Natuurrijk recreëren, dichtbij de stedelijke genoegens

0
1696
Bungalowpark ‘t Eekhoornnest - Fotografie: Nico Brons

Bungalowpark Het Eekhoornnest is sinds 1938 volop in trek bij de meest verwende recreant uit binnen- en buitenland. Te midden van de groene longen en direct gelegen tegen de Soester zandverstuiving is dit de ideale thuisbasis met alle stedelijke genoegens, pittoreske vissersdorpen, weidse duinlandschappen, een dierentuin en het stroomgebied van de Eem op fiets- of loopafstand.

“Het verhaal wil dat de zoon van de eerste eigenaar hier een eekhoornnest aantrof”, legt Piers de Jong uit. Hij is directeur/eigenaar van ‘t Eekhoornnest dat sinds begin jaren zestig een familiebedrijf is. “De vondst leidde tegelijk naar de naam van dit recreatiepark. En wat eens begon met een demontabel tenthuisje is nu uitgegroeid naar een 15 hectare grootlandgoed met een vakantiepark waarop nu 46 woningen te midden van het groen staan. Dit aantal is straks ook verleden. Want na de wijziging van het bestemmingsplan in 2013 mogen we op enig moment op dit terrein beginnen met de bouw van 29 extra bungalows. Een transformatie die niet ten koste gaat van het bosrijke karakter. Dat is tenslotte onze unique selling proposition.”

Nieuwe bungalows

Het ontwerp van landschapsarchitect Haver Droeze zal zorgen voor de natuurlijke inpassing. “In de laatste paar jaar hebben we de vraag naar een recreatief verblijf op ‘t Eekhoornnest flink zien groeien. In het zomerseizoen dat loopt van juni tot eind september hebben we veel boekingen. Alleenstaanden, echtparen, gezinnen of families tot maximaal 12 personen kunnen kiezen uit grotendeels Canadese en Zweedse vakantiehuizen die van alle gemakken zijn voorzien. Dit gaat nog verder met de nieuw te bouwen woningen. Denk aan een LED-open haard, airco, luxe keuken met wijnkoeler en Amerikaanse koelkast en sanitair alsmede domotica zodat de recreant alle verlichting in het huis, de zonwering, gordijnen, verwarming of koeling automatisch of op afstand kan inregelen. Bovendien is elke woning voorzien van een buiten jacuzzi en een buitenkeuken.”

Geliefd

Maar dat is nog niet alles. “Een ritje met een golfkar maakt niet alleen duidelijk dat alle woningen liggen ingebed in een rijkgeschakeerd flora- en faunalandschap, maar het maakt ook in een keer zichtbaar wat de extra faciliteiten zijn. Er is een tennisbaan, wellness, voetbalveld en een parkeergarage voor de auto’s”, duidt De Jong. “Geen wonder dat ‘t Eekhoornnest ook geliefd is bij mensen die tijdelijk hier willen wonen omdat ze elders hun bestaande woning aan het verbouwen zijn. Bijzonder is ook dat het park in trek is bij veel expats of emigranten die hier even met hun gezin neerstrijken om hun familie op te zoeken. Kortom, ‘t Eekhoornnest betekent het hele jaar natuurrijk recreëren, dichtbij de stedelijke genoegens met het Middeleeuwse stadshart van Amersfoort als exponent. De stad met al haar gezellige eethuizen staat op heel wat to do lijsten. Dat merken we. Tussen alle culturele en gastronomische hoogtepunten is het tijd om even te midden van de natuur even te ontzorgen. Zal ik een glaasje fris inschenken?”

Bungalowpark ‘t Eekhoornnest - Fotografie: Nico Brons

Bungalowpark ‘t Eekhoornnest
Birkstraat 118 B, Soest
T. 035-6095411
www.eekhoornnest.nl

Fotografie: Nico Brons