Ondernemers nemen hun werk mee naar de slaapkamer

Helft van de ondernemers werkt vanonder de lakens.

0
3367
Emma Matras - Ondernemers nemen hun werk mee naar de slaapkamer

Ondernemers zijn lefgozers. Mensen die er niet voor schromen om in het diepe te springen en tegen de stroom in te zwemmen. Om hen te bedanken voor hun tomeloze inzet, heeft MKB-Nederland de derde vrijdag van november uitgeroepen tot ‘de Dag van de Ondernemer’, dit jaar vrijdag 17 november. Op deze dag mag de ondernemer best een schouderklopje krijgen. Want ondernemers werken keihard. En dat gebeurt niet alleen op kantoor. Want ook wordt er, zo blijkt uit onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van Emma Matras, gewerkt vanuit bed. Maar liefst de helft van de ondernemers die deelnamen aan dit onderzoek geeft aan weleens vanonder de lakens te werken om beslagen ten ijs te komen. Mailtjes wegwerken, to do lijstjes maken, een presentatie voorbereiden, appjes versturen. Er wordt wat afgewerkt in bed!

KOUDE DOUCHE

Bill Gates, maar ook Facebook-oprichter Mark Zuckerberg staan bekend om hun korte nachten. Deze bekende ondernemers zijn geen uitzondering op de regel, want 17% van de ondervraagde ondernemers slaapt gemiddeld 5 uur of minder per nacht. Eén op de tien van de ondernemers met personeel zegt zelfs maar 2-5 uur per nacht te slapen. Om overdag toch wakker te blijven en te kunnen vlammen, drinkt de ondernemer voornamelijk koffie. Een derde geeft aan zich wakker te rennen of op een andere actieve manier wakker te worden. Tien procent heeft wel een heel Spartaanse manier en neemt een koude douche. 10% van de ondernemers geeft aan de tekort gekomen slaap in te halen achter het bureau of tijdens een presentatie op kantoor. Zo’n 18 % doet dit op het station, trein of even snel nog in de geparkeerde auto. Overigens blijkt uit dit onderzoek, uitgevoerd in opdracht van het door de Consumentenbond tot beste matras bekroonde Emma Matras, toch dat ruim de helft van de onderzochte ondernemers dit het liefste doet in bed.

KUT KIND

Zo’n kwart van de ondernemers die deelnamen aan het onderzoek zegt liever te werken dan te slapen en geeft aan slapen zonde van de tijd te vinden. Bijna 50 % geeft aan niet te lang te slapen om sufheid te voorkomen. Een even groot deel geeft aan minder slaap nodig te hebben dan ‘niet ondernemers’. Toch zorgen die korte nachtjes soms weleens voor momenten die de ondernemer wellicht liever terug zou draaien. ‘Als ik slecht slaap, ben ik pinnig tegen mijn personeel. Ik heb weleens iemand uitgescholden voor kut kind door een gebrek aan slaap.’

UITERLIJKE VERZORGING

Ook te laat aankomen bij een afspraak (40 procent), niet goed voorbereid zijn voor een meeting en materiaal vergeten of het verkeerde hebben meegenomen (30 procent) verkeerd rijden door slaapgebrek (30 procent) zijn gevolgen die genoemd werden door de respondenten uit het onderzoek. Een enkeling geeft aan dat het nog weleens schort aan de uiterlijke verzorging bij een gebrek aan een goede nachtrust. Hadden ze nou maar de voorgeschreven 8 uur slaap gepakt op het beste matras van het land, dan had ze dit soort ellende bespaart gebleven. Voor een ondernemer kunnen dit soort ongelukjes namelijk grote gevolgen hebben. Een opdracht niet in de wacht slepen of nog erger, een klant verliezen!

ACHTERGROND EMMA MATRAS

Het Emma Matras heeft inmiddels in vier Europese landen een prijs ontvangen voor beste matras. De ontwikkelaars van het jonge Duitse bedrijf hebben wereldwijd de beste matrassen geanalyseerd en op basis hiervan de perfecte matrasstructuur voor Emma ontworpen, met als resultaat testwinnaar (maart ’17, mei ’17 en augustus ‘17) bij de Consumentenbond in Nederland en testwinnaar bij de Franse en Italiaanse onafhankelijke testorganisatie. Onlangs is Emma Matras ook in België als beste matras getest door de consumentenorganisatie Test-Aankoop. Emma Matras is een hoogwaardig, druk verlagend matras dat zowel voor de zij-, buik-, rug- en de dwarsligger geschikt is. Klanten kunnen de matrassen 100 dagen thuis testen. Omdat Emma Matras overtuigd is van de kwaliteit van het matras geeft zij 10 jaar garantie op het matras. Ook bijbehorende accessoires, zoals kussens, een compleet boxspringbed en een babymatras zijn verkrijgbaar bij Emma.

ONDERZOEK

Emma Matras heeft een onafhankelijk onderzoek uit laten voeren onder Nederlandse ondernemers. De vragenlijst is online afgenomen onder 109 ondernemers uit het B2B panel van SSI in Rotterdam. De ondervraagde respondenten, 65 mannen en 44 vrouwen, zijn allen zelfstandig ondernemer (met wel of geen personeel in dienst) of eigenaar van hun bedrijf.

Overige informatie
Website: www.emma-matras.nl
Facebook: https://www.facebook.com/Emma.matras.nl/