Deense passie, perfectie, vakmanschap en deskundigheid

0
1587
Bang & Olufsen Center Rotterdam - Fotografie Hermen Buurman

Wie eenmaal een blik werp in de etalage van Bang & Olufsen Center Rotterdam kan zich onmogelijk beheersen om de winkeldeur te openen. Zeker voor de consument die in zijn of haar woning of kantoor hoge eisen stelt en verlangt naar de allerbeste beeld- en geluidskwaliteit. “Mensen komen binnen, kijken naar een van onze producten en dan bloeit er iets op.”

Dit zegt Harrie van Dam te midden van een fraai en zakelijk ingerichte winkel van Bang & Olufsen Center Rotterdam dat aan de gezellige en levendige Aert van Nesstraat is gevestigd. Harrie van Dam, die al meer 46 jaar het merk vertegenwoordigd, heeft het marktaandeel van het exclusieve Deens beursgenoteerd topmerk zien groeien. “Weet je, vanaf haar allereerste product is en blijft B&O de allerhoogste kwaliteit nastreven”, duidt van Dam. “B&O is nu eenmaal een uitgesproken en eigenzinnig Deens kwaliteitsproduct dat passie, perfectie, vakmanschap en deskundigheid koppelt aan het menselijk gevoel voor design en ruimte. Dit zijn de kernwaarden die B&O vanaf het ontwerp en levering altijd hoog in het vaandel heeft staan. Het merk bestaat over drie jaar precies een eeuw. Eerlijk, er zijn niet veel merken die dergelijke kernwaarden zo lang kunnen garanderen. Bang & Olufsen dat televisies, muzieksystemen en luidsprekers ontwerpt, is bovenal een exponent van iconisch Deens design dat zich kenmerkt door haar praktische vormgeving en ingetogen lijnenspel. Het is last but not least een tijdloos product. Bovendien zijn bedieningsgemak en maatwerk even vanzelfsprekend als de techniek die in dienst staat van ieders woongenot.”

Bang & Olufsen Center Rotterdam - Fotografie Hermen Buurman

Kunstwerk

Natuurlijk kan een nadere kennismaking met de productrange van B&O niet ontbreken. Wat dat betreft komt de liefhebber ogen en oren tekort. Zeker niet als van Dam zijn expertise aan de dag legt. De ontdekkingstocht begint bij de BeoSound Shape. Dit is een modulair luidsprekersysteem voor designbewuste muziekliefhebbers. “Dit is een eyecatcher door haar vormgeving en diverse kleurstellingen”, legt van Dam uit. “Slechts een stroompunt is nodig om dit kunstwerk aan de wand bevestigd, haar prachtige klanken ten gehore te brengen. De oogstrelende vormgeving verhoogt de uitstraling van ieders woonruimte. Bovendien dragen de akoestisch, geïntegreerde panelen bij aan een verbetering van de geluidskwaliteit. De BeoSound Shape is een kunstwerk aan de muur met een minimum van zes componenten. Aangezien elke afzonderlijke component als luidspreker, akoestische demper of versterker dient, is het mogelijk, eindeloos te variëren in grootte en combinatie. Erg fraai zijn bovendien de gebreide stoffen van het Deense stoffen merk Kvadrat in grijstinten. Een houten tegel in dark oak kan uiteraard ook. De klant mag het ‘kunstwerk’ zelf samenstellen.” Kortom, een lust voor oor en oog. Daarnaast is er een volledig programma met fraai gevormde afstandsbedieningen voor het audiosysteem, zoals de BeoRemote Halo. En wat te denken van de hoofdtelefoons, zoals de BeoPlay HX of de EQ. Vanaf de comfortabele bank die in de winkel van Bang & Olufsen Center Rotterdam staat is het genieten van de dynamische geluidweergave. Het is inderdaad prachtig.

