De klant heeft wensen, wij kennen de eisen

0
1746
Gooi’s Bouwbedrijf - Fotografie: Peter Putters

“Het maakt niet uit of het gaat om een renovatieproject, nieuwbouw of een uitbreiding van een woon/zorgcomplex. Aandacht voor mensen, daar draait het om bij Gooi’s Bouwbedrijf (kortweg GBB).” Met dit rotsvaste uitgangspunt nam de 44-jarige Sander Mulder de leiding over van GBB dat leunt op drie decennia expertise. “Onze toekomst is duurzaam, met continue relaties op de werkvloer en ernaast. We zijn maatschappelijk verbonden, aan klant en bouwpartners. Hun wensen staan centraal.”

“het is mijn droom in de bouw te werken, op een steiger of op kantoor”, vervolgt Sander. “Dat laatste krijg je snel als je doorleert na de middelbare school.” Sander startte als stagiair bij een bouwbedrijf als calculator / werkvoorbereider, de traditionele stap naar meer verantwoordelijkheid. Hij keek onder meer in de keuken van een architectenbureau. Hard werken in een groep mensen die elkaar vertrouwt was de verbindende factor. “De neuzen dezelfde kant op, een gemeenschappelijk doel, mooie projecten en tevreden klanten. We hebben elkaar allemaal nodig. Ook ik zit in een leerproces. Dan moet je open staan en uitnodigend zijn. De deur van het directiekantoor staat bij mij altijd open. Ja, er moet worden gepresteerd, maar ook geïnvesteerd in relaties. Als ik iets heb geleerd, is dat communicatie en werkplezier essentieel zijn. Anders draait iedereen zijn eigen uren en gaat vervolgens weer naar huis

Continue relaties

De schouders eronder en verder. En zo sta je ineens aan de leiding van een bouwbedrijf, een gevestigde naam in het Gooi en omstreken. Sander: “Uiteraard wel op basis van ruim 27 jaar ervaring en solide relaties. Daarin zijn we creatief bij GBB. De handjes op de werkvloer zijn kostbaar, dus investeren we in langlopende verbintenissen en exploiteren we als voorbeeld een continu leer-werkbedrijf met woningcorporatie De Alliantie.” Er komt veel op de bouwer af: van BENG (Bijna EnergieNeutraal Bouwen) tot de Wet Kwaliteitsborging. De verhouding tussen uitvoering en kantoorwerk is omgeslagen. Ook dat is een uitdaging. “Wij doen het met alle certificaten die nodig zijn, van VCA tot Bouwgarant. De ISO-certificering is nog in ontwikkeling. De klant moet er bij voorbaat van kunnen uitgaan dat onze inspanningen op het gebied van kwaliteit en veiligheid op orde zijn. Dan kunnen wij als bouwers doen waar we goed in zijn. Dat is presteren in de uitvoering, met zorg en aandacht voor de klant. Wij doen het samen.”

Gooi’s Bouwbedrijf - Fotografie: Peter Putters

Specialist in Woningrenovatie

Op deze heldere manier gaat GBB de toekomst in. Als specialist in duurzame renovatie. Een dynamische wereld. Soms heeft de klant investeringsruimte, soms minder. “Klanten rekenen op onze betrouwbaarheid. Zaken gaan soms niet zo snel als in de uitvoerende bouw, maar ik vind het leuk te sparren vanuit een goede basis. Wij kunnen de oplossingen bieden. Een woningbouwrenovatie in de sociale sector is uiteraard iets anders dan de uitbreiding van een particuliere villa, maar even leuk. De klant heeft wensen, wij kennen de eisen.” Echt, de aannemerswereld is volop in beweging. Qua aanpassend vermogen hoef je een bouwer niets te vertellen. “Ook niet als het gaat om even wat langer door te werken”, lacht Sander. “Af en toe een pak gevulde koeken voor de juiste spirit, open werkrelaties binnen en buiten de deur. Wij zitten in de haarvaten van de samenleving, met goede contacten – ook met collega’s. Dat maakt mooie projecten, waardoor de klant zegt: “je moet bij GBB zijn.’”

Gooi’s Bouwbedrijf G.B.B.
Rubberstraat 7, Naarden
T. 035-6953535
www.gooisbouwbedrijf.nl

Fotografie: Peter Putters