Wake-up call in Zweeds dromenland

0
1420
Slaaphof Slaapcomfort - Fotografie Nico Brons

Het zogenoemde Scandinavisch dromenland is slaapcomfort pur sang. Dat is wereldwijd bekend. De bedden zijn hoogkwalitatieve boxsprings die gemaakt zijn van hoofdzakelijk natuurlijke materialen. Er is slechts een aantal merken dat de toon aangeeft als het gaat om innovaties die in nauwe samenwerking met de consument worden doorgevoerd met het oog op het verbeteren van het slaapcomfort: Mattsons en AYA of Sweden. Bij Slaaphof kan iedereen tijdens de Zweedse maand de wake-up call in dromenland zelf ontdekken.

Mattsons- het oudste beddenbedrijf van Zweden. Aya of Sweden – het meest vooruitstrevende merk van Zweden.
Scandinavische bedden zijn hoogkwalitatieve boxsprings die gemaakt worden van hoofdzakelijk natuurlijke materialen. Ze zijn onder andere in trek door de stoere, landelijke uitstraling en het authentieke handwerk. Hierdoor ontstaat een superzacht en comfortabel slaapsysteem uit duurzame en recyclebare materialen. Het zogenaamde Scandinavisch slapen staat wereldwijd bekend om zijn slaapcomfort. Bij Slaaphof is uw slaapcomfort onze prioriteit, en daarom zijn de steeds populairder wordende Scandinavische bedden ook niet meer uit ons aanbod weg te denken.

Onder de indruk

“Nieuwe tijden vragen voor nieuwe benaderingen”, opent eigenaar Henk van ’t Hof aan de spreektafel die ondanks de interieurwijzigingen, nooit van zijn plaats lijkt geweest. “Het zijn benaderingen die bruggen slaan tussen business, technologie, design en de mensen die uiteindelijk lang van het bedcomfort willen genieten. Daar doen we het uiteindelijk allemaal voor. Vorig jaar ben ik in Zweden geweest om nieuwe merken te ontdekken. Ik was bijzonder onder de indruk van twee merken die ik uiteindelijk graag wil vertegenwoordigen Mattsons en AYA of Sweden. Sterker, mijn medewerkers en ik vonden het zelfs een uitgelezen kans om een de Zweedse maand bij Slaaphof te organiseren.”

Oog voor milieu

Met Van ’t Hof gaan we naar de verdieping om de twee Zweedse merken in het middensegment eens nader te bekijken. Op de eerste plaats legt de eigenaar van Slaaphof met zijn nimmer aflatend enthousiasme het accent op het merk Mattsons, het oudste beddenbedrijf van Zweden. “De producten worden nog echt door Zweedse handwerklieden volgens ouderwets vakmanschap geproduceerd”, legt hij uit. “Met oog voor detail wordt elk onderdeel gemaakt en voorzien van een persoonlijk stempel. In Zweden heb ik de productie van deze bedden gezien. Op het oog lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Maar zij houden vast aan vakmanschap om de hoge kwaliteit te waarborgen. Een andere belangrijke waarde is het gebruik van natuurlijke materialen. De filosofie is simpel en duidelijk. Natuurlijke materialen groeien in de natuur, niet in een chemische fabriek. Ze hebben geweldige eigenschappen en als het uiteindelijk na jaren niet meer goed is, neemt de natuur het weer eenvoudig op.”

Verbindingen

Van ’t Hof heeft het hier over de omkering waarbij de natuur niet langer de blinde vlek van het systeem is, maar een economisch en industrieel systeem waarin geen eindige grondstofvoorraden worden uitgeput en waarin reststoffen volledig opnieuw worden ingezet in het systeem. “Neem nu paardenhaar”, vervolgt hij. “Deze wordt bij de productie van Mattsons bedden in strengen gekruld en werkt op deze manier als een veer. Bovendien is een droog slaapklimaat verzekerd. Daarnaast wordt bij de productie van de bedden vlas ingezet omdat dit materiaal sterker is dan katoen. Of wat dacht je van tako-wol. Het is de meest krullende en veerkrachtige wol. Daarnaast is de houtbewerking nog van de oude, kwalitatief hoogstaande stempel. De verbindingen zijn nog ouderwets maar oersterk. Zorg voor de natuur en zorg voor de nachtrust van klanten staan bovenaan. Niet zo verwonderlijk dat wij Mattsons centraal willen stellen tijdens de Zweedse maand die bij Slaaphof nog meer verrassingen oplevert voor onze klanten.”

