Match the car… Volvo V40 Cross Country

0
3439
Match the car - Volvo V40 Cross Country

Elk kwartaal laat Rex Magazines in samenwerking met Nederlandse auto-importeurs een ondernemer, maatschappelijk betrokkene of politicus kennismaken met een populaire auto. Deze keer nam Maryam Hajfathalian plaats achter het stuur.

Waar Volvo weer alles op haren en snaren wil zetten is de wereldwijde tendens om te gaan rondbollen met stoer ogende modellen. Met de Cross Country willen de Zweden mee inspelen op de trend. Een trend die naadloos past in de mobiliteitsbehoefte van Maryam Hajfathalian uit Amersfoort. Zij rijdt al jaren een crossover: een Sports Activity Vehicle om precies te zijn. Maryam is succesvol huidtherapeute die haar deskundigheid toont bij HuidClinique dat ze jaren geleden startte in Vathorst. Haar paramedische kliniek ligt pal tegenover die van Dermalink, polikliniek voor dermatologie en flebologie. “Ik heb een paar jaar met dermatoloog dr. Daan der Kinderen fantastisch samengewerkt,” bekent Maryam in haar fraaie praktijk. “En eigenlijk hebben we de samenwerking voortgezet, ook al werken we beiden zelfstandig. Mijn cliënten kunnen daarvan profiteren. Wanneer ik symptomen op een huid niet vertrouw, verwijs ik hen vanuit mijn praktijk snel door naar de overkant.”

Het is druk bij HuidClinique. Doorlopend gaat de telefoon. Dat is ook de reden waarom de kennismakingsrit met de Volvo V40 Cross Country door haar secretaresse ver van tevoren is ingepland. Uiteraard is Maryam erg benieuwd naar het model waar ze al vanzelfsprekend over gelezen heeft. Zodra ze in winterse kleding en een zonnebril op via de buitendeur van haar praktijk naar buiten stapt, staat ze oog in oog met de stoere Zweed dankzij de Cross Country bodykit met contrasterend antraciet kunststof en de laag geplaatste dagrij-LED’s. En helemaal omdat ook de bodemvrijheid zichtbaar is verhoogd met zo’n vier centimeter. Ook de uitlaatsierstukken die in een trapeziumvorm zijn uitgevoerd dragen duidelijk haar goedkeuring. “Jammer dat vandaag de dooi is ingetreden anders had ik graag willen ontdekken hoe zo’n auto aanvoelt op een besneeuwd wegdek”, aldus de Amersfoortse. Zij stapt in, nestelt zich achter het stuur en stelt via de elektrische bediening haar bestuurdersstoel in. Pas als het achteruitkijkspiegeltje in de juiste positie is gedraaid, werpt ze een blik op het interieur. “Ziet er allemaal strak uit”, bekent ze. “Ik weet dat Volvo een reputatie heeft van een heldere ergonomie. Het zit prima en ik moet zeggen dat alles prachtig is afgewerkt. Zo te zien is de bediening van nagenoeg alle elementen kinderspel en in die cocktail zit ook nog een flinke scheut gadgets. Mooi zijn ook de volledig digitale klokken en meters.” Terwijl ze de autosleutel in de contactsleuf duwt en op de knop drukt om 122 paardenkrachten van de viercilinder in het vooronder te ontwaken komt ze tot een ontdekking. Ze heeft niet veel ervarting met een automaat. Maar als eenmaal de uitleg is gegeven, draait ze met gemak de Volvo Cross Country uit het parkeervak. De kennismakingsrit kan beginnen. Ze voelt zich in het drukke verkeer in Vathorst duidelijk op haar gemak.

IDEAAL EN EFFECTIEF

En als de neus van de Zweed de oprit kiest van de A1, is haar zithouding helemaal ontspannen. Ze vertelt honderduit over haar werkzaamheden die uiteenvallen in twee disciplines: de cosmetisch en medisch kant van huidverzorging en -problemen. “Ik heb behoorlijk geïnvesteerd om alle cosmetische behandelingen verantwoord en deugdelijk uit te kunnen voeren. Op het gebied van huid-en oedeemtherapie ben ik als huidtherapeute uitstekend geëquipeerd dankzij verschillende laserapparaten die tot de modernste in mijn vakgebied behoren. Ideaal en effectief voor bijvoorbeeld het behandelen van littekens. En dat geldt ook voor bijvoorbeeld striae dat het lichaam van vrouwen en mannen in alle leeftijdscategorieën zo kan ontsieren. Daarnaast kunnen cliënten bij mij terecht voor een microdermabrasie behandeling waarmee dode huidcellen worden verwijderd. Dat gebeurt via aluminium oxide kristallen. Microdermabrasie wordt ingezet bij acne, littekens of fijne rimpels. De huid wordt weer egaal, fris en stralend. Op cosmetisch gebied is het leuk om te weten is dat in de winter hier veel cliënten komen die een laserbehandeling willen hebben om hun pigmentvlekken te laten verwijderen of voor de behandeling van kleine spataderen op de benen. Bij deze laserbehandeling worden de adertjes van buitenaf, door de energie van het laserlicht, sterk verhit waardoor ze beschadigd raken. In de zomer word ik daarentegen geconsulteerd door mensen die informatie willen hebben hoe zij hun huid het beste kunnen beschermen tegen de zomerzon.”

JARGON

Maar de zomer is nog ver weg in het polderlandje die Maryam doorkruist met een Volvo V40 Cross Country. “Ondanks het iets hogere zwaartepunt heb ik niet het idee dat ik hoger zit”, oordeelt de onderneemster. “Daarvoor is het hoogteverschil te gering. Verder is de auto comfortabel wanneer dat moet en sportief wanneer het mag. De besturing is licht, maar geeft toch het nodige gevoel met de voorwielen. Ondanks het avontuurlijke uiterlijk voelt de Cross Country zich denk ik het beste thuis op de snelweg. Het is echt een reiswagen waarmee lange afstanden afgelegd kunnen worden. Zoals gebruikelijk bij Volvo zijn de stoelen van uitstekende kwaliteit. Tegen de traditie in vind ik de kwaliteit van het audiosysteem wat rommeling en kunstmatig.” We naderen weer het eindpunt van de kennismalingsrit. Maryam heeft nog een drukke middag voor de boeg met mensen voor een eerste vrijblijvend consult. “Tijdens dit consult zullen de wensen en de behandelingsmogelijkheden uitgebreid besproken worden. Daarna stellen we een behandelplan op dat het beste bij de hen past.” Bij het verlaten van de rotonde moet ze even in de remmen om een fietser voor te laten gaan. Een ingehouden lachje van Maryam verraadt dat ze bijna van plan was om met haar linkerbeen te remmen. “Ik moet wel even wennen aan de automaat. Maar het scheelde een haartje, om maar in mijn vakgebied te blijven.”