‘Je traint niet om te trainen, je traint om te leven’

0
1635
Train2B - Fotografie Nico Brons

Matthijs van der Gugten is eigenaar van Train2B. Zijn trainingsstudio is behuisd in een fraai deel van een boerderij, gesitueerd in de oude en pittoreske dorpskern van Blaricum. Train2B wordt in een adem genoemd met fysieke training en leefstijl coaching voor gezondheid, prestatie, geluk en optimisme. Living nam een kijkje.

De verbazing begint al na het binnentreden van de praktijkruimte van Train2B. Behalve de doelmatige inrichting en situering van het equipment is de fijne en ruime daglichttoetreding opvallend. In deze ambiance heeft Matthijs zijn sportieve domicilie. Sterker, ondernemen in de sport loopt als een rode draad door het sportieve en ondernemende leven van een volleerd bewegingswetenschapper. “Een paar jaar geleden kreeg ik de kans mijn passie tot ontplooiing te laten komen”, opent de 45jarige Matthijs. “Ik wilde mijn expertise en ruim 25 jaar lange ervaring inzetten om ieders sportiviteit en gezondheid een opwaartse impuls te geven. Inmiddels heb ik een prachtige klantenkring opgebouwd in een leeftijdscategorie variërend van dertig plus tot ver in de zeventig. Ik geef in deze gemoedelijke sfeer en gezelligheid, mijn aandacht en maatgerichte aanpak om individuele doelen die mijn klanten stellen, te bereiken. De grote kracht is het onderscheidend vermogen die ik dagelijks uitdraag. De uitstraling van de ruimte in combinatie met de persoonlijke begeleiding die ik hier garandeer vind je namelijk nergens. De individuele sporter kan hier lekker aan zijn of haar conditie werken. Een-op-een welteverstaan. Elke dag waarderen mensen die hier trainen deze aanpak. Je traint niet om te trainen, je traint om te leven.”

Train2B - Fotografie Nico Brons

10 a 15 jaar jonger

Het feit is dat de meerderheid van de Nederlanders een tekort aan fysieke activiteit krijgen. Lichaamsbeweging is nu eenmaal belangrijk voor een optimale gezondheid. “De kunst is om training en beweging op de juiste manier te doseren en af te stemmen op zaken als slaap en voeding”, aldus Matthijs. “Het is niet noodzakelijk om elke training het uiterste van je te vragen. Daarom heb ik elke trainingsmoment afgestemd op de vorm van de dag van de betreffende klant zonder de gestelde doelen die morgen of overmorgen behaald kunnen worden, uit het oog te verliezen. Dat geldt voor jong maar ook voor oud. Met name de laatstgenoemde groep ziet vaak de noodzaak in van goed bewegen. Dit bindt de strijd aan met allerlei ongemakken. Ouderdom komt dikwijls met beperkingen als het gaat om krachtverlies en balansproblemen. Dit zijn allemaal ongemakken die door middel van weerstandtraining en specifieke dynamische oefeningen tegengegaan kunnen worden. Mensen komen hier om fitter en sterker teworden. Het leuke is dat zij dan halverwege het trainingstraject beseffen dat ze nooit hadden gedacht dat de kracht van de betreffende spiergroepen weer een opwaartse impuls zouden krijgen. Vergeet een facet niet: Het resultaat wordt niet alleen hier in deze ruimte tot stand gebracht. Het vraagt van de klant ook intrinsieke motivatie buiten de trainingen om. Tussen de trainingsmomenten probeer ik er op te wijzen dat de klanten thuis in conditie moeten blijven door geregeld op de fiets te stappen, te lopen of bewegingen te maken die de specifieke spiergroep versterkt. Wie het programma volgt zal merken dat hij of zij zich 10 a 15 jaar jonger voelt. Vitaler en gezonder. Daar doe ik het voor. En mijn klanten uiteraard.”

Train2B
Brinklaan 9 A, Blaricum
06-21158179
www.train2b.nl

Fotografie: Nico Brons