Volvo C40 Recharge

0
1969
Mobility Centre Volvo Rotterdam

De toekomst van Volvo Cars is elektrisch en de C40 Recharge is de nieuwste uiting van toewijding aan een emissievrije toekomst. Het nieuwe model is gebaseerd op het CMA-platform en de eerste Volvo ooit die uitsluitend is ontworpen voor volledig elektrische aandrijving. De C40 Recharge biedt alle voordelen van een SUV, maar met een lager en slanker ontwerp.

Na de introductie van de XC40 Recharge en C40 Recharge introduceert Volvo de komende jaren meerdere elektrische modellen. Volvo streeft ernaar dat elektrische modellen vanaf 2025 de helft van het wereldwijde verkoopvolume voor hun rekening nemen, terwijl de andere helft voorzien is van hybridetechnologie. Tegen 2030 moeten alle Volvo-modellen volledig elektrisch zijn aangedreven. “De C40 Recharge vertegenwoordigt de toekomst van Volvo en laat zien welke richting we op gaan”, zegt Henrik Green, Chief Technology Officer. “Het model is volledig elektrisch, wordt online aangeboden met een handig servicepakket en zal snel geleverd kunnen worden. Een nieuwe Volvo aanschaffen was nog nooit zo aantrekkelijk.”

De achterzijde van de C40 Recharge heeft een opvallend ontwerp dat past bij de lagere daklijn. De voorzijde introduceert het nieuwe ‘familiegezicht’ van elektrische Volvo’s, met onder andere koplampen met vooruitstrevende pixeltechnologie. De C40 Recharge biedt ook een hoge zitpositie, in lijn met de voorkeur van de meeste Volvo-rijders. Voor het interieur zijn kleuren en decoraties beschikbaar die aan dit model zijn voorbehouden. Het is bovendien de eerste Volvo die volledig vrij is van leder.

Net als de XC40 Recharge wordt de C40 Recharge geleverd met een van de beste infotainmentsystemen op de markt, gezamenlijk ontwikkeld met Google en gebaseerd op het Android-besturingssysteem. Het biedt consumenten ingebouwde Google-apps en -services, zoals Google Maps, Google Assistant en de Google Play Store. Superieure connectiviteit is mogelijk dankzij onbeperkte data en software-updates via de ether. Dat betekent dat al geleverde modellen in de loop der tijd steeds verder worden verbeterd.

Mobility Centre Volvo Rotterdam

Het aandrijfsysteem bestaat uit twee elektromotoren, waarvan één op de vooras en één op de achteras. De motoren worden gevoed door een 78 kWh-batterij die via een snellader in circa 40 minuten tot 80% is op te laden. De beoogde actieradius komt uit op 420 km*, die naar verwachting oploopt dankzij de over-the-air software-updates.

Meer informatie
Mobility Centre Volvo Rotterdam
Hoofdweg 137, Rotterdam
T. 010-8504550
www.mobilitycentre.nl