Bang & Olufsen Center Rotterdam - Fotografie Hermen Buurman

Wannahaves

We blijven met Van Dam in de Deense geluidssystemen die de trommelvliezen zo heerlijk kunnen masseren. “De uitgesproken wannahaves zijn de multiroom speakers”, legt hij uit. “Oplopend in prijs zijn dat de BeoSound Emerge, BeoSound Level en de BeoSound Balance. Een nieuwe dimensie van muziek is slechts een klik verwijderd. Met de zogenoemde Stereo Pairing op de Smart Phone of Tablet, kunnen draadloos twee dezelfde luidsprekers met elkaar verbonden worden en heb je een complete stereo installatie. Bedien de hele ervaring vanuit de palm van je hand: speel wat je wilt, zoals je wilt.” De muziek klinkt beter dan ooit, met 24-bits/48kHz audiokwaliteit die elke basnoot en bekken zo veel krachtiger laat horen. Top. “Uiteraard hebben we ook een mooi programma koptelefoons en natuurlijk het rijke aanbod als het gaat om televisies. De BeoVision Harmony 65”, 77”, 83”en 88”, bieden een ultieme bioscoopervaring met intense audiovisuele momenten. Dankzij het nieuwe concept wordt de visuele aanwezigheid van de BeoVision Harmony beperkt. In de standby- of audiomodus is het scherm namelijk dicht op de vloer gepositioneerd en deels afgedekt door het luidsprekersysteem, waardoor het zwarte vlak van het scherm netjes wordt onderbroken. Wanneer de BeoVision Harmony wordt ingeschakeld, ontvouwt hij zich als de vleugels van een ‘vlinder’ en is de bioscoopervaring vanuit een comfortabele stoel of bank een feit. Ik heb al heel veel klanten gehad die hier op de bank naar deze ultieme tv-beleving hebben gekeken. Maar dat geldt ook voor de BeoVision Eclipse die we uiteraard in deze winkel hebben.”

Bang & Olufsen Center Rotterdam - Fotografie Hermen Buurman

Ultiem huwelijk

Het geluid van de tv is bovendien net zo goed als het beeld dankzij de Center luidspreker waarin maar liefst acht luidsprekers zijn ingebouwd met een 450 watt versterker, verdeeld over drie kanalen. We kunnen met recht zeggen dat de BeoVision Eclipse het beste geluid heeft wat een televisie kan voortbrengen. Is de geïntegreerde Center luidspreker nog niet genoeg, dan kunt u uiteraard uw bestaande of nieuwe Bang & Olufsen Active luidsprekers hier draadloos of met kabel op aansluiten. De BeoVision Eclipse beschikt daarnaast over het laatste nieuwe LG EVO OLED-panel (2021 model) met een vierde generatie processor. Zo heeft u het beste van twee werelden als het gaat om beeld en geluid. De BeoVision Contour tenslotte is een strak en tijdloos vormgegeven OLED-televisie met alle hedendaagse technologieën. Deze is verkrijgbaar in 48 of 55 inch en uiteraard in meerdere kleuren. De aluminium lijst en houten achterkant geven de televisie een strakke en luxe uitstraling. Aan ieder detail is gedacht. De kabels zijn zelfs aan de achterkant netjes weggewerkt. Geïntegreerd zit het laatste 2021 LG OLED-scherm met een vierde generatie processor voor alle smart tv apps. Ook een soundbar, gebaseerd op de BeoSound Stage, zit geïntegreerd. Zo kan de BeoVision Contour ook prima als audio systeem gebruikt worden.

Na de uitleg van Harrie van Dam stapt een echtpaar de winkel van Bang & Olufsen Center Rotterdam binnen. De B&O beleving is voor uw dienaar even voorbij. Niet voor Van Dam. Hij neemt met nimmer aflatend enthousiasme het echtpaar mee op hun nieuwe of hernieuwde ontdekkingstocht door de belevingswinkel van Bang & Olufsen Center Rotterdam.

Bang & Olufsen Center Rotterdam - Fotografie Hermen Buurman

Bang & Olufsen Center Rotterdam
Aert van Nesstraat 56, Rotterdam
T. 010-2362324
www.bocr.nl

Fotografie: Hermen Buurman