Heerlijke ontspanning in deze inspannende tijd?

0
2111
Van Haren Sport & Wellness - Fotografie Peter Putters

Een fitnessclub moet dichtbij haar klanten staan en heel actief zijn in de omgeving waar klanten elkaar ontmoeten. Wat dat betreft is de dynamiek van Van Haren Sport & Welness, dat al 15 jaar in de Hilversumse woonwijk Kerkelanden is gevestigd, merkbaar. “Hier is alles gericht op vier pijlers: Fitness, high energy groepslessen, budosport en body & mind.”

Deze opsomming rolt over de vlotte tong van Bert van Haren. Twintig jaar lang, van 1992 tot 2012, was hij bondscoach van Nederland voor het jiujitsu en ging hij naar alle uithoeken van de wereld. Bijna veertig jaar geleden zette hij samen met zijn echtgenote Inge de eerste stap in de fitnessbranche. Een bloeiende onderneming die nu is uitgegroeid tot een sportief baken van Kerkelanden. Liefst 1.500 vierkante meter vloeroppervlak is onderverdeeld in diverse ruimten waar verschillende disciplines zijn ondergebracht. “Het concept past precies in het format dat we elk uur van de dag gezamenlijk uitdragen”, legt hij uit. “Op de eerste plaats willen we onderscheidend zijn en blijven in deze dynamische branche. Fitness behoort tot de grootste sport van ons land. De populariteit is te verklaren door de individualisering en de aandacht van consumenten voor gezondheid en beweging. Klanten kiezen zelf hun sportmoment, waar en wanneer zij willen. Wij koppelen daar de gemoedelijke sfeer, gezelligheid, aandacht en maatwerk aan vast zodat de klant zijn of haar doelen kan bereiken. We zijn een modern bedrijf met goed opgeleide medewerkers die de leden professioneel begeleiden. Daarnaast bieden wij kwaliteit en een thuisgevoel. Een groot deel geeft aan te willen afvallen en/of wil fitter worden. Deze groepen worden uiteraard op maat bediend. Met onze expertise stellen wij aan de hand van een intake een trainingsprogramma samen. Met dit programma willen wij de klant voorzien in hun behoefte en het nastreven van een gezonde en fittere levensstijl.”

Van Haren Sport & Wellness - Fotografie Peter Putters

eGym

“Uiteraard zijn we aantrekkelijk voor een klantgroep die doelgericht traint”, vervolgt Bert. “Door het vernieuwen van onze faciliteiten, willen we volledig inspelen op de vraag en behoefte van jong en oud. Zo hebben we geïnvesteerd in onder andere eGym-apparatuur. Dit is een concept dat bedacht is door Duitse professoren en bestaat uit acht toestellen. In 30 minuten een complete workout met gegarandeerd resultaat. eGym bestaat uit een verzameling krachttoestellen die een training voor alle spiergroepen verzorgt. Met de volledig geautomatiseerde apparatuur van eGym haal je meer uit jezelf, maak je prestaties inzichtelijk en volg je progressie middels de app. eGym voldoet aan de gevraagde behoefte om snel, veilig en bovenal eenvoudig te trainen. Wij zijn super enthousiast en overtuigd over de nieuwe eGym apparatuur. Daarom willen we graag dat zoveel mogelijk mensen het zelf gaan ervaren.” Op dit moment moeten alle trouwe abonnementhouders nog even wachten voordat ze het circuit kunnen aflopen. Maar aan ondernemerschap is hier geen gebrek. “Elke dag kunnen sporters bij ons fitnessen in de tent waar we een aantal apparaten hebben neergezet. Het leuke is dat in coronatijd veel animo is bij jongeren en vanuit het bedrijfsleven. Voor degenen die op kantoor werken is fitness in de pauze of na het werk toch heerlijke ontspanning in deze inspannende tijd?”

Van Haren Sport & Wellness
Franciscusweg 247, Hilversum
T. 035 – 6237144
www.vanharensport.nl

Fotografie: Peter Putters