Beter in je vel, dankzij House for Care

0
1543
House for Care - Fotografie Marc de Jong

Bij House for Care in Capelle aan den IJssel hebben ze maar één doel: dat jij op jouw tempo weer een betere versie van jezelf wordt. In een beschermende omgeving, in een huiselijke setting, krijg je precies die zorg die jij nodig hebt. Van whole body cryotherapie tot LPG endermologie tot visagie, House for Care biedt ’t allemaal, onder één dak.

Het lauwwarme water kleurt snel van geel naar oranje, en een stuk langzamer van oranje naar roestbruin. Het tempo waarin de kleuren wijzigen, verraden de pijnlijke plekken in het lichaam. “Je darmen en gewrichten hebben wat meer liefde en aandacht nodig,” constateert Manon Biesta van House for Care na een detox voetenbad van een halfuur. In dat korte tijdsbestek komen er zoveel afvalstoffen vrij, als chemische reactie op zachte trillingen onder de voetzolen, dat we als herboren zijn. Wat een energieboost geeft dit voetenbadje. En dat zonder enkele inspanning. “Drink vandaag veel water want het ontgiften werkt nog 24 uur door,” tipt Manon Biesta bij vertrek.

House for Care - Fotografie Marc de Jong

Waarom wisten wij niet eerder van House for Care? Naar alles wat wij de afgelopen jaren op zoek zijn geweest, vinden we in dit huiselijke zorgcentrum onder één dak: whole body cryotherapie, darmfloratherapie, zuurstoftherapie en LPG endermologie (mechanische bindweefselmassage). “LPG zetten wij zowel medisch – bij littekens, fibrose en brandwonden – als cosmetisch – rimpels, verslapte huid en cellulitis – in.” In de cryocabine word je lichaam door middel van vloeibare stikstof hooguit drie minuten blootgesteld aan heel lage temperaturen. Die paar minuten doen wonderen bij stofwisselingsproblemen, chronische pijnklachten, slapeloosheid en een verbeterende aanmaak van het gelukshormoon endorfine.

En dat is nog niet alles. Bij House for Care kun je terecht voor fysiotherapie, work-outs onder leiding van een personal trainer, schoonheidsbehandeling, vegan make-up en sport- en relaxmassages. “Wij zitten beschut aan de Hoofdweg, je ziet het niet vanaf de straatkant liggen. Dat is, gok ik, dat je niet eerder hebt gehoord van House for Care. Die ligging is een bewuste keuze. We willen dat iedereen zich hier veilig voelt, en geen schaamte voelt. Dat je je niet bekeken voelt omdat je niet voldoet aan de gangbare pasvormen of net een borsttransplantatie hebt ondergaan. Iedereen kan hier volkomen zichzelf zijn.”

Het lijkt niet te rijmen, een gezellig medisch centrum. Maar dat is wat House for Care juist is: warm en sfeervol. De wachtkamer is er een huiskamer. Alle kamers zijn licht, het speelse designbehang en de vele planten doen de rest. Zelfs honden zijn er welkom. “Wij onderscheiden ons door een persoonlijke benadering. We zitten niet strak in een protocol. Wij begrijpen dat het niet altijd lukt om een oppas te regelen voor je hond. In dat geval mag-ie mee.” Deze benadering maakt dat iedereen – zowel zij met veel pijn als zij die een afspraak hebben gemaakt uit voorzorg of om even bij te komen van de dagelijkse beslommeringen – zich op zijn of haar gemak voelt bij House for Care.

House for Care - Fotografie Marc de Jong

Marlies Ottevanger is fysiotherapeut en dierenfysiotherapeut van huis uit. “Als fysiotherapeut ontdekte ik dat ik het niet in mijn eentje kan. Een voedingsdeskundige, een mental coach, een huidtherapeut, ze zijn allemaal nodig om iemand weer lekker in zijn of haar vel te krijgen of in goede conditie te houden. Zo is House for Care ontstaan. Samen komen we zoveel verder. We beschikken bijvoorbeeld over een laser die wonden kan behandelen. Heb je een lelijke snee, halen wij de wonddruk bij je weg. Ander voordeel van House for Care is dat de cliënt niet eerst een intake bij mij hoeft te doen om vervolgens, bij een doorverwijzing, alles weer uit de doeken te moeten doen bij bijvoorbeeld een huidtherapeut.”

Wie eenmaal House for Care heeft ontdekt, komt geregeld terug, uit preventie of bij een nieuwe klacht. “We gebruiken bij onze massages goede kruidenolie. We verkopen niets wat je niet nodig hebt. Geen vitamine C nodig, dan smeren we je geen supplementen aan. Dat wordt alom gewaardeerd.”

House for Care - Fotografie Marc de Jong

By the way: mocht je je als therapeut willen aansluiten bij House for Care? Er is ruimte om daar invulling aan te geven.

House for Care
Hoofdweg 10 E, Capelle aan den IJssel
010-2299168
www.houseforcare.nl

Fotografie: Marc de Jong