Aya of Sweden

Dat geldt ook voor AYA of Sweden. Dit merk is ook op de verdieping van Slaaphof te bewonderen. “Door haar ervaring na vele productiejaren van bedden van absolute topklasse en talloze gesprekken met klanten heeft AYA of Sweden belangrijke ontwikkelingen doorgevoerd”, legt Van ’t Hof uit. “Geen mens is hetzelfde en het is dus de taak van deze fabrikant geweest om een totaaloplossing te bieden die voldoet aan de eisen van individualisering, comfort en design. Dit jonge Zweedse merk creëert modern, duurzaam, functioneel design van de hoogste kwaliteit plus een verder doorontwikkeld veersysteem (echt mannenwerk) dat het hoogste comfort garandeert voor de schouderpartijen, onderruggen en rompen voor zowel mannen en vrouwen.”

Een topper die nooit meer verschuift

Het ontwerp is modern, stijlvol en functioneel. De bedden worden met de hand gemaakt van duurzame, op kwaliteit gecontroleerde en milieuvriendelijke materialen van de hoogste kwaliteit en gerecyclede materialen als aluminium. Met een gedegen handwerk, unieke ervaring en een visie op de toekomst, combineert AYA of Sweden klassiek handwerk waarbij in nauwe samenwerking met vrouwen een aantal praktische zaken is ingebracht, Praktisch is de afritsbare bovendek die zo in de wasmachine kan. Bovendien zit het hoeslakens vast geritst op de topper en de topper zit op zijn beurt vastgeritst op de matras zodat deze niet kan schuiven. Ideaal! Bovendien kan de slaapmeter registeren dat het wel goed zit met de Zweedse nachtrust van de klant.

Maatwerk moet passend zijn

Van ’t Hof is ervan overtuigd dat een duurzame relatie met de consument pas is opgebouwd als het maatwerk rondom het slaapcomfort een uitgerust gevoel biedt. “Aan het woord maatwerk hing een vijftal jaren geleden merkwaardig genoeg nog een luchtje”, legt de directeur uit. “Als mensen aan maatwerk denken, roept dat toch vaak een negatieve associatie op als maatwerk is duur, je krijgt nooit precies wat je hebben wilt, projecten lopen uit en je maakt je volledig afhankelijk van je leverancier. Onzin. Maatwerk moet passend zijn. Punt.”

Slaaphof Slaapcomfort - Fotografie Nico Brons

Meten is weten

Van ’t Hof neemt als voorbeeld zijn modieuze bril die op zijn neusbrug pronkt. “Kijk, een bed is net als een bril. Het gaat niet om de dikte van het glas maar om de juiste sterkte ervan. Zo is het ook met ons menselijk lichaam in ruststand. Het gaat niet alleen om het lichaamsgewicht. Het postuur en lighoudingen zijn minstens zo belangrijk. Iedereen heeft wel eens aan het strand op zijn of haar rug in het zand gelegen. Als je na een kwartier met pijnlijke schouders en rug opstaat, zie je aan de afdruk op het zand precies welke delen van het lichaam de nodige ondersteuning verlangen. Ook in de zaak kunnen we de meting verrichten. De meting voegen we bij de info die we tijdens het intake gesprek met de klant krijgen, zowel klachten en wensen. Sommige merken die we vertegenwoordigen zijn voor bepaalde posturen minder geschikt. Daar zijn we als adviseur eerlijk in. Ik zou zeggen, laat de wake-up call rondom Zweeds dromenland maar beginnen.” Een goede nachtrust begint bij Slaaphof in Harderwijk. Welkom op de show!

Slaaphof Slaapcomfort - Fotografie Nico Brons

Slaaphof Slaapcomfort
Deventerweg 2, Harderwijk
T. 0341-410164
www.slaaphof.nl

Fotografie: Nico Brons