Mooi voor jou én de wereld

0
1869
watMooi

Je wil stijlvol door het leven gaan met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk? Dan ben je bij het Hilversumse watMooi aan het juiste ‘adres’. watMooi is namelijk de grootste online winkel in Nederland op het gebied van duurzame mode. Het is een heus walhalla voor duurzame modeliefhebbers. Van rok tot lingerie en van jeans tot kledingaccessoires, je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het in deze fair fashion webshop. En álle kleding en accessoires zijn op een eerlijke manier gemaakt. Met respect voor mensen en het milieu.

watMooi is in 2006 opgericht door Joke Bom. “Stijlvol, vrouwelijk, betrokken, respect voor mens en milieu, verantwoord, biologisch en mooi. Dat waren de sleutelwoorden die door mijn hoofd gingen toen ik watMooi begon.” Mooi zijn heeft volgens Joke namelijk te maken met zowel er mooi uitzien als je mooi voelen. “En dat mooie gevoel krijg je doordat je mode draagt die gemaakt is met respect voor mens en natuur. Er zijn zoveel mensen die mooi in het leven staan en er zijn zoveel mooie duurzame producten! Die twee brengt watMooi bij elkaar: mooie mode voor mooie mensen!” Dat is de filosofie van watMooi.

Duidelijke visie

In de webshop vind je niet alleen hippe en kleurrijke items maar vooral duurzame kleding. “Wij zoeken continu naar merken met een goed verhaal die op een eerlijke manier kleding maken.” Qua merken heeft deze fair fashion webshop meer dan voldoende aanbod en je kunt per merk lezen wat zij doen om de wereld een beetje mooier te maken. Zo kun je bijvoorbeeld per kledingstuk zien waar het desbetreffende merk de nadruk op legt qua duurzaamheid, want dat wil natuurlijk nog wel eens verschillen. “De één kijkt meer naar diervriendelijkheid, de ander naar eerlijke werkomstandigheden en weer een ander naar biologische materialen of een combinatie hiervan. Kleding groeit immers niet aan een hanger”, zegt Joke met een knipoog. “Het wordt gemaakt door boeren, wevers en mensen in fabrieken. Vaak aan de andere kant van de wereld. In onze webshop kom je bij elk kledingstuk één of meerdere icoontjes tegen zodat je in één oogopslag kan zien op welke manier het duurzaam is.” watMooi bewijst dat eco fashion niet per se bruine hennepkleuren en flodderige kleding betekent.

GenerationS

“Wij geloven in mooie mode die je graag iedere dag aantrekt en waarin je je goed voelt. Mode die tijdloos is en die je kunt stijlen naar je eigen mood: sportief of klassiek. Dat is de reden dat wij de GenerationS collectie hebben ontworpen. Een collectie met duurzame stoffen die op een eerlijke manier in Nederland wordt geproduceerd. Mode die je het hele jaar door kunt dragen en niet gebonden is aan modegrillen. Een goed voorbeeld hiervan is de GenerationS Nooma. Een mooie zwarte jurk die je het hele jaar door kunt dragen. Wat je ook gaat doen, Nooma kun je altijd uit de kast trekken. Nooma heeft een driekwart mouw, een ronde halslijn die mooi staat met en zonder een ketting en valt tot net boven de knie. “Iedere vrouw heeft een Nooma nodig in haar garderobe”, bezweert Joke ons. “En het leuke is dat de Nooma ook generatieloos is. De jurk staat zowel op twintigjarige leeftijd als dertig jaar later heel erg mooi.”

Kado’s voor een mooie wereld

Daarnaast heeft watMooi een lijn van mooie kado’s. Verwen jezelf of iemand anders met een eerlijk en duurzaam cadeau waar de wereld mooier van wordt. Wat dacht je van een koperen waterfles. Drink water uit deze handgemaakte, milieuvriendelijke en gegraveerde koperen fles die op Ayurveda is geïnspireerd en geniet van schoner water, antibacteriële eigenschappen en een natuurlijke detox. Een ander ecologisch kado waar Joke erg trots op is, zijn de extra lange fairtrade hamamdoeken. Deze zijn gemaakt van bamboe en biologisch katoen. “Door de prachtige kleuren en luxe uitstraling, loop je er in de sauna of op het strand altijd verzorgd bij. Een deel van de opbrengst van de hamamdoeken gaat bovendien naar een onderwijsproject voor kansarme meisjes in Turkije waardoor ze een opleiding krijgen.” Mooi voor jou én de wereld.

Interesse?

Kun jij ook nog een aanvulling op je eerlijke garderobe gebruiken? Wil je stijlvol door het leven met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk? Bezoek dan snel dit modewalhalla op www.watMooi.nl.