5 leuke bezigheden om de winterdagen thuis door te brengen

0
1130

De winterdagen kunnen koud en lang zijn, maar als je zorgt voor genoeg gezelligheid en leuke bezigheden kun je jezelf prima vermaken. Wij hebben een kort lijstje gemaakt van de meest interessante bezigheden tijdens de koude maanden. Breng de koude en lange winterdagen gezellig door thuis met de bezigheden hieronder.

1.    Spelletjes avond organiseren

Onmisbaar op dit lijstje is het organiseren van een spelletjes avond. Een spelletjes avond kun je houden met z’n tweeën, maar je kunt ook je familieleden of vrienden mee laten doen. Leuke opties zijn bordspelletjes zoals ganzenbord, Mens-Erger-Je-Niet, maar ook 30 Seconds, UNO, Stratego, Regenwormen, Qwixx, Bingo of domino. Ook online gokken is een spannende activiteit als je niets te doen hebt thuis. Op www.online-gokken-nederland.org kun je nagaan waar je veilig kunt gokken online in Nederland.

2.    Klussen

Je kunt tijdens de winterperiode zelf aan de slag gaan met het opknappen van je huis door te gaan klussen. Je bespaart op deze manier een hele hoop geld en daarnaast ben je urenlang bezig met iets productiefs. Je kunt zo je eigen meubels maken, waaronder salontafels, banken, bar, bureau, plantenbak, boekenrek, hangmat, loungeset, kledingkast, buitenkeuken, kapstok, stoel, overkapping, tafel of een pergola. Klussen kun je makkelijk zelf, meestal zonder veel materiaal en met simpel gereedschap.

3.    Koken

Koken kan zowel in je eentje als samen. Denk aan het maken van een heel uitgebreid maaltijd inclusief voorgerecht en dessert. Je kunt ook koekjes of cupcakes bakken, brood maken en dergelijke. Wil je gasten uitnodigen? Dan is ook het organiseren van een ‘high tea’ of een ‘gourmet’ avond een leuk idee.

4.    Film of serie kijken

Kijk thuis naar je lievelingsfilms en series om even te ontspannen. Je kunt denken aan Netflix, Videoland of Pathé Thuis, maar er zijn ook websites waar je films en series kunt streamen online. Vergeet niet om ook voor popcorn en ander lekkers te zorgen en sla genoeg te drinken op in huis. Heb je een groot beeldscherm? Dan kun je eventueel ook je vrienden of andere familieleden uitnodigen voor een movie-avond.

5.    Online shoppen

Ook door online te shoppen kun je je prima vermaken tijdens de wintermaanden. Doe alvast je kerstinkopen, zoek leuke cadeautjes en inspiratietips om je woning te decoreren. Volgens wetenschappelijk onderzoek is winkelen één van de meest effectieve manieren om van gevoelens als stress, somberheid en verveling af te komen.