Stoere tafels op maat

0
4143
JDJ Houtimport (c) Joke Schut

Grote stoere tafels zijn helemaal hip. Bij voorkeur met een stalen onderstel om de industriële retrolook weer te laten herleven. Een design eikenhouten tafel van JDJ Houtimport geeft uw woonkamer een warme sfeer en staat garant voor vele jaren gezellig tafelen.

Eikenhout. Daar draait het om bij JDJ Houtimport. Met een jarenlange ervaring in de houtbewerking weet Jeffrey de Jong als geen ander met welke houtsoort je het beste kunt werken. “Eikenhout is een perfecte houtsoort om als basis te gebruiken voor een houten tafel”, legt Jeffrey uit. “Niet alleen kan deze houtsoort de tand des tijds probleemloos doorstaan, door de lichte kleur is het ook mogelijk om elke gewenste afwerking toe te passen. Gecombineerd met RVS- , stalen of houten onderstellen heeft u altijd een uniek exemplaar.”

KRIEBELS

Na een aantal jaren als timmerman en meubelmaker in loondienst te hebben gewerkt, besluit Jeffrey in 2009 om voor zichzelf te beginnen. Eerst als meubelmaker en daarna als importeur van kwaliteits eikenhout uit de Balkan. “Dit ging in het begin ten koste van mijn meubelmaker-activiteiten”, vertelt Jeffrey. “Maar met al dat hout om me heen begon het ambacht toch weer te kriebelen en heb ik besloten om naast de import ook weer eikenhouten tafels, losse bladen voor bijvoorbeeld dressoirs en traptreden op maat te gaan maken.” De eerste tafel die Jeffrey in de eigen werkplaats heeft ontworpen, staat nu als een pronkstuk in zijn eigen woonkamer. Sindsdien heeft al een groot aantal stoere tafels op maat de werkplaats verlaten.

ONBEPERKTE MOGELIJKHEDEN

Jeffrey beschouwt het ontwerpen en bouwen van een houten tafel als een ambacht en gelooft in het gebruik van duurzame materialen. “Hout is een eerlijk, hoogwaardig, natuurlijk product en gaat een leven lang mee. En doordat elke boom anders is, heeft elke tafel ook zijn eigen verhaal.” U kunt uw tafel in elke gewenste afwerking krijgen. Veel gekozen opties zijn volgens Jeffrey olie, white wash, beits of blanke lak. Maar u kunt de tafel ook onbehandeld afnemen en zelf de bewerking doen als u dat liever wilt.

EIGEN BEHEER

Jeffrey de Jong heeft nu het gehele proces van boom tot tafel in eigen beheer. De bomen worden in Bosnië gekapt en na een rustperiode van circa drie maanden in een speciale droogcabine teruggedroogd naar een vochtpercentage van 12%. Daarna komen ze naar Nederland waar de bomen als tafel een nieuwe levensfase ingaan. “Omdat ik alles in eigen beheer heb, kan ik voor iedereen stoere en betaalbare tafels maken. Kwaliteit tegen een eerlijke prijs.”

EXCLUSIEVE TRAPPEN

JDJ Houtimport installeert ook trappen bij u thuis. De trappen worden gemaakt met een stalen frame en voorzien van eikenhouten traptreden. De treden hebben een dikte van 4 cm en zijn in diverse kleuren lak beschikbaar. De trap wordt geheel op maat gebouwd en volledig aangepast aan uw woning. Op deze manier wordt een modern uitziende trap gerealiseerd met een exclusieve uitstraling.

MEER WETEN?

Ga gerust eens langs om uw wensen en de vele mogelijkheden in afmeting, uitvoering en kleur met Jeffrey te bespreken.

JDJ Houtimport
Zuideinde 37, Rotterdam
T. 06-46988425
www.jdjhoutimport.nl

Fotografie: Joke Schut, e.a.