Specialist in brocante kasten

0
3671
Het Inboedelhuis - Specialist in brocante kasten

Bent u op zoek naar een kast als pronkstuk in uw woning? Bij Het Inboedelhuis in Gouda, gespecialiseerd in het opknappen van kasten, halen ze alles voor u uit de kast. Eiken, mahonie, brocante meubels en oude geloogd grenen meubelen worden hier met liefde in een nieuw jasje gestoken.

Al meer dan 60 jaar knapt Het Inboedelhuis antieke en brocante meubels op. “We renoveren meubels, maar we maken ook meubels op maat”, vertelt Marijke Vanseer. “Het bedrijf is gestart door mijn Belgische schoonvader die met zijn Goudse vrouw besloot om zich in Gouda te vestigen. Van origine was het een antiekzaak met klassieke Franse en Belgische meubels. Mijn schoonmoeder was zelfs de eerste veilingmeesteres van Nederland. Door de jaren heen hebben we ons langzaam gespecialiseerd in brocante kasten.” Zelf is de Amsterdamse na een verhuizing naar Gouda met het bedrijf in aanraking gekomen. “Ik was op zoek naar een mooie vitrinekast en kwam hier bij toeval terecht en nu run ik samen met mijn man het bedrijf.”

SHOWROOM

In de showroom in Gouda kijk ik mijn ogen uit. Overal waar ik maar kan kijken zie ik kasten staan. Ladekasten, commodekasten, buffetkasten, kussenkasten, kabinetten. Marijke loopt met mij mee en vertelt dat er enkele honderden kasten staan opgesteld. Eiken, mahonie en natuurlijk de echte oude geloogd grenen meubelen, brocante meubels (uit 1850-1900) worden speciaal op de oude manier en in de oude kleuren van toen gekleurd. “Van licht grenen tot donker eiken, mahonie, kersen alles is mogelijk.” Twee dingen hebben de unieke kasten gemeen. Ze zijn van massief hout en minimaal 100 jaar oud zijn. “We reizen heel Europa af op zoek naar oude kasten en halen die naar Nederland. Hier worden ze schoongemaakt, opgeknapt en tentoongesteld. Onze klanten komen dan ook voor een echte kast en niet voor een opgepimpt meubelstuk”, zegt Marijke met een brede glimlach.

MAATWERK

Uw ‘nieuwe’ kast kan geheel naar wensen worden samengesteld. Wat dacht u van een ander beslag, knoppen of poten? Of de kast laten vermaken. De ervaren medewerkers van Het Inboedelhuis toveren een diepe kast om in een ondiepe kast of vervangen dichte deuren door glazen deuren. Het kan allemaal en het resultaat is een unieke kast. In de ruime hal staat altijd een enorme voorraad aan brocante dressoirs, ladekasten, garderobekasten, boekenkasten, antieke kasten, bedden, en kindermeubels. Waar u ook mee thuis komt, een uniek exemplaar is het zeker.

KIES UW EIGEN KLEUR

Wist u dat er veel meer kleuren voor uw kast mogelijk zijn dan bijvoorbeeld de traditionele hout kleuren. Alles is mogelijk. Verfkleuren, white wash tinten, industriele kleuren, nostalgische tinten? We schilderen uw kast desgewenst in iedere kleur. Kom langs in de enorme hal van Het Inboedelhuis in Gouda. Altijd 1000 stuks op voorraad.

Het Inboedelhuis
Vest 31-33, Gouda
T. 0182-526677
www.hetinboedelhuis.nl

Fotografie: Joke Schut