Matchmaker tussen koper en verkoper

0
3268
Boog Makelaardij

BOOG Makelaardij is een klein, persoonlijk actief NVM-kantoor in Amersfoort dat sinds januari 2006 al voor vele mensen met succes heeft bemiddeld bij de aan- of verkoop van hun woning of appartement. Aan het roer staat de bevlogen Etiënne Boogaard. “Ik zie het kopen en / of verkopen van uw woning ook na ruim 20 jaar makelaardij nog steeds als een uitdagende sport. Gelukkig voer ik mijn afwisselende vak nog steeds met veel plezier uit”, vertelt Etiënne. “Ooit ben ik na mijn studie begonnen als tussenpersoon in verzekeringen en hypotheken. Deze kennis en ervaring komt mij nog dagelijks goed van pas bij het adviseren en meedenken bij de aan- of verkoop van een woning. Natuurlijk wilt u de beste prijs voor uw woning of appartement – of u die woning nu wilt aankopen of juist verkopen.” Om de bijkomende verkoopkosten voor zijn klanten zoveel mogelijk te beperken werkt Etiënne vanuit huis en daar profiteert u van mee in de vorm van van een scherpe courtage.

VERKOOPMAKELAAR

Als u uw woning gaat verkopen, wilt u een goede makelaar. Maar wat maakt een makelaar goed? Deskundigheid en klantgerichtheid bieden ze allemaal. Maar waarin uit zich dat? U wilt een vlotte verkoop en een hoge verkoopprijs. Dan heeft u een commerciële makelaar nodig, die zich bewust is van de huidige markt en daarvan profiteert. Een makelaar die weet hoe hij van kijkers kopers maakt. Boog Makelaardij gaat voor elk huis op zoek naar de juiste koper en realiseert zo de beste prijs.

MARKTVERSCHUIVING

Waar jarenlang de prijs de belangrijkste uitdaging was, is dit predikaat volgens Etiënne nu verschoven naar de oplevering. “Kopers willen tegenwoordig zo snel mogelijk in de nieuwe woning trekken, terwijl de verkoper juist nog op zoek is naar een nieuwe woning. Het komt er dan echt op aan dat we de termijnen van de verkoop en aankoop samen met de klant nauwkeurig op elkaar afstemmen en alles in goede banen leiden. Ik word dan ook steeds vaker ook als aankoopmakelaar door de verkopende partij ingeschakeld”, aldus Etiënne. Er is volgens Etiënne vooral veel vraag naar verzorgde eengezinswoningen waar niet direct in verbouwd hoeft te worden.

AANKOOPMAKELAAR

Maar Boog Makelaardij is meer dan een verkoopmakelaar. “Wij kunnen u tevens helpen bij het aankopen van uw droomhuis. Heeft u een mooi huis gezien en ziet u uzelf daar wel wonen, dan kijken wij graag gratis even met u mee. Gewoon om er zeker van te zijn dat u niks over het hoofd ziet. Ik durf u bovendien te garanderen dat u de keuze voor een aankoopmakelaar bij het passeren van de aankoopakte al heeft terugverdiend.” Veel huizenkopers denken onterecht dat de verkoopmakelaar ook hun adviseur is. De aankoop van een woning met eigen makelaar geeft daarom zekerheid en rust, én natuurlijk de beste prijs.

GROENE STAD AMERSFOORT

Amersfoort is volgens Etiënne een aantrekkelijke stad om te wonen. “Er is voor ieder wat wils. Van de populaire jaren ‘30 woningen in het Soesterkwartier tot de moderne en ruime woningen in de nieuwbouwwijk Vathorst.” Etiënne is dan ook niet verbaasd dat Amersfoort als het bruisende middelpunt van Nederland wordt gezien. “Je kunt hier lekker leven, werken en genieten. Mensen uit heel Nederland hebben hier hun thuis gevonden, zelfs vanuit Amsterdam. En dat is niet voor niets. We zijn namelijk niet alleen centraal gelegen, maar kennen ook een uniek en middeleeuws stadshart waar het heerlijk uitgaan en shoppen is. Tel daarbij nog het vele groen op en je wilt hier nooit meer weg”, vertelt Etiënne enthousiast. “En wist je dat Amersfoort ook nog eens in de top vijf van steden staat met de grootste banenontwikkelingen!”

MEER WETEN?

Wilt u ondersteuning bij de verkoop van uw huis of bent u op zoek naar uw droomhuis in de regio Amersfoort? Neem dan contact op met Etiënne Boogaard voor een betrokken en deskundig advies gedurende het gehele traject.

ONTWIKKELING HUIZENMARKT

De toename van de verkopen zorgt in combinatie met de afname van het koopaanbod en de relatief lage nieuwbouwvolumes voor een steeds minder ruime markt. Dit leidt samen met de stijgende inkomens en de lage rente tot stijgende huizenprijzen. Voor dit jaar verwachten wij 190 tot 210 duizend verkopen om vervolgens verder toe te nemen naar 200 tot 220 duizend in 2017. Dit jaar verwachten wij daarnaast een gemiddelde stijging van de huizenprijzen van 3,5 tot 5,5%, om vervolgens in 2017 behoorlijk sterk toe te nemen met gemiddeld 5 tot 7%. Door de verkleining van de markt zien we dat de diverse nieuwbouwprojecten in deze regio zeer in trek zijn.” Bron: Rabobank

Boog Makelaardij
Koningin Beatrixplantsoen 26, Amersfoort
T. 033-4630925
www.boog-makelaardij.nl

Fotografie: Nico Brons