Het start- en inspiratiepunt voor een ultiem thuis-zijn-gevoel

0
2060
Van Wiefferen - Fotografie Nico Brons

Covid-19 geeft een behoorlijke versnelling aan trends die zich al aan het ontwikkelen waren. Omdat we noodzakelijkerwijs meer op binnen gericht zijn en thuis een lekkere en comfortabele plek voor wonen, werken, leren en ontspannen wordt, besteedt de consument logischerwijs veel aandacht aan het interieur om te anticiperen op het nieuwe wonen en werken. “Juist nu is het tijd om te investeren in onze productrange om de consument op maat te bedienen en te servicen”, duidt Edith van Wiefferen.

Edith en haar man Paul zijn het gezicht van Van Wiefferen. Een familiebedrijf dat voortdurend zichtbaar is dankzij een breed aanbod in het lager- midden- en hoger prijsniveau om het interieur een boost te geven. Behalve zichtbaarheid is ook het vooruitlopen op trends een issue die deze duizendpoot in woondecoratie in al die jaren zo uniek heeft gemaakt. “Zo zijn we meer dan compleet als het gaat om parket, laminaat en de tegenwoordig zeer populaire en slijtvaste PVC-vloeren, waaronder die met een kliksysteem”, vertelt Edith. Als een PVC-vloer gelijmd wordt, is een perfecte egalisering van de ondergrond van groot belang. In dat geval is het verstandig om onze monteur in huis te halen om verzekerd te zijn dat de kwalitatief hoogstaande vloer goed wordt gelegd en afgewerkt. Behalve een ruim assortiment zijn PVC-vloeren slijtvast. Dat is een belangrijk argument voor thuiswerkenden. De vloer wordt immers meer belast door het geschuif met bureaustoelen.” Daarnaast kan de consument bij Van Wiefferen voldoende inspiratie opdoen. Ook als het gaat om vloerbedekking en binnenzonwering. “Zo hebben wij een splinternieuwe zonweringspresentatie van het Nederlandse merk bece®. Dit merk staat voor sfeervolle raamdecoratie en wordt na een nauwkeurige meting bij de consument perfect op maat gemaakt. Het assortiment herbergt functionele én trendy producten die een toegevoegde waarde bieden aan ieders huis. Bovendien wordt een thuis-zijn-gevoel tijdens deze coronatijd nog manifester. Graag wil ik ook aandacht schenken aan de Keje splendid pliss produkten. Schroeven en boren in het kozijn is dan ook niet nodig. De raamdecoratie van Keje is speciaal voor kunststof, aluminium of houten kozijnen ontwikkeld. Deze plisségordijnen zijn geïntegreerd in een aluminium frame en worden door middel van dubbelzijdig magneetstaalband bevestigd op de glaslatten. De montage ervan is in een mum van tijd gebeurd.”

Behangtrends

Natuurlijk volgt Van Wiefferen alle trends op de voet. Vandaar dat een bezoek in de showroom altijd beklijfd. Opmerkelijk daarbij is dat behang met een bijna ontsuitbare renaissance bezig is. Edith daarover: “De nieuwste behangontwerpen van 2021 zijn super! Er is niets waarmee je zó snel een andere look geeft aan je interieur, dus je kan je lol op met deze fraaie trends. Kies voor een nieuw behang. En geen zorgen: met vliesbehang kan werkelijk iedereen aan de slag, deel weggehaald je lijmt de muur in en behangt direct vanaf de rol. Ook voor het verwijderen is tegenwoordig helemaal geen afstomer nodig. Ontdek onze nieuwste behangtrends van 2021. We hebben gerenommeerde Nederlandse merken in huis, als AS Creation, Eijffinger en BN-wallcoverings: een oer-hollands behangmerk dat zijn oorsprong vindt in de jaren 20 van de vorige eeuw. Met de opkomst van het behang zijn ook de wandkleuren uit de jaren zeventig weer terug Denk aan groen en okergeel. Maar ook de goudkleur doet het tegenwoordig goed.”

Interieurontwerpster

De uitgebreide collectie met uiteenlopende productprogramma’s heeft de marktpositie van Van Wiefferen alleen maar versterkt. In combinatie met service en vakmanschap speelt het bedrijf volgens Edith naadloos in op de nieuwe klantvraag. “Bij vooral jonge klanten die net een nieuw huis hebben betrokken, speelt tijdsbesteding een grote rol. Zij willen graag investeren in werk en gezin. Minder in het inrichten van het interieur. Als de consument bij ons een keuze heeft gemaakt, is het overhandigen van de huissleutel genoeg. Onze stylisten en een vakbekwaam stoffeerdersteam gaan dan bij hen thuis aan de slag. Bovendien zijn we ook in deze tijd in staat om het interieur naar elke wens te transformeren terwijl de klant thuis woont en werkt. Geen probleem.” Ten slotte nodigt Van Wiefferen een paar keer per jaar interieur- en lichtarchitecte Charlotte van Lith uit. “Dat gebeurt dan altijd op een zaterdag”, legt Edith uit. “Het is altijd leuk om te zien hoe zij de consument met wie zij vooraf een afspraak heeft, weet te boeien. Zij bedient hen met eyeopeners. Er is op interieurgebied nog zoveel te ontdekken. Wat dat betreft is de showroom van Van Wiefferen de ultieme start- en finishplaats voor elk interieur.”

Van Wiefferen
Hogeweg 45, Amersfoort
033-4721605
www.vanwiefferen.com

Fotografie: Nico Brons