Drive-in concept doordesemt met villa-ingrediënten

0
2231
Eetvilla Van den Brink - Fotografie Nico Brons

In coronatijd wordt moet het ondernemerschap worden aangesproken. Zeker voor etablissementen die nu voor de tweede keer de rode loper voor hun gasten moeten oprollen. “Spijshuishouders moeten in deze uitdagende tijd weer achter het stuur klimmen. Net als hun gasten.”

In een leeg restaurantgedeelte van Eetvilla van den Brink in Soest-Zuid echoot deze oneliner van Stephan Ott. De Soester is evenals zijn broer Sebastian sinds 1994 gastheer van deze uitspanning. Ook in coronatijd is dit etablissement doordeweeks en in het weekend, sowieso een culinair baken. De bourgondische fijnproever waardeert de kaart. Tot op de dag van vandaag, ook al is het restaurantdeel gesloten. Ondanks dat het slot op de deur zit, zijn op deze doordeweekse dag gezeten aan de fraaie klassiek toog de exquise gekruide geuren uit de keuken waarneembaar. “We zijn nog steeds behoorlijk actief”, opent Stephan terwijl hij in zijn koffiekopje roert. “In coronatijd wordt het ondernemerschap in dit familiebedrijf weer aangewakkerd. Het is een gevoel alsof je weer aan het begin staat van een nieuwe zaak. Feit is wel dat elke Ott-generatie de naamsbekendheid en bedrijfsvoering van Eetvilla van den Brink weer versterkt. In voor- en tegenspoed. Ook de coronatijd heeft ons weer sterker en vindingrijker gemaakt. We hebben een drive-in mogelijkheid aan onze menukaart toegevoegd. Voor de bestellingen hoeven de gasten die hier aan komen rijden niet hun auto uit. Halverwege de rechter ingang plaatst u een bestelling en betaalt voorts met pin en contactloos. We vragen u door te rijden op ons parkeerterrein. De bestelling bereiden we zoals u van de Eetvilla gewend bent. Alles in een schone omgeving en volgens strikte veiligheidsvoorschriften. Al onze medewerkers zijn vooraf geïnstrueerd en wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Daarom vragen wij u in de auto te blijven zitten en altijd 1,5 meter afstand te houden. Als we de bestelling hebben overhandigd, kunt u links van het pand ons parkeerterrein weer verlaten. De speciale verpakking garandeert dat de maaltijd op temperatuur blijft. We hebben inmiddels veel ervaring opgedaan met het afhaalsysteem. Gelet op de reacties van de gasten zullen we de logistiek verder verfijnen en in lengte van dagen continueren. Het is een doorslaand succes.”

Eetvilla Van den Brink - Fotografie Nico Brons

Afhaalloket

“In ons ondernemende leven staat de wens van de fijnproever op de eerste plaats”, legt de gastheer uit. “Ook aan onze gerechten die de gast bij ons via de drive-in bestelt en afhaalt stellen we hoge kwaliteitseisen. Om alle optimaal te laten verlopen werken we met een hecht en ingespeeld team van medewerkers dat al jaren voor ons werkt. De intieme gezelligheid, de persoonlijke benadering van de gasten en het teamwerk aan beide zijden van de pas zijn en blijven tenslotte de kenmerken van ons etablissement. Op de website maar ook op een bord bij het afhaalloket kunnen de gasten een keuze maken uit een hoofdschotel met biefstuk, wild, vis of vegetarisch. Als bijgerecht hebben we poke bowl vis en vegetarisch. Uiteraard kunnen we de maaltijden larderen met knapperige frietjes, salade en oma’s stoofpeer. Daarnaast kan de gast bij ons een goede wijn krijgen die precies past bij het menu.”

Eetvilla Van den Brink - Fotografie Nico Brons

Kerstmenu

Maar ook tijdens de kersdagen is de drive-in van Eetvilla van den Brink bereikbaar. Wat de kaart wordt kan de gast lezen op onze website (eetvilla.nl). “We hebben in ieder geval en speciaal Thuismenu”, belooft Stephan. “Gasten kunnen in ongedwongen sfeer genieten van heerlijke gerechten die met zorg zijn bereidt maar dan thuis. Ook kunnen we ook de high tea leveren en een volledige, feestelijke brunch.”

Wandelaars

Eetvilla van den Brink is 7 dagen per week geopend. Daar komt bij dat het etablissement op een steenworp afstand ligt van de Soester Duinengelegen en pal aan de lommerrijke fietsroute van Soest naar Soesterberg. Stephan daarover: “Er zijn veel wandelaars en dagjesmensen die na het lopen even bij ons langsrijden om een bestelling te plaatsten. Wat dat betreft zijn de klantgroepen heel gevarieerd. Heerlijk om aan hen onze keuken te laten ontdekken. Geen zin om zelf te koken maar wel genieten van een heerlijk 3 gangen menu? Het team van de Eetvilla heeft wekelijks een wisselend driegangenmenu waarvan het voorgerecht en nagerecht al geheel klaar zijn. Het hoofdgerecht dient u alleen op te warmen. Wij kunnen dus met dit drive-in-concept ook buiten de villa elke klantwens inkleuren. Zelfs tijdens de feestdagen om alle kookdrukte in de keuken te omzeilen. Alvast prettige feestdagen en een voorspoedig 2021 gewenst.”

Eetvilla van den Brink - Fotografie Nico Brons

Eetvilla van den Brink
Soesterbergsestraat 122, Soest
T. 035-6012706
www.eetvilla.nl

Fotografie: Nico Brons