Winkelcentrum Vathorst breidt uit

0
3984
Ontwikkelingsbedrijf Vathorst - Winkelcentrum Vathorst breidt uit

Wat begon met één tijdelijke supermarkt in 2003, is veertien jaar later, een volwaardig winkelcentrum in het hart van de nieuwe wijk. Vathorsters en bezoekers kunnen er terecht voor de dagelijkse boodschappen, delicatessen, bloemen, kleding, een lekkere kop koffie met taart, een ijsje of een vers bereide lunch. Vestigingen van landelijke ketens zorgen samen met speciaalzaken en lokale ondernemers voor een gevarieerd winkelaanbod.

Ook worden er op de pleinen allerlei gezellige evenementen georganiseerd, zoals de kleedjesmarkt met Koningsdag, de zomer- en winterfeesten, de intocht van Sinterklaas en de sfeervolle Kerstfair met levende kerststal. Die evenementen brengen de wijkbewoners samen en zorgen voor sfeer in de wijk. Het nieuwe deel van het Winkelcentrum Vathorst zal daaraan ook zeker gaan bijdragen. Met de verdere inrichting van dit gebied ontstaat via een fraaie trappartij, ook een vloeiende overgang naar het Stationsplein. De ontwikkeling van Winkelcentrum Vathorst gaat hiermee de laatste fase in. Richting het station breidt het centrum dus uit, met nieuwe winkels, horeca, appartementen en woningen.

GEZELLIG WINKELEN

De uitbreiding voorziet in, horeca, woningen (16 appartementen en 5 stadswoningen) en kleinere winkels. Het gaat om 4.200 m² extra winkelvloer. Daarvan is een groot deel gereserveerd voor een derde supermarkt; naast Albert Heijn en Jumbo komt er een Lidl in Vathorst. De architect, ontwikkelaar BPD en Ontwikkelingsbedrijf Vathorst hebben goed gekeken naar hoe het nieuwe plein gezellig en sfeervol te maken is.
Er moet sprake zijn van een goede verblijfskwaliteit, zodat winkelend publiek graag naar het winkelcentrum komt en er ook even blijft hangen voor een kop koffie, een lunch, borreltje of een gezellig praatje. Het gaat bij winkelen tenslotte steeds meer om de juiste beleving! Parkeren wordt bovengronds gerealiseerd en afgewisseld met groen, bankjes en speelgelegenheid. De bouwwerkzaamheden zijn vanaf december 2016 in volle gang en volgens planning moet het Lidl-gebouw in het eerste kwartaal van 2018 worden opgeleverd.

HART VAN VATHORST

Aan de kop van het winkelcentrum, aan de Angelinapolder, is het gebouw van Hart van Vathorst verrezen. Hart van Vathorst is een uniek samenwerkingsverband tussen twee zorginstellingen, een kerk en een kindercentrum. Door elkaar te versterken en optimaal samen te werken, is een fijne plek ontstaan waar leven, groeien, geloven en ontmoeten centraal staan. Midden in het hart van het pand zit een sfeervolle horecagelegenheid met een uitgebreide koffie- en lunchkaart. De centrale ligging, leuke kinderhoek en het winkeltje met hippe en handgemaakte spullen, maken de plek een mooie aanvulling op de wijk en het winkelcentrum. Winkelend publiek is er dan ook van harte welkom.

ROTONDE 7

Bij rotonde 7, vlak bij Hart van Vathorst, is ook ruimte voor woningbouw. In totaal worden daar 40 nieuwe woningen gebouwd. Er komen vier urban villa’s met ieder zeven appartementen en daarnaast komen er twaalf woningen aan het water. Dit plan wordt in fasen gebouwd, afhankelijk van hoe de woningmarkt zich ontwikkelt.

MEER INFORMATIE

Voor actuele informatie over Vathorst kunt u de website www.vathorst.nl raadplegen. Voor informatie over de woningbouwprojecten kunt u terecht in het i-Centrum Vathorst.

GROOT, GEVARIEERD EN GOED BEREIKBAAR

Met ruim 12.000 m² aan winkeloppervlak heeft Amersfoort-Vathorst een flink eigen winkelcentrum. De combinatie van grote winkelketens en kleinere gespecialiseerde winkels, maakt het aanbod aantrekkelijk. Iedere vrijdag is het koopavond tot 21.00 uur en elke laatste zondag van de maand heeft Winkelcentrum Vathorst koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur. Er is volop gratis parkeergelegenheid en grenzend aan de Laakboulevard en NS-station Amersfoort-Vathorst is het winkelcentrum uitstekend bereikbaar.

Kijk op de website www.vathorst.nl/over-vathorst/informatiecentrum/ voor de actuele openingstijden.