Villa Hooghe Heide

0
2059
Villa Hooghe Heide - Fotografie Nico Brons

Gelegen aan een rustige straat met uitzicht op groen en toch op steenworp afstand van winkelcentrum Kattenbroek: het maakt Villa Hooghe Heide een ideaal thuis voor ouderen die niet meer thuis kunnen wonen. Jan Luiten en Clari van Staveren zijn als eigenaren de drijvende kracht achter de particuliere woonzorgvoorziening. Met hun achtergrond in het internationaal management en wijkverpleging, zorgen zij er samen met een professioneel zorgteam voor dat bewoners de zorg krijgen die nodig is en van hun oude dag kunnen genieten. “Ook mensen die ouder worden en meer zorg nodig hebben, willen graag de levensstijl voortzetten zoals ze die altijd gewend zijn. Dat kan bij ons.”

Groot familiehuis

De woonzorgvoorziening oogt zowel van buiten als van binnen als een groot familiehuis. Met slechts éénentwintig appartementen en twee sfeervolle huiskamers verdeeld over twee verdiepingen is dat binnen ook voelbaar. “Veel woonzorginstellingen beweren dat ze kleinschalig zijn, wij zijn het ook echt. Bewoners kennen elkaar allemaal, nieuwe mensen worden snel in de groep opgenomen. We werken met een klein professioneel zorg- en hospitality team, de medewerkers hebben goed contact met alle bewoners. Je merkt dat bewoners het fijn vinden om dezelfde gezichten te zien.”

Uiteenlopende zorgvragen

Villa Hooghe Heide biedt een plek aan bewoners met uiteenlopende zorgvragen. Clari: “Bewoners hebben een zorgindicatie van vier of hoger. Ons professionele zorgteam bestaat uit verpleegkundigen, verzorgenden, hospitalitymedewerkers en huishoudelijke hulpen. Het hele team krijgt regelmatig bij- en nascholing.” Verder is de Villa ook een plek om nieuwe mensen op te leiden voor het vak. “We hebben hier regelmatig verpleegkundigen in opleiding van MBO Amersfoort en de Hogeschool Utrecht. Ook geven we middelbare scholieren de kans om zich hier te oriënteren op werken in de zorg. We houden we de toestroom aan stagiaires en leerling-verpleegkundigen wel beperkt, want onze bewoners vinden het fijn om dezelfde gezichten te zien.”

Villa Hooghe Heide
De Strang 1, Amersfoort
T. 06 10 535 010
www.villahoogheheide.nl

Fotografie: Nico Brons