Magische stadscamping Camp Common Grounds opent in Amersfoort

0
2335
Stadscamping Amersfoort - Fotografie: Janneke Nooij

Gedurende acht lange weekenden strijkt deze zomer de magische kleinkunstcamping Camp Common Grounds dit jaar eenmalig neer op een voormalig manegeterrein aan de rand van landgoed Nimmerdor in Amersfoort. Onder het credo ‘it takes a village to build a dream’ wordt hier door Building The New en Studio Nepco een magische kampeerervaring gerealiseerd waar verbeelding en verbinding centraal staan.

Camp Common Grounds is een ‘once in a lifetime experience’ op de plek waar in 2022 Europa’s meest duurzame woonwijk zal verrijzen. De camping, verscholen onder het immer groene bladerdek van het Nimmerdorse bos, op steenworp afstand van het Henschotermeer, belooft bezoekers een unieke ervaring. Hier wordt een parallel universum gecreëerd, waar bezoekers zich van woensdag tot en met maandag kunnen onderdompelen in een magische wereld door middel van workshops, performances en rituelen. Vooruitblikkend op en in harmonie met de toekomstige wijk, ligt het begrip ‘community’ aan de basis van Common Grounds. Gelijkgestemden krijgen de ruimte en tijd om met elkaar, en hun eigen gezin, in verbinding te komen en schrijven hun eigen regels. Deelname aan de activiteiten is vrijblijvend. Common Grounds beschikt over een wellness area met sauna, hot tub en ijsbad maar men kan er ook voor kiezen om er op uit te trekken in de natuur.

Het campingprogramma is ontwikkeld door ervaren programmamakers Coen Aerts en Nadia Inocentia, die voor Camp Common Grounds met hun team een mystiek programma creëren waarin verbeelding, gemeenschap en de magie van de oceaan en het universum centraal staan. Het programma is zoveel mogelijk ingericht op inspiratie en vermaak voor jong en oud. Speel, beleef en droom mee met activiteiten als dansmaarraar, oud-kinder yoga of deep sea ademwerk geïnspireerd op Wim Hof. Bouw je eigen universum met Lennart Vader of knutsel je eigen zeewaardig vaartuig van afvalmateriaal. Voor de grote volwassen kinderen is er een uitgebreid avondprogramma met verschillende performances.

Bezoekers van Camp Common Grounds kunnen kiezen voor een verblijf in een Yurt
(maximaal 6 personen) of een Bell tent (van twee en vier personen). In de Yurts en Bell tenten zijn bedden aanwezig. Een verblijf op Common Grounds is inclusief dagelijks ontbijt, lunch en diner, aangeboden in de vorm van een buffet, klaargezet op de lange community-tafels door lokale partner Mercuurs, dat speciale weekmenu’s heeft gecreëerd met iedere avond een ander thema, inclusief een ruim aanbod vega en vegan opties.

Slechts één keer zal dit magische circus in het Nimmerdorse bos neerstrijken. Dat maakt van een bezoek aan Camp Common Grounds een ‘once in a lifetime experience’. Vanwege het unieke en intieme karakter van de camping, is het aantal plaatsen beperkt.

CAMP COMMON GROUNDS

10 juli tot en met 6 september 2021
Naast het bos Nimmerdor in Amersfoort

Boekingen zijn voor 5 nachten (van woensdag tot en met maandag), in totaal is Camp Common Grounds acht lange weekenden geopend. Camp Common Grounds is alleen te boeken als full experience (inclusief volledig programma, activiteiten, ontbijt, lunch en diner) vanaf EUR 82,50 per persoon per nacht.

Data:

• 14 t/m19 juli
• 21 t/m 26 juli
• 28 juli t/m 2 augustus
• 4 t/m 9 augustus
• 11 t/m 16 augustus
• 18 t/m 23 augustus
• 25 t/m 30 augustus
• 1 t/m 6 september

Meer info, beschikbaarheid, prijs- en boekingsinformatie: www.campcommongrounds.nl

Fotografie: Janneke Nooij