Clean-Edge antivirus lamp – Winnaar FGNoviteitenprijs 2021: LED’s kill the virus

0
1563
CleanEdge Lighting - Fotografie iStockphoto

Clean-Edge is een innovatief verlichtingsproduct dat continuïteit toe-voegt aan het desinfectieproces. De LED verlichtingsarmaturen geven licht met een golflengte van 405 nm (niet schadelijk zoals UV). Op deze manier biedt Clean-Edge een oplossing die uw inspanningen versterkt om uw omgeving te desinfecteren en bestaande infecties te voorkomen. Op donderdag 23 september werd Clean-Edge Lighting uitgeroepen tot winaar van de FGNoviteitenprijs 2021. De FGNoviteitenprijs, een prestigieuze onderscheiding, is bedoeld om de ontwikkeling van het vakgebied facilitair management en gebouwbeheer in het Nederlandse taalgebied te stimuleren.

Veilig en effectief

De Clean-Edge is ‘Fusion Lighting’ dat sterilisatielicht combineert met algemeen licht in een golflengteband van 405 nanometer. Het licht richt zich op natuurlijk voorkomende moleculen (porfyrines) die in bacteriën worden aangetroffen. Deze moleculen absorberen het licht en gaan in de cel reactieve zuurstofcomponenten (ROS) produceren. Op deze manier zorgt de Clean-Edge de hele dag (24/7) voor een gesteriliseerde omgeving. En omdat de Clean-Edge boven het UV-lichtspectrum zit, is deze oplossing in tegenstelling tot UV-A/B/C niet schadelijk voor mens en dier. Schakel het LED-paneel in en een oppervlakte tot 24 vierkante meter (per LED-paneel) wordt continu gesteriliseerd. Dag en nacht!

Breed inzetbaar

Clean-Edge is een bewezen oplossing die 99,99% van de schadelijke virussen en bacteriën doodt. Clean-Edge doodt niet alleen MRSA en C.diff, maar ook ESKAPE-pathogenen (Enterococcus Faecalis, Klebsiella Pneumonae, Acinetobacter Baumannii, Pseudomonas Aeruginosa, Enterobacter Spoecies), Aspergillus Niger, E. Coli, Salmonella Enteritidis en COVID-19. Het gerenommeerde Korea Conformity Laboratories (KLC) heeft de Clean-Edge getest. Op COVID-19 werd in een tijdsbestek van 120 minuten een 99,16% virusdodend effect gerealiseerd. Hierdoor is de Clean-Edge breed inzetbaar: gezondheidszorg, onderwijs, laboratoria, kantoren, sportscholen, luchthavens en nog veel meer. Clean-Edge geeft een nieuwe dimensie aan het ‘Nieuwe Normaal’. Met Clean-Edge creëert u een veilige (werk)omgeving. Maak nu kennis met Clean-Edge voor een gezonde (werk)omgeving. De Clean-Edge is verkrijgbaar in drie sterktes (K) en kost EUR 495 exclusief BTW.

Meer weten over deze innovatieve oplossing? Kijk dan op www.cleanedge-lighting.com.

Fotografie: iStockphoto