Geen gehoor is hetzelfde

0
1708
Minerva Hoortechiek,

Minerva Hoortechniek is een audicienpraktijk in Hillegersberg en al jaren het enige zelfstandig audicien-bedrijf in Rotterdam dat zich uitsluitend bezig houdt met hoorzorg. Volgend jaar maart bestaat de praktijk 10 jaar en zit eigenaar audicien Leon van der Meer 20 jaar in het vak. “Het is en blijft een schitterende uitdaging om de hoor functie van mensen die hoorproblemen ervaren, te verbeteren”.

We leggen de lat hoog en juist om die reden hebben wij geen contracten met zorgverzekeraars. We zouden te veel concessies moeten doen aan onder andere het aanpastraject met wekelijks controle-afspraken en de mechanische kwaliteit van de hoortoestellen. Omdat we gecertificeerd zijn en volgens de StAr-richtlijnen van , onder hoorprotocol 2.0 werken is er wel recht op vergoeding voor “gecategoriseerde hoortoestellen”.

Widex Premium Dealer

Audicien/eigenaar Leon van der Meer kwam 20 jaar geleden als geluidtechnicus en hobby gitarist/drummer de audiciensbranche binnenstappen. Als geluidtechnicus regel je het geluid van een band in, voor bijvoorbeeld een specifieke live situatie. In een opnamestudio doe je dat samen met een, of zelf als, producer. Als audicien ben je feitelijk ook producer en samen met de klant bepaal je het beste resultaat bij het mooiste geluid. Widex is ons voorkeursmerk omdat zij, net als wij hoge eisen stellen. Zowel aan de technische- als aan de mechanische kwaliteit van hun hoortoestellen en randapparatuur stellen zij hoge eisen. Minerva Hoortechniek is Widex Premium Dealer en is hiermee op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen zoals de hoortoestelen binnen de Widex Moment serie. Een waanzinnige serie met nieuwe technieken en een bijzonder zuivere klank. Mocht u deze toestellen ter plaatse willen vergelijken met uw eigen hoortoestellen dan kan dat in een speciale testopstelling. Deze testopstelling bestaat uit onder andere een stereo high-end microfoon en versterker van Neumann. Overweegt u een hoortoestel, dan kunt u vrijblijvend een proefperiode doorlopen met Widex Moment? Ik nodig u uit om vrijblijvend het toestel te komen beluisteren. Bij de productlancering van Widex Moment, vorig jaar werd ik verrast door een promofilmpje dat werd getoond. Een van mijn favoriete gitaristen, Steve Lukather van onder andere TOTO, met een mooi verhaal en zijn Widex Moment toestellen. Hij heeft wel gelijk, ze klinken en functioneren fantastisch en zoals je ziet op de foto, ze zijn echt klein.

Kosteloze nazorg en service

Uiteraard kunt bij ons een uitst-kende service verwachten. Wij kennen geen “laatste inloopuurtje van de dag”, waar u met 10 anderen zit te wachten op service of bijstelwerkzaamheden, terwijl de winkel moet sluiten en het personeel al met één been buiten staan. We werken uitsluitend op afspraak en geven de voorkeur aan mailcontact omdat wij, eenmaal in gesprek met cliënten in de praktijk, geen telefoon aan nemen. De agenda is inzichtelijk op de website en u kunt zelf een verzoek doen voor bijvoorbeeld een second opinion of een hoortest op de vrije blokken. Dit verzoek wordt in overleg met u altijd bevestigd.

Waardoor is er zoveel verschil

Een hoortoestel is een halffabricaat. Het is geen eindproduct zoals een leesbril een die je opzet na een oogmeting waarna u direct kunt lezen. Een hoortoestel corrigeert het geluid om u heen. Een hoortest geeft aan op welke verschillende toonhoogten we dat willen corrigeren. De correctie cq. de versterking is dan ook per toonhoogte verschillend. De luidheid waarmee geluid op de microfoon van het hoortoestel komt is ook bepalend voor de versterking. Die speld hoor je misschien wel graag vallen, dus krijgen zachte geluiden veel versterking mee. Maar een dichtslaande deur willen we liever niet versterken. Er wordt van een hoortoestel dus verwacht dat het dynamisch geluid om u heen, per frequentie afzonderlijk, wordt versterkt. Dat maakt dat het ene hoortoestel daar beduidend beter in is dat de ander. En dat geldt ook voor audiciens, die dit hoortoestel uiteindelijk afregelen.

Een andere leuke uitdaging is om erachter te komen wat voor de client een prettige klank is. Dit valt niet te meten het is zuiver subjectief. Wat voor de een “helder” klinkt beschrijft een ander als “scherp”. Hetzelfde geldt voor “warm” of “dof ”. Een hoortoestel moet op z’n minst een prettige klank meegeven worden. Dit is altijd mogelijk maar kost tijd. Als je die tijd niet investeert liggen de hoortoestellen in de la, of gaan ze bij een verjaardag uit en snel terug het doosje in.

Het spraakverstaan in lawaaiige situaties is voor de meeste slechthorende het grootste probleem. Men is vaak niet meer in staat om achtergrondruis (vaak spraak van anderen) naar achteren te drukken en zich te focussen op de spraak van degene die zij willen verstaan. Met hoortoestellen zoals Widex Moment wordt de spraak duidelijk gefilterd van de achtergrond. Hier is iedereen die de Widex Moment heeft, het over eens. Maak een afspraak en kom luisteren.

Minerva Hoortechiek,
Hectorstraat 11a, Rotterdam
T. 010-4184995
www.Minervahoortechniek.nl