten voor jong en oud bij Brick King LEGO winkel

0
3521
Brick King - Genieten voor jong en oud bij Brick King LEGO winkel

Wie denkt dat er alleen kinderen in de LEGO winkel op het Oude Dorp komen, heeft het mis! Het is namelijk genieten voor jong en oud; echt voor alle leeftijden. De eigenaars Leo en Martine vertellen er enthousiast over.

OUDERS MET KINDEREN

“Natuurlijk komen er veel ouders met kinderen in de winkel!” Martine vertelt glimlachend: “Het is heerlijk om te zien dat kinderen met hun spaarpot komen voor die mooie set waar ze lang voor hebben gespaard. Of ze komen een cadeaumandje voor hun verjaardag maken. En ze weten vaak heel goed wat ze willen hebben! Vaak komen ze ook iets voor het kinderfeestje van een vriendje of vriendinnetje uitkiezen. Dan kiezen ze iets wat ze zelf ook graag willen hebben.”

MET OPA EN OMA

Leo vult enthousiast aan: “Opa en oma komen ook heel graag in de LEGO winkel! Gezellig met de kleinkinderen of zonder als ze een cadeautje komen kopen. LEGO bestaat natuurlijk al heel lang. Vaak hebben ze er zelf nog mee gespeeld of hebben ze nog veel LEGO van toen de eigen kinderen klein waren. LEGO is daarom leuk om cadeau te geven voor een verjaardag, Sinterklaas of als er iemand gaat afzwemmen. Je merkt ook dat ze graag met de kleinkinderen komen. Dan kunnen ze ook nog even aan de LEGO tafel spelen.”

ECHTE LEGO FANS

Maar LEGO is echt niet alleen voor kinderen, dat weten Leo en Martine als geen ander. “Er komen ook veel volwassenen in de winkel die een mooie set voor zichzelf kopen. De echte liefhebber heeft vaak een voorkeur voor Technisch LEGO of Creator sets. LEGO speelt hier ook goed op in. Er zijn mooie sets voor volwassenen, de zogenaamde 16+ Expert sets. Hierbij kun je denken aan een mooie Tower Bridge, Silent Mary van Pirates of the Caribbean of de Ninjago Tempel van Airjitzu.”

BIJZONDERE SETS

Martine vult aan: “Wij hebben ook sets van LEGO Ideas staan. Deze zijn ontworpen door gewone gebruikers van LEGO. Je kunt je hiervoor aanmelden bij LEGO en als jouw sets daadwerkelijk uitkomt, dan ontvang je zelfs 1% van de omzet. De Yellow Submarine set van de Beatles is hier een mooi voorbeeld van.”

SAMEN BOUWEN

“LEGO is voor jong en oud, dat is duidelijk. Wat wij vaak in de winkel merken, is dat mensen het fijn vinden om gezellig te bouwen! Een jongetje van 6 die een setje van 10+ van zijn vader krijgt, omdat zijn vader gewoon graag helpt. Een meisje die samen met haar moeder een mooie set van Friends komt uitzoeken, omdat mama het minstens net zo leuk vindt!”

Brick King LEGO winkel
Kerklaan 53, Nieuwerkerk aan den IJssel
T. 0180-769310
www.brickking.nl