Een ongeluk zit in een klein hoekje

0
2100
Autoschade Zuidplas - Fotografie Maybelline Koense

Schade aan de heilige koe. Dat is altijd balen! Of het nu komt door een ander of omdat u zelf even niet goed oplet, een ongelukje zit in een klein hoekje. Paniek en stress voeren dan vaak de boventoon. Waar moet ik heen? en Wat gaat dit ‘geintje’ me kosten? Dan bent u bij de specialisten van Autoschade Zuidplas aan het juiste adres. Goed en betaalbaar advies in combinatie met ouderwets vakmanschap. Samen met u bekijken ze alle opties. Van glasherstel tot overspuiten en van spotrepair tot restyling.

Terwijl door corona het aantal autoschademeldingen in Nederland met maar liefst 20% is afgenomen, ziet Raymond van den Heuvel van Autoschade Zuidplas het alleen maar drukker worden in zijn nieuwe pand aan de Hoofdweg Noord in Nieuwerkerk aan den IJssel. “Met name de nationaal opererende partijen hebben het afgelopen jaar moeilijk gehad”, legt Raymond uit. “Deze partijen zijn erg afhankelijk van de contracten die ze met verzekeraars hebben. En met al die thuiswerkers is de spoeling dun. Als kleine zelfstandige partij staan wij weliswaar niet op de Groene (verzekerings)Kaart, maar steeds meer zakelijke en particuliere bestuurders weten ons te vinden.” Volgens Raymond komt dat omdat een reparatie via de autoverzekeraar niet per se het meest voordelig is, al wordt dat vaak wel gesuggereerd.

Passie en vakmanschap

Bij Raymond is het herstellen van schades aan auto’s met de paplepel ingegoten. Vanaf zijn vijftiende is hij al via een werken en leren traject actief in het bedrijf dat 43 jaar geleden door zijn vader in de ‘kippenschuur van opa’ werd opgericht. Na al die jaren straalt hij nog steeds de passie voor auto’s uit en staat hij ons enthousiast te woord. Afgelopen maart kreeg hij de sleutels van zijn nieuwe pand tegenover de Hornbach. “We zijn helemaal over en het is nu nog even afwachten totdat de toegangswegen beter begaanbaar zijn”, vertelt Raymond. In het nieuwe pand dat ruim 300 vierkante meters telt, zijn alle disciplines van de zichzelf respecterende autoschadehersteller vertegenwoordigd.

Autoschade Zuidplas - Fotografie Maybelline Koense

Spotrepair betaalbaar alternatief

Heeft u een kleine lakschade aan uw auto? Dan is spotrepair een innovatieve schadeherstelmethode om kleine beschadigingen snel, goedkoop en professioneel te laten repareren. Spotrepair is een effectieve manier van schadeherstel waarbij lakschade plaatselijk hersteld kan worden. Met spotrepair is het namelijk niet langer nodig om het beschadigde onderdeel – bijvoorbeeld de bumper – in zijn geheel mee te spuiten. “Spotrepair passen wij vaak toe op kleine schades, zoals kleine krassen of beschadigingen aan de lak.”

Restyling – uitdeuken zonder spuiten

Een andere innovatie in de wereld van de autoschadeherstellers is het uitdeuken zonder spuiten. Ook wel restyling genoemd. Bij restyling kunnen deukjes door parkeren, hagel, storm en vandalisme professioneel uit het plaatwerk worden verwijderd. De originele lak van uw auto blijft dus behouden. Hierdoor wordt er bespaard op materialen en tijd. Dit kan volgens Raymond behoorlijk schelen op de factuur.

Ontzorgen van A tot Z

De gevolgen van een aanrijding kunnen uitermate vervelend zijn. Dan zit u niet te wachten op alle rompslomp die bij de afhandeling van de schade allemaal komt kijken. Bij Autoschade Zuidplas weten ze dat als geen ander. Daarom nemen zij de afhandeling graag van A tot Z voor u uit handen. Daarbij kunt u denken aan het ophalen en/of brengen van uw auto tot de financiële afwikkeling. “Zo regelen wij bijvoorbeeld de afwikkeling met de verzekering (ook als ons bedrijf niet op uw groene kaart vermeld staat). Eén telefoontje is al genoeg”, benadrukt Raymond. “Onze specialisten staan u met woord en daad ter zijde. U kunt voor alle soorten van autoschade bij ons terecht. Groot en klein. Van glasschade tot lakschade, van een deuk in een portier tot een complete achterkant die aan gort is gereden.”

Autoschade Zuidplas
Hoofdweg Noord 11 B, Nieuwerkerk ad IJssel,
T. 0180-314027
www.autoschadezuidplas.nl

Fotografie: Maybelline Koense