Zonnetje in huis: Neem de tijd voor huidverzorging

0
1633

Huid is hot. Ook als de zomermaanden in aantocht zijn. Zonnestralen zijn heerlijk. Maar de huid kan hierdoor behoorlijk aangetast worden. Niet alleen de zon kan een boosdoener zijn. Ook zeezout en zelfs de droge lucht van de airco hebben invloed op de huidconditie. Het is dus essentieel om je huid goed te verzorgen.

Er wordt wel steeds meer aandacht besteed aan het beschermen van de huid tegen de zon, maar die boodschap komt niet altijd aan. Een lekker bruin kleurtje via de zon of zonnebank is voor velen belangrijk. Dat je ongemerkt veel schade aan je huid kunt toebrengen is een ander verhaal. Door jarenlange blootstelling aan felle zon kan op termijn de huid verouderen. De elasticiteit neemt af. De huid wordt dun en rimpelig. David Njoo Skin & Laser Clinics richt zich uitsluitend op de cosmetische kant in tegenstelling tot zijn andere praktijk waar hij onder meer huidoperaties verricht. Njoo heeft in Amersfoort een laagdrempelige praktijk in de esthetische dermatologie. Living stelde de dermatoloog enkele vragen.

Moeten we de tijd nemen om onze huid goed te beschermen?

“Voorkomen is beter dan genezen. Skin & Laser Clinics werkt met lasers, zoals de innovatieve PicoWay laser en de CO2RE laser, en injectables gecombineerd met cosmeuticals en supplementen. Een combinatie die garant staat voor succes om de huid de tender, love en care te geven die hard nodig heeft. Het voorkomen van huidkanker krijgt bij ons uiteraard veel aandacht. Als iemand verschillende onrustige plekjes heeft die nog geen huidkanker zijn, dan kunnen we deze locaties aanvullend behandelen. Voorkomen is beter dan genezen.”

Wat is er zo bijzonder aan die behandelingen?

“Dankzij de bijzondere eigenschappen van deze laser, waaronder de langere golflengte en de ultrakorte pulsduur (picoseconden) kunnen we nu effectief de pigmentatie in zowel de oppervlakkige als de diepere lagen bereiken en verpulveren. Het resultaat is een lichtere huid en ook een huid met een betere huidstructuur. Want deze laser verjongt ook. Ik hanteer de zogenoemde ‘Asian protocol’ tijdens de behandelingen. Dat zijn dus meerdere behandelingen met een aangepaste dosis lichtenergie. Mensen met allerlei huidtypen, blanke, mediterrane, aziatische en hindoestaanse huidtypen kunnen daardoor met minimale risico’s met deze laser behandeld worden. Ik ben een zorgaanbieders die gespecialiseerd is in behandelingen van donkere huiden. Er zijn in Nederland niet veel die dat kunnen.”

Injectables. Kunt u daar iets over vertellen?

“Bij het ouder worden, verandert de kwaliteit van onze gezichtshuid. De huid wordt droog, vertoont rimpels en lijntjes en gaat verslappen. Door factoren als zon, stress en luchtvervuiling, wordt dit proces nog versneld. Door middel van injectables kunnen deze ouderdomsverschijnselen worden gecorrigeerd. Injectables zijn vloeistoffen of gels die met een fijn naaldje in de huid worden gespoten. Hiermee kunnen rimpels worden verminderd en gezichtscontouren worden verbeterd. Het resultaat is een natuurlijk verjongde huid. Injecties met botuline toxine – populair gezegd ‘botox’- kunnen worden toegepast in de behandeling van ongewenste rimpels in het gezicht, tegen tandenknarsen en tandvlees lachen en tegen overmatige zweten van de oksels en voorhoofd. Hyaluronzuurfillers zijn bijzonder geschikt tegen diepere rimpels en plooien in het gezicht, voor structuurverbetering van de wangen, de jukbeenderen, de slapen en de kaaklijn. Het creëren van aantrekkelijker en vollere lippen met fillers is ook een specialiteit. Alle producten voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidseisen van de beroepsvereniging voor de dermatologie. Uit recent onderzoek is bovendien gebleken dat hoe vaker u een behandeling ondergaat des te langer het effect aanhoudt.”

David Njoo, Skin en Laser Clinics - Fotografie: Marc de Jong

Wat zijn de specialismen van Skin & Laser Clinics?

“Ik ben gepromoveerd op het onderwerp pigmentstoornissen en heeft jarenlang in een kliniek gewerkt die gespecialiseerd is in de behandeling ervan. Ik kreeg daardoor een bijzondere belangstelling voor deze groep huidaandoeningen en heb daarin ook veel ervaring weten op te bouwen. Mensen met allerlei pigmentvlekken zijn bij Skin & Laser Clinics welkom. Zowel aangeboren als verworven. Ook ben ik een expert in de behandeling van mensen met een gekleurd huidtype. De behandeling van de donkere huid is een extra uitdaging. Het reageert vaak anders op behandelingen dan de lichte huid. ‘Slowly, safely but surely’. Dat is mijn aanpak van de donkere huid.”

De behandeling van pigmentstoornissen is een interessante uitbreiding van uw praktijkwerkzaamheden

“Wat veel mensen niet weten is dat bij veel pigmentproblemen, zoals melasma en donkere kringen, het overmatige pigment op meerdere niveaus in de huid ligt, te weten in de hoornlaag, in de opperhuid en ook in de diepere lederhuid. Een extra moeilijkheidsgraad is het feit dat het dieper gelegen pigment door speciale ontstekings- cellen (melanofagen) worden ingekapseld, net als de situatie bij tatoeagepigmenten. Hierdoor is dit dieper gelegen pigment niet bereikbaar voor plaatselijke middelen zoals een bleekcrème. Peelings of lasers alleen zullen uw pigmentprobleem dus niet kunnen oplossen. Mijn praktijk biedt daarom de multilevel approach’ aan om melasma en donkere kringen te bestrijden. De PicoWay laser wordt hierbij ingezet in combinatie met een bleekserum bestaande uit pigmentremmers en antioxidanten plus een speciaal pigment-remmend zonne- brandmiddel spf 50+. Het bleekserum wordt vers voor u bereid tijdens het consult en is houdbaar tot maximaal 12 weken. Als extra optie kan ik ook tabletten voorschrijven die de pigment-aanmaak van binnenuit afremmen. Deze tabletten worden vergoed door uw verzekeraar. Momenteel ben ik in Nederland de enige die deze unieke combinatie aanbiedt, een combinatie die zich reeds in Azië heeft bewezen.”

Hoe maak ik een afspraak?

“U kunt eenvoudig en snel een afspraak maken voor een intakegesprek met indien gewenst aansluitend de behandeling. Ik zal ingaan op uw klachten en wensen en een behandelplan op maat voorstellen. Alle (on)mogelijkheden zullen de revue passeren. U heeft immers recht op een goed en eerlijk advies. Tot slot zal ik met u bespreken welke voorzorgsmaatregelen u zelf kunt nemen om de behandeling zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Ook na de behandeling ben ik altijd bereikbaar voor advies en begeleiding. Uit reviews van klanten is gebleken dat deze service enorm wordt gewaardeerd. De behandelingen vallen buiten de vergoedingsvoorwaarden van uw ziektekostenverzekeraar.”

Afspraak maken?

Dr. David Njoo houdt praktijk in het Gezondheidscentrum Vondelplein in Amersfoort. Een afspraak maken kan eenvoudig via de telefoon / whatsapp. 06-44702873, de website www.davidnjoo.nll of via e-mail: info@davidnjoo.nl.

Fotografie: Marc de Jong