Industriële glazen deuren voor woning en kantoor

0
2057
GLAS XL - Fotografie Hermen Buurman

U ziet ze overal in woonbladen en woonprogramma’s: glazen deuren met een industriële look. Wie er nog geen heeft, wil er één hebben. Niet verwonderlijk, want zo’n industriële deur geeft u niet alleen ruimte, maar creëert ook nog eens een zee van licht. Bij de glas- en deurenspecialist GLAS XL in Moordrecht kunt u terecht voor uw droomdeur op maat: Dutch Design pur sang.

Pierre Overdijk, eigenaar van GLAS XL in Moordrecht, raakte jaren geleden geïnspireerd door de stalen kozijnen uit de jaren zestig. Tot aan halverwege dat decennium waren ze niet weg te denken uit een woning. De kozijnen waren sterker, gingen aanzienlijk langer mee en vroegen minder onderhoud dan houten kozijnen. Met de opkomst van aluminium en kunststof kozijnen waren stalen kozijnen een tijdje ‘out of the picture’, maar inmiddels zijn deze unieke kozijnen, met hun robuuste uiterlijk, weer helemaal terug van weggeweest. Industriële deuren zijn volgens Pierre dan ook een heuse meerwaarde voor zowel woningen als ook kantoren. Waar eeuwenlang deuren als functioneel voorwerp werden ingezet om twee ruimten van elkaar af te sluiten, is het nu ook mogelijk een stijlvolle en plafondhoge deur te plaatsen waar men ook doorheen kan kijken.

GLAS XL - Fotografie Marc de Jong

Ontwerp uw eigen deur

“Een stalen kozijn is fraai, maar ook prijzig door de hoge productie- en afwerkkosten van het staal”, legt Pierre uit. Voorwaarde is bovendien dat de deur voldoende stijf is. GLAS XL bedacht daarom de industriële deuren look: een luxe hardglazen deur, omkleed met zwart gecoate aluminium profielen. Kortom, een geweldige look-a-like van het industriële, stalen kozijn dat bovendien volledig in de eigen productiefaciliteit in Moordrecht wordt geproduceerd. “Door veiligheidsglas te omkleden met gecoate aluminium profielen creëerden wij een geweldige nieuwe mogelijkheid met interieurglas. Hierbij ligt de omkadering van de deur vast, maar kunt u zelf de verdeling van uw eigen industriële pendeldeur en eventueel bijbehorende wand ontwerpen.” Hoewel zwart het uitgangspunt is, kunt u ook kiezen voor een andere kleur coating. “De profielen kunnen in elke gewenste RAL-kleur gespoten worden en een levertijd van slechts 3 tot 4 weken is mogelijk. Zo hebben wij recent zelfs een ‘gouden’ deur geleverd.”

Outside the box

GLAS XL krijgt veel verzoeken van mensen die een deur in een bestaand houten kozijn willen plaatsen omdat ze opzien tegen de rompslomp van het stucwerk na het verwijderen van de kozijnen. “Hiervoor hebben wij een perfecte oplossing ontwikkeld”, vertelt Pierre. “Wij hebben namelijk speciale profielen die op de plek van de oude kozijnen komen. Zo krijgt uw kozijn dezelfde look & feel als uw industriële taatsdeur en maakt u het plaatje helemaal af. En door het verplaatsen van de vloerveer naar de ‘onderschoen’ van uw deur kan de taatsdeur ook op vloeren met vloerverwarming worden geplaatst.” Pierre en zijn team van specialisten zoeken proactief naar oplossingen voor de vraagstukken die klanten aanbrengen. Zoals bijvoorbeeld het welbekende open trapgat dat voor veel warmteverlies zorgt. Pierre kent de problematiek maar al te goed. “Elke week worden we meerdere malen gebeld door mensen die hier mee te maken hebben. Warmteverlies via een open trapgat is erg vervelend en kan bovendien leiden tot een onaangenaam hoge gasrekening. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om het trapgat dicht te maken middels een omtimmering en een dichte deur. Maar waarom zou u niet kiezen voor een esthetische oplossing waarbij de openheid van het trapgat behouden blijft, maar u wel van het warmteverlies af bent. Omdat wij als glas- en deurenspecialist verder denken, hebben wij een transparante oplossing met een industriële uitstraling ontwikkeld.”

GLAS XL - Fotografie Marc de Jong

Over Glas XL

Pierre heeft ruim 40 jaar ervaring in het vak en heeft met alle facetten in het glasbedrijf kennisgemaakt. “Het belangrijkste voor mij is dat een klant van te voren weet wat hij kan verwachten en dat hij op ons kan vertrouwen. Een tevreden en blije klant, dat is wat voor mij telt.” Sinds vorig jaar is ook zoon Victor werkzaam in het onafhankelijke familiebedrijf en is bedrijfsopvolging in de toekomst geborgd. GLAS XL werkt zowel voor particulieren als ook bedrijven. Wie de klant ook is, zijn wens staat centraal. “Een goede dienstverlening kun je wat mij betreft alleen bereiken wanneer alle elementen aanwezig zijn: een goed product, de juiste medewerkers, kennis van zaken, uitstekende service, korte levertijden en een goede prijs. Dat komt samen bij GLAS XL”, aldus Pierre.

GlasXL - Fotografie Hermen Buurman

Meer weten?

Wilt u een industriële glazen deur? Zoekt u naar een oplossing voor uw open trapgat? Of heeft u een ander vraagstuk waar glas een oplossing kan zijn? Maak dan nu een afspraak voor een showroombezoek.

GLAS XL
Oostpolderweg 1, Moordrecht
T. 0182-375502
www.glasxl.nl

Fotografie: Marc de Jong & Hermen Buurman