Dichtbij, toegankelijk en maatwerk

0
1883
Begrafenis en Crematie Onderneming Van Vuure - Fotografie: Peter Putters

Begrafenis en Crematie Onderneming Van Vuure. Wie in het Gooi kent dit 125 jaar jonge familiebedrijf niet. Dichtbij, toegankelijk en maatwerk is en blijven haar bedrijfswaarden. “Een uitvaart is voor mij bijzonder als deze bij iemands leven en karakter past. Dit kan heel uitbundig zijn. Maar ook een bescheiden uitvaart kan heel mooi zijn en de juiste snaar raken.”

Dit zegt Martine van Vuure. Met op de achtergrond een prachtig olieverfschilderij uit 1965 van haar grootvader Cees, vertelt Martine met trots dat ze de vierde generatie is van deze uitvaartonderneming. Een allround bedrijf dat het gehele traject verzorgt: vanaf het moment van overlijden via de begrafenis of crematie tot en met de nazorg. “Wij werken volledig naar de wensen van de nabestaanden en besteden aandacht en zorg aan de uitvaart”, vertelt Martine. “Dat doen wij al 125 jaar in het Gooi, met zeven eigen en sfeervolle locaties annex rouwkamers in Hilversum, Bussum, ’s Graveland, Laren, Weesp, Muiden en Muiderberg. Hierdoor zijn we in ons verzorgingsgebied altijd dichtbij en toegankelijk. Natuurlijk is er veel veranderd in de afgelopen decennia. Maar we merken dat traditie en vernieuwing altijd hand in hand gaan. Er zijn wel nieuwe accenten bijgekomen, zoals een borrel in plaats van een koffietafel na de uitvaart. En er zijn ook trends in het kader van de duurzaamheid, eco-vriendelijke opties voor zowel begrafenis als crematie. Zoals bij de keuzes van kisten en omhulsels, bijvoorbeeld massief houten kisten van populier en een mand van wilgentenen. Bovendien zijn er kistenfabrikanten die een bedrag afdragen aan Staatsbosbeheer om nieuwe aanplant te bekostigen. Daarnaast zijn in het vervoer duurzaamheidsvoordelen te halen. Denk aan een Tesla rouwwagen of het gebruik van een uitvaartbus. Nog één keer samen op weg.”

Begrafenis en Crematie Onderneming Van Vuure - Fotografie: Peter Putters

Passend en betaalbaar

Bij Begrafenis en Crematie Onderneming Van Vuure kan iedereen nu al kosteloos en vrijblijvend een gesprek inplannen om door te nemen wat de wensen en mogelijkheden zijn.“Wij denken graag met mensen mee”, zegt Martine. “Mijn grote wens is om ons goede werk voort te zetten voor de families in het Gooi die, soms al generaties achtereen, bewust voor de naam Van Vuure kiezen. Wij blijven als een van de grote particuliere uitvaartondernemingen van Nederland onze verantwoordelijke rol vervullen. Ten slotte ondersteunen we verschillende lokale goede doelen uit dankbaarheid dat we in het verzorgingsgebied dit vak al 125 jaar mogen en kunnen uitoefenen. Denk bijvoorbeeld aan een financiële bijdrage aan het dierenasiel, een kerstmarkt of een concert. Het tonen van maatschappelijk betrokken ondernemerschap hoort ook bij ons vakgebied waarin een groot verantwoordelijkheidsbesef huist.”

Begrafenis en Crematie Onderneming Van Vuure

Begrafenis en Crematie Onderneming Van Vuure
Hoofdkantoor: Melkpad 21 A, Hilversum
T. 035-6247531
www.vanvuure.nl

Fotografie: Peter Putters e.a.