De zorg voor uw dier onder één dak

0
3661
Dierenkliniek Zuidplas (c) Joke Schut

Naar verwachting zal op zaterdag 1 mei 2017 het Dierengezondheidscentrum Zuidplas haar deuren openen. Het gezondheidscentrum zal worden gevestigd in het winkelcentrum Dorrestein te Nieuwerkerk aan den IJssel. Voor mij een hele spannende stap en de komende maanden zal er ook nog veel werk moeten worden verzet om alles op tijd klaar te krijgen. Maar ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken. Er zal volop parkeergelegenheid en een ruime wachtkamer zijn waar de koffie en thee voor u klaar staan. Het betekent ook niet dat dit centrum in de plaats zal komen van de Dierenkliniek Zuidplas. Het is juist aanvullend. Het dierengezondheidscentrum is een unieke combinatie van dierenarts, trimster en onze dierengezondheidswinkel. Totale zorg & gemak voor u en de beste adviezen, behandelingen en producten voor uw trouwe, vrolijke viervoeter.

WAARVOOR KUNT U IN HET GEZONDHEIDSCENTRUM TERECHT?
U kunt dagelijks een afspraak maken met een van onze dierenartsen voor onderzoek, behandeling of eenvoudige ingrepen bij uw huisdier. Voor complexere behandelingen, zoals echo’s, complexe operaties, laparoscopische sterilisatie of voor bacterieel onderzoek kunt u terecht bij de dierenkliniek. Mocht vervoer een probleem zijn, dan zorgen wij zelfs voor het overbrengen van uw dier van het gezondheidscentrum naar de kliniek.

Onze eigen paraveterinair Merel Bakker heeft de afgelopen periode de opleiding gevolgd tot hondentrimster. Er lopen in Nieuwerkerk al een aantal honden rond die door haar getrimd zijn. En dat heeft ze in onze ogen (en in veel gevallen ook van de baasjes) heel goed gedaan. In het gezondheidscentrum zal zij zich ook richten op het trimmen. Juist omdat wij integrale zorg belangrijk vinden, zal zij de hond tijdens de trimbeurt tevens op een aantal veel voorkomende afwijkingen, zoals oorontsteking, anaalklieren, oren, nagels en natuurlijk de conditie van het gebit. Omdat zij zowel trimster als assistente is, kan zij beter afwijkingen constateren en deskundig advies geven of de dierenarts raadplegen. Daarnaast bestaat er, dankzij deze unieke combinatie, ook de mogelijkheid om combi-afspraken te maken van trim- en gebitsbehandeling of trimbehandeling in combinatie met de jaarlijkse inenting en gezondheidscheck.

In onze gezondheidswinkel leggen we nadruk op kwaliteit en gezondheid van de producten voor uw huisdier. Is het product niet van topkwaliteit, dan verkopen wij het zeker niet. Daarnaast verkopen wij de basis spullen maar zijn wij ook op zoek naar unieke producten in, die niet zomaar ergens anders te verkrijgen zijn.

OPEN DAG

Bent u nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom om op 13 mei 2017 in het winkelcentrum Dorrestein voor de officiële opening van het nieuwe dierengezondheidscentrum met ons te vieren. Het precieze programma is nog niet bekend, maar zal in ieder geval tijdig op onze website en facebookpagina bekend worden gemaakt.