Al 15 jaar uw regionale klimaatspecialist

0
1665
RJCooling

Rjcooling is inmiddels 15 jaar gecertificeerd leverancier van Klimaat en Koeltechniek. Rjcooling is service gericht waardoor u ons ook kan benaderen voor uw bestaande installatie.

Welke installaties kunnen jullie leveren, onderhouden of repareren?

“Rjcooling kunt u benaderen voor alle installaties waar een koudemiddel in zit. Naast de Warmtepomp en airconditioning kunnen wij ook koel en vries installaties voor de horeca onderhouden en repareren en tevens multi en VRV-systemen leveren en service en onderhoud aan plegen. Zowel zakelijk als particulier kunt u bij ons terecht”, aldus Rob de Vries. “Rjcooling levert en monteert eveneens koelingen voor consumptie. Dit gaat van wijnkoeling tot koel- en vrieswerkbanken en -cellen voor de horeca en retail.”

Welke warmtepomp past bij mij?

“Een warmtepomp is gemaakt om bij bijvoorbeeld -10 graden Celsius toch nog omgevingswarmte te onttrekken om uw CV-water of lucht te verwarmen middels een koudemiddel. Voor de warmtepomp is er keuze uit een Hybride of een vol-elektrische oplossing. De Hybride oplossing levert een besparing op van ongeveer 20-40% en is een module welke naast de CV-ketel wordt gemonteerd. De warmtepompmodule zorgt voor de verwarming en wanneer dit onvoldoende is springt de CV-ketel bij. Heeft u al zonnepanelen dan is dit een ideale situatie. Een andere keuze van warmtepomp is vol-elektrisch. Hiervoor is wel wat meer ruimte nodig aangezien u een voorraad vat nodig heeft voor sanitair water 200-500 liter afhankelijk van het aantal personen in uw huishouden.”

Hoe werkt airconditioning?

“Principe is hetzelfde als bij de warmtepomp. Alleen om te koelen keren we het proces om. Veelal is het lastig om een bestaande woning te voorzien van airconditioning of een warmtepomp, stomweg vanwege het feit dat het wegwerken van de leidingen of een buitendeel lastig is. Rjcooling denkt daarin mee middels zinken regenpijp of goot in kleur of misschien toch net even dat stukje leiding invrezen. Ook monteren we leidingen buiten vaak onder de dakpannen. Een buitenunit is vaak uit het zicht te brengen door een Airco Cover in diverse kleuren. Wij voorzien kantoren, computerruimtes en winkels ook van multi-systemen en natuurlijk verse lucht middels WTW.”

rjcooling
De Bik 10, Hoogland
T. 033-2589499
www.rjcooling.nl