Stoov lanceert verwarmd zitkussen

0
3553
Stoov lanceert verwarmd zitkussen

Na twee jaar doorontwikkelen brengt Stoov met succes een warmtekussen op de markt dat in Nederland wordt gemaakt. Steeds meer terrassen bieden hun gasten een warm welkom met een Stoov warmtekussen. Het Stoov warmtekussen verwarmt door middel van een oplaadbare accu en verbruikt maximaal 12 Watt. Ter vergelijking; traditionele terrasverwarming verbruikt tot wel 100 keer meer. De temperatuur van het Stoov warmtekussen kun je zelf instellen. Stoov verwarmt mensen in plaats van de lucht. Dankzij het zachte verwarmde kussen, gemaakt van stevig en waterafstotend materiaal, is het een zeer geschikte metgezel op het terras op het kleed bij een kampvuur of op de boot. ’s Avonds blauwbekken voor de tent is er vanaf nu ook niet meer bij. Dankzij het Stoov warmte kussen is het zelfs op een frisse avond behaaglijk buiten zitten. Er gaat tenslotte toch niks boven vertoeven in de buitenlucht.

STOOFJE

Dankzij het Stoov warmtekussen zitten we er buiten lekker warmpjes bij. Het verwarmde zitkussen biedt uitkomst voor mensen die ook graag op frissere momenten van hun tuin, balkon of boot willen genieten. Ook in de kerkbanken is de Stoov een welkome aanvulling, want zo’n enorme kathedraal verwarmen, kost nogal wat energie. Met een Stoov onder je billen zit je én lekker comfortabel én lekker warm. De Stoov is overigens vernoemd naar het eeuwenoude stoofje dat in de middeleeuwen onder meer in de kerk werd gebruikt om de voeten van de kerkgangers op te warmen. Oprichter en bedenker Teun van Leijsen: “Ik had nog zo’n stoofje staan van mijn opa en ineens bedacht ik me dat ons warmtekussen het stoofje van de toekomst is. Door de ‘f’ te vervangen door de ‘v’ krijgt het merk een internationale uitstraling, want de ambities van Stoov reiken verder dan alleen de Nederlandse markt.”

KAMPVUUR

Van Leijsen liep al zeker tien jaar rond met het idee toen hij twee jaar geleden Stoov oprichtte. Van Leijsen: “Het idee kwam toen in 2005 mijn stoelverwarming in de auto de geest gaf. Ik maakte de autostoel open om te kijken of ik het zelf op kon lossen. Toen ik zag hoe effectief het mechanisme werkte, kwam het idee om een verwarmd zitkussen te maken.” Het idee staat een tijdje in de koelkast, maar als zijn zwangere vrouw buiten zit te koukleumen bij het kampvuur, begint het toch te kriebelen. “Wij zijn echte buitenmensen, maar soms is het, zelfs met zo’n vuurtje, nog best fris.” Van Leijsen fabriceert zelf een verwarmd kussen, zodat ook zijn zwangere vrouw er buiten comfortabel en warmpjes bij kan zitten. Een paar maanden later ziet niet alleen zijn kindje het levenslicht, ook Stoov is geboren.

WARMTESTANDEN

Voor de technische kennis schakelt Van Leijsen de hulp in van Maarten Middelkoop, een innovator op het gebied van productontwikkeling. De twee mannen ontwikkelen samen een draadloos warmtekussen, gemaakt van gerecycled schuim en een oersterke stof die ook door outdoor merken wordt gebruikt. De accu zit verwerkt in de onderkant van het schuim, zodat deze niet voelbaar is als je op het kussen zit. Deze accu zorgt ervoor dat de Stoov warmtekussens 4 (hoogste stand) tot 8 uur (laagste stand) kunnen verwarmen. De elektronica zit verwerkt in het label waar ook de aan- en uitknop op terug te vinden is. Het kussen heeft drie warmtestanden. Wordt het te heet onder de billen dan zet je het kussen gemakkelijk een standje lager. Als je er niet op zit schakelt het kussen zich na twintig minuten zelf uit. Van Leijsen: “Je kan het kussen natuurlijk ook in de rug zetten of je voeten erop leggen. En waarschijnlijk wordt je kat er ook blij van.”

DUTCH DESIGN

Het Stoov warmtekussen is 40 (l) bij 40 (b) centimeter en is voorzien van een wasbare kussenhoes die je gemakkelijk af kunt ritsen. De warmtekussens zijn op dit moment in 3 kleuren verkrijgbaar: charcoal (zwart), granite (grijs) en ashe (beige). Speciaal voor de horeca heeft Stoov een docksysteem ontwikkeld waarin alle kussens eenvoudig in kunnen worden bewaard terwijl ze zichzelf draadloos opladen. De kussens zijn naar Dutch Design en worden in Nederland gemaakt. De warmtekussens worden allemaal met de hand geassembleerd. Alle onderdelen zijn los vervangbaar. Stoov biedt 24 maanden garantie op haar producten.

Duurzaam, comfortabel én behaaglijk buiten zitten dankzij Dutch Design

TERRAS TRY-OUT

Stoov biedt horecaondernemers de kans om uit te testen hoe blij hun gasten worden van de behaaglijke warmtekussens. Op www.stoov.com kan een gratis terras try-out worden aangevraagd. Zo kunnen de Stoov warmtekussens op een vrijblijvende manier worden aangeboden aan terrasgasten.

Overige informatie over Stoov
Website : www.stoov.com
Verkoopinformatie : v.a. €109,- per kussen
Facebook : www.facebook.com/stoovment
Twitter : twitter.com/stoovment