Thuis baden als wellness beleving

0
1690
Bette

Harmonieus samen baden met het hoogste ligcomfort en aldus genieten van een echte wellness beleving thuis, waren de uitgangspunten van het ontwerp van de nieuwe serie baden van Bette: BetteEve. Bette is bij het ontwerp geïnspireerd door de natuur. Wat opvalt zijn de organische en zachte lijnen van de badrand die vloeiend overgaan in de elliptische vorm van de binnenzijde van het bad. Alsof de oerkracht van het water het robuuste titaanstaal in miljoenen jaren heeft glad geslepen

De astronoom Johannes Kepler ontdekte begin 17e eeuw de elliptische vorm van de loopbanen van planeten als een natuurlijk proces in de ruimte. Barokke architecten en kunstenaars raakten geïnspireerd door de ontdekking van de ellips en pasten deze vorm enthousiast toe in bouwwerken, ontwerpen van tuinen, kunst en allerlei objecten. Ontwerper Dominik Tesseraux heeft bij deze serie baden de ellips op moderne en harmonieuze wijze geïnterpreteerd, en de sensualiteit van de ellips in het ontwerp vereeuwigd.

Perfecte vorm, ook voor twee

Door de vorm van de ellips oogt de serie BetteEve als een natuurlijke bron en no-digt uit tot baden. Dankzij de forse ruimte (180 x 100 cm) is het bad uitermate comfortabel voor twee personen. De symmetrische vorm zorgt ervoor, dat beide personen hetzelfde comfort beleven. De organische en prachtig gevormde rand loopt consequent door en ondersteunt het hoofd en armen op zachte wijze.

Bette

Drie unieke modellen

Om tegemoet te komen aan ieders wensen wordt BetteEve geleverd in drie modellen. De prima donna van deze serie is het vrijstaande model. Door het markante ontwerp een echte eyecatcher. Die extra bijzonder wordt dankzij de keuze uit bijna 400 kleuren en unieke kleureffecten, zoals het glinsterende Midnight en satijnzachte Blue Satin. Voor inbouw levert Bette twee modellen. Een model met rechthoekige randen die harmonieus met een strak lijnenspel kan worden gecombineerd. Dankzij de dunne filigranen rand van 20 mm integreert het bad bijna onzichtbaar in het ontwerp. Doordat de rand doorloopt is dit model eenvoudig schoon te maken. Opspattend water loopt via de rand terug het bad in. Tot slot het inbouwbad met de pure elliptische vorm. Dit bad benadrukt de bijzondere vorm van deze serie en voelt zich in elke badkamer thuis.

Over Bette

Bette is de specialist voor badkamerelementen van een bijzonder materiaal en uit een bijzonder productieproces: platen van titaanstaal worden daarbij onder hoge druk vervormd en met een dunne glazuurlaag veredeld – bij ons heet dit dan ook “Geglazuurd titaanstaal”. Hierdoor ontstaat het ideale composietmateriaal voor de badkamer: het voelt zacht aan, is hygiënisch, duurzaam en robuust. Daarmee produceert Bette baden, douchvloeren, douchebakken en wastafels. www.my-bette.com