De reistrend van zomer 2021: Eilandhoppen in Griekenland

0
2081
Local Touch Travel - Fotografie iStockphoto

Als je het aan ons vraagt zou eilandhoppen in Griekenland wel eens dé reistrend van zomer 2021 kunnen worden. Iedereen heeft wel eens van eilandhoppen gehoord, maar slechts weinig mensen doen het ook echt. En dat is jammer, want het is echt een hele leuke en originele manier van reizen.

De voordelen van eilandhoppen

Het leuke aan eilandhoppen is dat je telkens opnieuw aankomt op je vakantiebestemming. Zodra je aan boord stapt van de ferry naar het volgende eiland, beleef je steeds weer dat nieuwsgierige kriebeltje in je buik over wat deze bestemming je allemaal te bieden heeft. De ervaring leert dat, ondanks dat eilanden soms vlak naast elkaar liggen, ze toch altijd een hele eigen identiteit hebben ontwikkeld. Ook kunnen ze enorm verschillen in natuur, bezienswaardigheden en tradities waardoor je als reiziger echt het idee hebt dat je verschillende “landen” bezocht hebt.

Local Touch Travel: Specialist in kleinschalig eilandhoppen

Local Touch Travel is een specialist in eilandhoppen en heeft een uitgebreid aanbod van originele reiscombinaties, kleinschalige accommodaties en bijzondere belevingen op de bestemming. De Travel Designers maken jouw reis niet alleen geheel op maat, maar door het aanbod van bijzondere excursies (zij noemen het liever “belevingen”) leer je het land en haar bewoners pas echt goed kennen! Denk hierbij aan kookcursussen, foodsafari’s, thuisdiners, wijn- of olijfolieproeverijen etc. Zij maken reizen op maat en ontzorgen daarmee de klant. Dit doen ze door naast de standaard elementen van vlucht en accommodatie ook alle transfers (naar havens en accommodaties) en de ferry overtochten te verzorgen. Deze transfers zijn overigens altijd op privé basis, zeker in tijden van Corona een groot voordeel.

De beste bestemmingen om te eilandhoppen

Griekenland is hét land bij uitstek om te gaan eilandhoppen. Dit land telt maar liefst 6000 eilanden waarvan er “slechts” 250 bewoond zijn. Dit betekent dat er voor zowel de beginnende reiziger als de ervaren avonturier genoeg keuze is voor een interessante vakantie.

De Cycladen

Populair zijn de combinaties tussen de grote Cycladen (bijv. Mykonos, Santorini, Naxos) en de kleine Cycladen (bijv. Tinos, Paros, Andros). Wat deze eilanden gemeen hebben is dat dit het Griekenland is zoals je het kent van de ansichtkaarten en van televisie; witte kerkjes met blauwe koepels en smalle grijs-wit geplaveide straatjes. Toch zul je zien dat je een hele diverse vakantie kunt beleven als je een combinatie maakt tussen de verschillende Cycladen. Zo heeft Mykonos bijvoorbeeld een goed uitgaansleven met leuke hippe barretjes en strandtenten, staat Naxos bekend om de rust en de prachtige, goudgele zandstranden en ga je naar Santorini voor de witte dorpjes gebouwd op de metershoge rotskliffen en de zwarte zandstranden.

Epirus en De Ionische Eilanden

Minder bekend, maar zeker niet minder mooi, zijn de combinaties tussen de Ionische Eilanden en Epirus (bijv Corfu, Lefkas, Kefalonia en Parga). Deze regio ligt in het Noordwesten van Griekenland. Wie van een mooie, groene natuur houdt en van dorpjes met gekleurde huisjes en spectaculaire stranden, kijkt hier zijn ogen uit! Parga ligt in Epirus, op het vasteland van Griekenland en heeft daardoor ook tal van mogelijkheden. In de omgeving van dit schilderachtige plaatsje, vind je diverse prachtige strandjes, een groen achterland met hoge bergen, spectaculaire rivieren waar je kunt raften en paardrijden en de indrukwekkende Meteora Kloosters die op hoge rotsen gebouwd zijn. Preveza is de luchthaven die gebruikt wordt voor zowel Parga als Lefkas (Lefkas is namelijk met een brug verbonden met het vasteland). Vanuit Parga is het circa 1 uur rijden en vanaf Lefkas circa 40 minuten. Daardoor zijn deze twee bestemmingen uitstekend met elkaar te combineren!

