Kwaliteit verloochent zich niet

0
1936
Eetvilla Van den Brink - Fotografie Nico Brons

Restaurant de Eetvilla ligt aan de doorgaande weg van Soest naar Soesterberg op een steenworp afstand van natuurgebied de Soester Duinen. Het stijlvolle restaurant met een prachtige geschiedenis, is sfeervol ingericht.

“Gastvrijheid is voor ons net zo vanzelfsprekend als het aankleden van een borrel of het serveren van een smaakvol en gezonde lunch, diner of private dining.” Dit zegt Sebastian Ott. Hij is samen met zijn broer Stephan eigenaar en gastheer van restaurant de Eetvilla in Soest-Zuid. Nadat hij op deze vroege ochtend een vers en geurig kopje cappuccino serveert, vult hij de oneliner graag aan. “Het zijn moderne en klassieke gerechten met een eigentijdse twist. Duurzaam, authentiek en het liefst ook nog een beetje fotogeniek is de trend. Bovendien zijn er veel gasten die graag kleinere gerechten willen eten in ons restaurant. Uiteraard zijn er ook gasten die een gezonde lifestyle aanhangen. Dan hebben we goed nieuws, we gebruiken verse en gezonde producten voor de bereiding van onze maaltijden.”

Ondernemen is naar mogelijkheden kijken

“Het restaurant is in totaal 11 maanden gesloten geweest”, vervolgt Sebastian. “Uiteraard hebben we onze gasten gemist. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Dankzij de corona-stop hebben we een aantal aanpassingen in de keuken gedaan. De werkwijze is efficiënter gemaakt. Er is meer tijd en ruimte voor creativiteit. Vanzelfsprekend zijn het aanpassingen die absoluut niet ten koste gaan van onze sterke waarden. We zijn een sfeervol restaurant waar de gast ieder moment van de dag zowel binnen als op het terras kan neerstrijken voor een kop koffie, lunch, diner of borrel in een warme sfeer. Bovendien faciliteren we ook private dining. Soms mag je jezelf extra verwennen. Trakteer jezelf op heerlijk eten, uitgebreide menu’s in een bijzondere sfeervolle omgeving die niet al te chique aanvoelt, maar dat stiekem wel is. Privé dineren vanaf 6 personen? Het kan te midden van de gastvrijheid van de Eetvilla.” Wat de organisatie betreft spelen we nu in met ons all-day-concept. De gasten gaan namelijk anders met de horeca om dan vroeger. Dat merken we ’s ochtend al. Na een boswandeling of tijdens een tussenstop hebben de gasten vaak behoefte aan meer dan een kopje koffie en een heerlijke appeltaart. De gasten kunnen op dit tijdstip ook bij ons terecht voor een broodje, lunchgerechten, rijke salade of huisgemaakte granola met vers fruit. Dat geldt dus ook voor het moment om hier een lunch of diner te gebruiken. Het tijdstip is niet vastomlijnd. Een heerlijke biefstuk ossenhaas, zeebaars of een carpaccio van biologisch kalfsvlees rond een uur of vier? Waarom niet. Dit concept valt zeker in de smaak van de gast die flexibel met zijn tijd omgaat. Uiteraard hecht hij of zij aan gezonde en voedzame ingrediënten. Dat is voor ons een vanzelfsprekendheid. En dat gaat natuurlijk ook op voor de maaltijden die gasten halen via onze drive-in.”

Eetvilla van den Brink - Fotografie Nico Brons

Drive-in en afhaalmaaltijden

Ook nu de richtlijnen van het RIVM zijn versoepeld gaan we door met onze drive-in. Sebastian Ott cum suis hebben gezien dat er aan de behoefde van de gast wordt voldaan waarbij gasten die aan komen rijden voor de bestellingen in hun auto kunnen blijven zitten. De gast rijdt met zijn auto via de rechteringang naar de parkeerplaats achter de villa, plaatst een bestelling en betaalt voorts met pin en contactloos. “Als de bestelling op het parkeerterrein is overhandigd, rijden de gasten via de linkerzijde van het pand de weg weer op richting huis”, vult de gastheer aan. “Het leuke is dat we dankzij de drive-in weer veel nieuwe klanten mogen begroeten in ons restaurant. Zo zie je maar. Kwaliteit verloochent zich niet. Daar komt bij dat we veel ervaring hebben opgedaan met ons driegangen afhaalmenu. Wil je nog niet in een restaurant gaan eten maar heb je wel iets te vieren of gewoon omdat het kan? Dan is ons menu een uitkomst. Het voor-, en nagerecht zijn al helemaal klaar en alleen het hoofdgerecht heeft een beschrijving voor het verwarmen. Liever lekker thuis in de middag genieten van een heerlijk high tea of uitgebreide brunch? Geen probleem. De gerechten zijn dagelijks af te halen en te bestellen via onze website.”

Prestaties

De huidige werkzaamheden van Ott en zijn collega’s zijn uiteraard anders dan tijdens de coronacrisis toen er nog een slot zat op onze reguliere bedrijfsvoering. “Koken voor gasten die bij ons aan tafel zitten, is toch een ander gevoel. Veel gezelliger. We kunnen eindelijk weer maaltijden bereiden die als plaatjes worden opgediend. Fotogenieke presentaties welteverstaan. Kijk, dit etablissement heeft niet zo lang kunnen bestaan als we alles niet goed deden. Maar als je we ons focussen om de sterke kanten verder te versterken, dan is niet alleen de gast tevreden. Kopje koffie?”

Eetvilla van den Brink
Soesterbergsestraat 122, Soest
T. 035-6012706
www.eetvilla.nl

Fotografie: Nico Brons