City-Island Combinatie

Wil je écht iets origineels, maak dan een City-Island combinatie. Eerst een paar dagen lekker actief sightseeing in bruisend Athene om vervolgens de drukte achter je te laten en even heerlijk te relaxen op 1 van de nabij gelegen Saronische Eilanden (Poros of Hydra). Deze eilandjes liggen op ca 1 uur varen van Piraeus (de haven van Athene) en zodra je hier aan wal stapt, waan je je in een andere wereld. De eilandjes zijn klein, maar van alle gemakken voorzien. Poros is ontzettend groen en kent veel leuke baaitjes. Hydra is autovrij en dus zie (en ruik) je overal de ezeltjes die voor het transport zorgen door de gezellige smalle straatjes.

5 tips voor de ultieme eilandhopvakantie

1) Bepaal je budget
Een vooroordeel van eilandhoppen is dat het erg prijzig is. Local Touch Travel kan voor elk budget een passend reisvoorstel verzorgen. Zij bieden accommodaties in verschillende categorieën en prijsklassen en zoeken altijd naar de voordeligste reisdata als het om vluchten gaat. Wees eerlijk en duidelijk in wat je te besteden hebt. Zo voorkom je teleurstelling aan beide kanten.

2) Bepaal een logische route
Als je wilt gaan eilandhoppen, is het belangrijk om eerst een logische route te bedenken. Als eilanden heel ver bij elkaar vandaag liggen, is er vaak geen goede of directe verbinding tussen de eilanden en kan dit je veel extra reistijd opleveren. Dat gaat ten koste van je vakantiebeleving en dat zou zonde zijn. De prijs van de vluchten kan ook van invloed zijn op het bepalen van het begin- en eindpunt van je reis.

3) Kies de juiste vluchten
Ook voor het boeken van je vlucht is het van belang om te kijken of je je ticket als zgn. “open jaw-ticket” kan boeken. Dit is een vliegticket waarbij het vertrek- en/of aankomstpunt op de heen- en terugweg van elkaar verschillen. Bijvoorbeeld; je vliegt heen op Corfu en vliegt terug vanaf Lefkas. Dit is niet duurder dan een retour naar dezelfde luchthaven en scheelt je een hoop tijd en gereis.

4) Bepaal de mogelijke reisduur
Voordat je de accommodaties gaat vastleggen, is het handig om eerst te kijken naar de vluchtdagen van de luchtvaartmaatschappij en de vaarschema’s van de ferry’s. Zeker in het voor- en naseizoen of naar de minder toeristische eilanden, gaan ze niet altijd dagelijks en moet je hier dus rekening mee houden in het bepalen van je reisduur per bestemming.

5) Houd rekening met de vaarschema’s van de ferry’s
Indien het zo uitkomt, dat de laatste bestemming die je aandoet geen eigen luchthaven heeft en je nog terug moet varen naar een eiland die dat wel heeft, plan dit dan niet op de dag van je terugvlucht, maar altijd minimaal 1 dag en nacht ervoor. Zo heb je wat speling als de boot onverwacht niet uit kan varen door bijvoorbeeld harde wind en mis je daardoor niet direct je terugvlucht.

Local Touch Travel helpt je op weg

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande tips misschien best ingewikkeld klinken voor een leek. Daarom helpt Local Touch Travel je graag op weg. Zij houden zich dag in, dag uit bezig met het samenstellen van reizen op maat en hebben contacten met lokale partners die ervoor zorgen dat zij klanten altijd een passend reisvoorstel kunnen doen. Zij weten als geen ander waar ze op moeten letten en zijn pas tevreden als de klanten dat ook zijn. Daarnaast zijn zij aangesloten bij alle bekende keurmerken zoals het ANVR, SGR en Calamiteitenfonds en bieden zij een omboekgarantie zodat je met een gerust hart op vakantie kunt. Heb je al zin gekregen om zelf eens te gaan eilandhoppen en wil je nog meer informatie? Meld je dan aan voor 1 van de gratis online inspiratiesessies op de website van Local Touch Travel!

Local Touch Travel

Local Touch Travel
Nieuwe Spiegelstraat 18, Bussum
T. 035-6781795
www.localtouchtravel.nl